• Kristin Levy

Eplegløgg

1 flaske eplemost fra Ringvold Frukthage eller Røyse Frukt- og bærpresseri
1 ss honning
5-6 nellikspiker
1 liten bit frisk ingefær
2 skiver sitron
1 vaniljestang delt på langs

Slik gjør du:
Alle ingrediensene blandes i en kjele, gis et oppkok og skal så trekke på svak varme i ca 20 minutter. Server varm i fine glass og nyt med gode pepperkaker til.

Eplegløgg fra Ringeriksregionen


Krydder-solbærtoddy

1 l drikkeklar solbærdrikk fra Røyse Frukt- og bærpresseri
evt litt brunt sukker
0,5 stk appelsin med nellikspiker
3 stk kanelstang
1 stk sitron i skiver
3 stk hel kardemommekjerne
rosiner
hakkede mandler

Slik gjør du:
Kok saft (ev sukker) og krydderiene og la trekke i 20-30 min. Sil fra krydderiene.
Server gjerne med rosiner og hakkede mandler. Saft kan erstattes av rødvin, bruk da litt mer sukker.

Røyse Frukt-og bærpresseri

  • Eies av 9 bønder fra Røyse og omegn. 
  • Røyse er en solrik halvøy som ligger i Tyrifjorden, Hole Kommune.
  • Produserer egne prima råvarer: solbær, eple, jordbær, rabarbra, stikkelsbær, rips og lager spennende drikker av disse.
All solen gir den gode smaken

Magasinet Ringerike

Utgave #4 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen