Og du treffer kunsterne selv som vertskap gjennom sommeren, som dermed kan gi deg førstehånds informasjon rundt bildene, skulpturene og ikke minst hva de har tenkt og hvordan de har utformet verkene.

Thomas Klevjer tok oss med i sitt eget atelier og gjorde skam på en del myter undertegnede hadde i forhold til kunstnere og egen forutinntatthet, særlig når det gjelder forventingene om en romantisk og bohemaktig livsstil.

Thomas Klevjer

På Helgelandsmoen finner du Thomas Klevjer i sitt atelier i Galleri Klevjer

Her var lite overlatt til tilfeldighetene, og det handlet om nitidig arbeid med fokus på detaljer, fargevalg og et utall teknikker. Det gikk stadig opp for meg at her var alt gjennomtenkt, utprøvd og vel begrunnet.  Thomas Klevjer viser oss en godt bevart hemmelighet av nye motiver som nok ikke mange forbinder med kunstneren.

En digital verden illustrert på gamle måten

- Å vente er dødskjedelig. Derfor disse hodeskallene, forklarer kunsteren når vi besøker ham i hans atelier en liten måned før utstillingen åpner. Maleriet utrykker hvordan vi i en digital verden stadig venter på at noe skal lastes opp, lastes ned, oppdateres eller konfigueres.
Det tar tid, og prosessen illustreres som du sikkert kjenner til ved hjelp av et roterende hjul eller noe som likner.  Timeglasset på den blå skjermen er vel også ganske kjent for de fleste. Uansett: Det tar tid, og er ikke særlig lystbetont.

Thomas Klevjer

Thomas Klevjer forklarer at i bildet "Waiting" er det hodeskallene som illustrerer ventingen.

- Noen ganger er det jo så kjedelig at man holder på å dø, ikke sant, smiler han idet han forklarer noe av ideen bak maleriet.
- Og så sitter man ofte på nettet og drømmer litt. Om det er ferier eller biler eller man snakker om seg selv, så drømmer vi mye når vi er på nettet, sier han videre, og forteller hvordan han har illustrert dette med bildet "Dreaming" og dets ballongferd.
- Jeg kunne gjort dette grafisk, for eksempel i Photoshop, men da får jeg ikke de samme kvalitene som et maleri, forteller han videre.
- Og hele poenget i disse datatider, er at det er et grafisk uttrykk som er fysisk laget, på gamle måten, smiler han videre.

 Thomas Klevjer

Bildet "Dreaming" illustrer hvordan vi sitter på nettet og drømmer.

 Selger kunst, før det er ferdig

Det er altså ikke helt tilfeldig at det nevnte maleriet "Dreaming" er solgt i god tid før det i det hele tatt er ferdig. Det er mange som venter utålmodig og har store forventninger til de nye motivene.

Derfor inviterer han til ny utstilling i Galleri Klevjer på Helgelandsmoen.
Med seg denne gangen har han også andre spennende og særegne kunstnere.
Børge Brekke, er kjent for sin karakteristiske grafittikunst, og mange har tatt turen under Hønefoss bru hvor han på sitt eget vis har dekorert store betongflater.

Børge Brekke

Børge Brekke har dekorert store betongflater under Hønefoss bru.

Kjetil Aschim, han også, i likhet med Thomas Klevjer, bosatt i regionen jobber med metall og er designer. Han får sitt eget rom på galleriet og det er store forventinger knyttet opp mot gresshoppen (skulptur) laget med utgangspunkt i en bensintank hentet fra en gammel Honda motorsykkel, ben fra en gammel buss som tilhørte Hønefoss Brannvesen for å nevne noe. Kunsteren selv har sagt han har forsøkt å fange bevegelsen og uttrykket til en gresshoppe.

Ikke helt ukjente Per Spook får i likhet med de andre kunstnerne også sitt eget rom hvor han stiller ut mye av sin allerede velkjente grafikk som har vært utgangspunkt for utallige kleskolleksjoner og har skapt store overskrifter i moteverdenen gjennom tidene.

 Alle kunstnerne opplever meget gode kritikker og mer nyskapende kunst skal vi lete lenge etter denne sommeren.  Det er som tidligere, ikke bare publikum fra regionen som har meldt sin interesse. Kunstelskere og kritikere fra nær og fjern gleder seg over skapergleden og nærheten til kunstnerne og har allerede satt av datoen 4. juni.

 Du er også herved invitert til Helgelandsmoen og Galleri Klevjer for en særlig variert og spennende utstilling med noen av vår tids mest innovative og kreative kunstnere.

 

 

 

 

 

Galleri Klevjer:

Adr: Munchs vei 6
3512 Hønefoss

Sommerutstilling
4.juni-25.september

Les mer om utstillerne:

www.galleriklevjer.no

Magasinet Ringerike

Utgave #4 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen