Uansett hva vi kaller det, kjenner de fleste til den deilige følelsen av å la seg senke ned i varmt vann, enten man som voksen bare skal kose seg, barna skal leke, tenåringen svømme, eller morfar trene.

Ringeriksbadet

Og ingenting er mer optimalt enn å kunne kombinere dette med fysisk styrketrening. Med treningssenteret Actic som nærmeste nabo kan Ringeriksbadet nå tilby publikum hele konseptet, og er det eneste stedet i regionen med samme tilbud. Ringeriksbadets mål er å være det triveligste og beste tilbudet i distriktet, og visjonene stopper ikke der.

Badeender i alle aldre

– Badeanlegget er bra besøkt, sier dagligleder, Sverre Haugli. Vi har besøk av skoleklasser som har obligatoriske svømmetimer på dagtid, babysvømming på kveldstid, familiedager i helgene og også populær dagtrening for seniorer. Har du ikke egen bil, går det ti bussavganger daglig fra Hønefoss, og flere er under planlegging. Og at det snart blir splitter ny gang- og sykkelvei mellom Hønefoss og Helgelandsmoen Næringspark, gjør badeanlegget enda mer tilgjengelig for publikum.

– På landsbasis er vi et lite badeanlegg, fortsetter Sverre, men vi kan tilby basseng med internasjonale mål. I tillegg har vi et varmt basseng, to store sklier og en for de litt mindre, samt stupebrett i mange høyder. Her har vi alt fra babysvømming til rehabilitering og opptrening. De yngste brukerne er omtrent seks måneder gamle, mens de eldste nærmer seg hundre. I fjor hadde vi 117.000 besøkende, og vi regner med enda flere besøk i år.

Ringeriksbadet

Mye vil ha mer

– Vi ser det er stort behov for badeanlegg i distriktet vårt, og ønsker allerede nå å utvide. Vi har tegningene for utbyggingen klare, kan Sverre betro oss, og sier de bare venter på grønt lys fra høyere instanser, så kan de sette i gang.

– Da vil det bli et varme/terapibasseng til, et som ligger skjermet og usjenert til, slik at man kan nyte mer ro, hvis det trengs. Det blir basseng med ”strømvirvel” for de som liker fart og bevegelse, og det blir klatrevegg og en egen øy med boblebad. Dette skal vi få til, og vi håper det blir snart, sier Sverre med et stort smil.

Ringeriksbadet

Ringeriksbadet

Ringeriksbadet ligger i flotte omgivelser på Helgelandsmoen. Helgelandsmoen ligger i Hole kommune, drøye 5 kilometer fra Hønefoss sentrum. 

Hjemmeside

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen