Familien Bjørkerot

Sammen har de sønnene Amund (5 år) og Eirik (2 år), som er født og oppvokst her. Eirik og Amund går i barnehage, men snart begynner Amund på skolen.

– Jevnaker og Hadeland har et rikt kulturtilbud. Det er teater og besøksgårder, deilige badestrender og flotte tur- og sykkelstier. Naturen ligger rett utenfor døren, og arrangerte aktivitetstilbud for hele familien er også letttilgjengelig.

Begynnelsen

Ingvild var student i Hønefoss, og Jon hadde akkurat startet i jobb da de møttes, etter at han var ferdig med sine studier. Jon kom til Hønefoss som 20-åring og tilbrakte hele studietiden her. Da han var uteksaminert, var han kjempeheldig og fikk tilbud om jobb med en gang. Ingvild og Jon ble kjærester, og bodde sammen i Hønefoss ett års tid. Da fant de ut at de ønsket å gjøre samboerforholdet mer permanent, og begynte derfor å kikke etter egen bolig.

På Jevnaker fant de det de begge var på jakt etter, og til en pris de begge kunne leve med.

Sosialt nettverk

– Etter at vi fikk barn føler vi virkelig at det er her vi hører til, her har vi alt vi trenger. Et godt sosialt nettverk rundt oss gir oss tilhørighet, vi synes Jevnaker er et trygt samfunn godt tilrettelagt for barnefamilier. Det gjør bygda til et spennende og godt sted å la barna vokse opp i. Ingvild og Jon synes regionen har mye spennende å by på, bare på Jevnaker er det etter hvert mange muligheter. På Midtre Olimb Gård kan du oppleve utendørsteater i juni og de tar gjerne i mot folk på gårdsbesøk, Hadeland Glassverk kan tilby mange morsomme, sesongbetonte aktiviteter og utstillinger, og det er stadig vekk rockekonserter på Glassheim.

Eirik og mamma koser seg blant sauene på Midtre Olimb Gård.

Eirik og mamma koser seg blant sauene på Midtre Olimb Gård.

Kistefos-museet

– Og for ikke å glemme museet på Kistefos da, der er vi ofte, sier Ingvild, og forteller at ungene elsker å dra dit,like mye for å leke på den flotte lekeplassen med taubane og spennende klatrestativer, som for å se på kunsten ute i skulpturparken. Familien Bjørkerot besøker alle attraksjonene i regionen flere ganger i løpet av en sesong, og møter stadig vekk på naboer, kolleger eller bekjente, fra jobb eller barnehage.

Amund koser seg på lekeplassen på Kistefos.

Amund koser seg på lekeplassen på Kistefos.

Arbeidsplass

Jon jobber på Lysaker og pendler hver dag, mens Ingvild, som også pendlet tidligere, var heldig og fikk jobb i kommunen for ett år siden. Det er praktisk når man skal levere og hente i barnehagen hver dag, og hverdagskabalen blir travel.

– Jeg trives veldig godt i jobben min på Lysaker og vil helst ikke bytte, men det er klart det hadde vært praktisk med noe nærmere, sier Jon, og lar oss forstå det slik at han følger med på det lokale arbeidsmarkedet, i tilfelle det skulle dukke opp noe som kunne passe godt for han.

Jevnakerpatrioter

– Jeg er stolt av å si hvor jeg bor når noen spør, for alle har hørt om hjemstedet vårt og trenger derfor ingen videre forklaring. Det gjør meg stolt av å være sambygding på Jevnaker, sier han. – Hjemme er der hvor hjertet er, og det er klart man er patriot, smiler Jon godt.

Mer informasjon

  • Jevnaker kommune ligger en time fra Oslo, og grenser til Gran og Lunner i Oppland og Ringerike i Buskerud fylke.
  • Jevnaker har en en flott idrettsplass, med fotballstadion, kunstisbane og «Møteplassen» med ballbinger og skatepark.
  • Om sommeren kan du sykle til Oslo gjennom Nordmarka. Om vinteren er det oppkjørte skiløyper.
  • Det finnes attraktive og varierte boliger i småbyen Jevnaker. Kommunen har boligområdermed flott utsikt, både på østsiden og vestsiden av Randsfjorden.

Aktuelle nettsteder:

@ringeriksregionen

Nydelig bilde fra Jevnaker! Credit: @ingvildheit
#jevnaker #ringeriksregionen #sunset #opplevringerike 
#dreamchasersnorway #visitnorway
Høsten er en flott tid for turer i skog og mark. Kanskje en tur på Krokskogen? Takk til @audunlychenordli for dagens #opplevringerike  #krokskogen #ringeriksregionen #liveterbestute #utno #norsknatur #instanature #ilovenorway #turistforeningen
Livet som hund er ikke så verst! Ihvertfall ikke hvis en kan få løpe fritt ved Røsholmstranda ved Tyrifjorden.
Credit: @sognafaret #opplevringerike #tyrifjorden #røsholmstranda #ringeriksregionen #retriever #lovemydog #liveterbestute
Skyene speiler seg så vakkert i Gullerudtjern. Takk til @bentheliefjeldheim for dagens #opplevringerike 
#ringeriksregionen #ringerike #norsknatur #visitnorway #instanature #ilovenorway
Stemningsfullt bilde fra AKA Arena. 
Credit: @tonjerandersen #hbk #opplevringerike #ringeriksregionen #fotball #hønefoss #visitnorway #fosseberget #hønefossbk
Vakkert er det på tur til Svarttjernskollen på Vikerfjell. Takk til @mari.lunder for dagens #opplevringerike 
#vikerfjell #ringeriksregionen #dreamchasersnorway #norsknatur #instanature #liveterbestute #visitnorway #fjelltur
Vakkert høstbilde fra Jevnaker kirke. Credit: @ane01995
#jevnaker #ringeriksregionen #opplevringerike #høstfarger #dreamchasersnorway #visitnorway #dennorskekirke
Fiskelykke på Ringerike. Takk til @jarlesolheim for dagens #opplevringerike 
#nordmarka #heggelivann  #ringeriksregionen #ringkollen #fisketur #liveterbestute #norsknatur #utno #visitnorway

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen