Kari (41) og Bård Risøy (48), bor i Steinrøysveien på Tyristrand. – Vi møttes på Jan Mayen i 97. Kari var kjøkkensjef og jeg jobbet med navigasjonssystemet Loran C, forteller Bård.

Etter kort tid bestemte de seg for å flytte sammen sørpå i nærheten av en av familiene deres - men hvor? Kari er fra Fjone i Nissedal i Telemark. Bård er opprinnelig fra Måløy i Sogn og Fjordane, men var ansatt i Forsvaret i Bodø på den tiden.Stillingen som sjef for INI-operasjoner på Eggemoen ble ledig - satellittkommunikasjon var midt i blinken for ingeniøren.
Mens Bård kjørte rundt på Ringerike for å finne et fint sted å bo bladde Kari i telefonkatalogen for å finne en aktuell arbeidsplass. Det ble to. 

– Jeg fant Helgelandsmoen leir og Hønefoss sykehjem, fikk jobb begge steder, men sluttet på sykehjemmet da jeg fikk fast stilling i leiren etter fem måneder.

Bård synes Tyristrand var koselig og paret ble boende i leilighet ved bensinstasjonen mens de jaktet på hus i distriktet. På en av mange gåturer kom de forbi et hus til salgs. Paret har snart bodd i huset i 13 år.

Tre barn har de fått: Karine (11), Lars Tellef (8 1/2) og Ingrid (7 1/2). Familien stortrives på Tyristrand og det kan nok kobles til innstilling og engasjement.
For de aller fleste er nettverk viktig for trivsel. Som innflytter har en da gjerne en ekstra utfordring for å bli integrert i lokalmiljøet.

Når en er med på å gjøre en forskjell blir en kjent med folk og trives.

– Det er viktig å engasjere seg og bidra litt, mener Kari, som har vært aktiv gjennom blant annet FAU på skolen. – Når en er med på å gjøre en forskjell blir en kjent med folk og trives. Vi har fått et godt nettverk her, sier Bård, som for tiden er både formann og sekretær for fotballgruppa til IF Tyristubben.

Barna er aktive: Fotball, håndball, ski, turn og sang.

Barna er aktive: Fotball, håndball,ski, turn og sang. Da er det praktisk at Tyristrand stadion ligger få meter unna hjemmet.


– De kunne ikke vært med på så mange aktiviteter om vi ikke bodde så sentralt, fastslår Kari, som for tiden er kjøkkensjef på Buskerud folkehøgskole i Darbu og konsulent i et firma som selger kjemikaliefrie rengjøringsmidler. – Jeg var også vikarbetjent i fengselet i en periode, kjempefin arbeidsplass! Folk vil ikke jobbe med det samme hele livet, sier Kari, som synes pendling til Darbu på 45 minutter er problemfritt.

– Hva liker dere med å bo her?

– Gode naboer, kjempeflotte og rause venner og at det er en god plass for barna å vokse opp. – Vi føler at vi har det vi trenger. Vi slipper å kjøre langt til turmuligheter og aktiviteter. Det er passe avstand til Oslo og kort vei til flyplassen – noe som betyr mye siden jeg reiser en del i jobben, sier Bård. – Kort vei til shopping. Vi handler stort sett i Hønefoss og i Sandvika og av og til i Oslo, legger kona til.


– Er det noe dere savner?

Det blir stille en lang stund, før de kommer på noe de gjerne skulle hatt på Tyristrand: – En kaldhall - gode treningsmuligheter for fotball på vinterstid, sier formann i fotballgruppa.
– Dans og treningsstudio. Det blir litt langt til Hønefoss. Vi prioriterer å være med ungene nå, men kommer sterkere tilbake senere, ler Kari. Og den tiden kommer. Ungene har allerede flytteplaner. – Når jeg blir voksen skal jeg flytte til Hønefoss, opplyser Ingrid. Men enn så lenge er det barndom og idyll på landet.

 

@ringeriksregionen

Nydelig bilde fra Jevnaker! Credit: @ingvildheit
#jevnaker #ringeriksregionen #sunset #opplevringerike 
#dreamchasersnorway #visitnorway
Høsten er en flott tid for turer i skog og mark. Kanskje en tur på Krokskogen? Takk til @audunlychenordli for dagens #opplevringerike  #krokskogen #ringeriksregionen #liveterbestute #utno #norsknatur #instanature #ilovenorway #turistforeningen
Livet som hund er ikke så verst! Ihvertfall ikke hvis en kan få løpe fritt ved Røsholmstranda ved Tyrifjorden.
Credit: @sognafaret #opplevringerike #tyrifjorden #røsholmstranda #ringeriksregionen #retriever #lovemydog #liveterbestute
Skyene speiler seg så vakkert i Gullerudtjern. Takk til @bentheliefjeldheim for dagens #opplevringerike 
#ringeriksregionen #ringerike #norsknatur #visitnorway #instanature #ilovenorway
Stemningsfullt bilde fra AKA Arena. 
Credit: @tonjerandersen #hbk #opplevringerike #ringeriksregionen #fotball #hønefoss #visitnorway #fosseberget #hønefossbk
Vakkert er det på tur til Svarttjernskollen på Vikerfjell. Takk til @mari.lunder for dagens #opplevringerike 
#vikerfjell #ringeriksregionen #dreamchasersnorway #norsknatur #instanature #liveterbestute #visitnorway #fjelltur
Vakkert høstbilde fra Jevnaker kirke. Credit: @ane01995
#jevnaker #ringeriksregionen #opplevringerike #høstfarger #dreamchasersnorway #visitnorway #dennorskekirke
Fiskelykke på Ringerike. Takk til @jarlesolheim for dagens #opplevringerike 
#nordmarka #heggelivann  #ringeriksregionen #ringkollen #fisketur #liveterbestute #norsknatur #utno #visitnorway

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen