Her kan man sitte og kikke på livet. Og ta seg en kjapp og smakfull lunsj.

Det er et smalt og minimalistisk, men koselig lokale bak de store vinduene. Det moderne og trendy interiøret oppmuntrer til effektive luncher, eller langsomme kaffestunder, alt ettersom behovet er den dagen.

Her sitter man med full utsikt til flere strategiske gater i byen. Og vil man kjenne på pulsen til Hønefoss, en travel arbeidsdag, er dette stedet.

Menyen er tilpasset smaken til befolkningen, i form av at den har kapret essensen i hva folk liker å spise. Er du keen på noe asiatisk? Og kompisen eller venninnen vil ha en sandwich? Det er ikke noe problem her. Du kan få Tex-Mex, Asiatisk eller mer tradisjonelle ting.

Lise Endrerud med to av toppselgerne til Chilipepper.

- Det mest populære på menyen er kyllingsalat, kyllingwrap og stekte nudler med kylling, forteller Lise Endrerud, som er på jobb bak disken i dag. Hun er tidligere daglig leder, men nå har Sang Ho tatt over driften, fordi siviløkonomen Endrerud vil sette seg på skolebenken igjen.

Chilipepper er lillebroren (eller kanskje søsteren) til «Salt og Pepper» rett borti gata. Kjempen som vokste seg fra en liten videokiosk med catering, til et kjempekonsept med en like stor meny, og også drevet at den samme Sang Ho.

- Siden vi ligger så nærme Kuben, er det mange som bestiller lunsj, og henter. En tredjedel av det vi serverer, er Take Away, forteller Endrerud.

På Chilipepper har man brukt erfaringen om hva som er populært, og enkelt å tilberede på et mindre kjøkken, og laget en meny man blir veldig tiltrukket av når klokka går mot halv tolv. For dette er en rendyrket lunsjbar, som tilbyr mer enn trauste bakervarer og det du vanligvis spiser en arbeidsdag.

Maren Ulven Rolid, Arnlill Ulven, Ellen Uleven og lille Tia Ulven koser gjennom vinduet på Chilipepper.
 

Chilipepper tilbyr også catering, og dersom man vil bestille på forhånd, har de en ordretelefon man kan ringe, så er maten klar til henting.

- Siden vi ligger så nærme Kuben, er det mange som bestiller lunsj, og henter. En tredjedel av det vi serverer, er take Away, forteller Endrerud.

Der heller ingen ting i veien for at utflukten kan innebære et glass vin eller to, Chilipepper er nemlig også en bar med alle rettigheter, dersom man ønsker det, men bare frem til den stenger, klokken 16:00.

- Er det mange som tar seg et glass vin her til lunsj da?

- Det er ikke mange, men vi har noen stamgjester som kommer inn og tar seg et glass hvit – eller rødvin, smiler hun.

Ved å bestille og betale ved kassen, er man fri til å forlate åstedet når man har konsumert måltidet sitt, og dette bidrar også til å gjøre stedet til ett av de foretrukne, dersom man må være litt effektiv og utnytte tiden. Rutebilstasjonen ligger dessuten rett rundt hjørnet, så beliggenheten er perfekt for et lite «Pit Stop» på vei til eller fra Hønefoss.

Chilipepper

  • Mandag – Lørdag kl. 11-16
  • Stengt søndager.
  • Adresse: Storgata 8, 3510 Hønefoss
  • Telefon: 90 80 69 54
  • Adresse: Storgata 8, 3510 Hønefoss

 

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen