Storbyopplevelser i småbyformat

Vi er stolte av kulturlivet på Ringerike. Her skjer det mye, sommer som vinter og kvaliteten, den er høy. Hønefossrevyen, Norges største sommerrevy, finner du her, men vi har mye, mye mer. Derfor tror vi noen ganger at vi bor i en storby.

Hva skjer? Se mer på ringbillett.no

torsdag, 22. februar 2018 kl. 19:30 | Byscenen (u)

Det er her vi kommer fra

Det er her vi kommer fra Med 7 medvirkende på scenen ønsker Brageteatret velkommen til en teaterforestilling der gode historier, akkompagnert av nyskrevet musikk er i fokus. «Det er her vi kommer fra» er basert på et knippe av Levi Henriksens kritikerroste noveller, hentet fra «Feber», «Ned ned ned» og «Alt det som lå meg på hjertet». Forestillingen er dramatisert av Thomas Marco Blatt etter en idé av Kim Sørensen. Sangen om ditt liv, hva skulle den ha handlet om? En trubadur vandrer omkring i bygda han kommer fra. Han møter et eldre ektepar som gjemmer seg for lensmannen. Han møter en kvinne som lokkes inn i pinsemenigheten. Han møter noen søstre som innleder et forhold til samme mann. Men egentlig er trubaduren på vei til broren sin. Egentlig vil han bare være sammen med en ung kvinne han aldri har glemt. Egentlig er det en sang han forsøker å spille; et liv han forsøker å stable på beina. Det er her vi kommer fra samler et knippe fortellinger fra lokalsamfunnet, med et gjenkjennende, lekent og følsomt uttrykk. Det er et stykke om hjemkomst og oppbrudd, om musikken i våre liv og de små stedene i oss alle. Regissør: Kim Sørensen // Dramatiker: Thomas Marco Blatt // Idé: Kim Sørensen // Scenograf/kostymedesigner: Gjermund Andresen // Lysdesigner: Martin Myrvold // Komponist: Johannes Winther Farstad Med: Johannes Winther Farstad // Reidar Sørensen // Kristian Winther // Dagrun Anholt // Ulla Marie Broch // Maria Pontén // Joseph Angyal NYHET: TEATER OG MAT Unn deg en saftig burger før forestillingen: På Eger & Co. servers økologiske burgere med hjemmelaget tilbehør. Denne kvelden får du fritt valg av burger fra menyen inkludert sort kaffe eller te etter maten. Pris kr 470,- ink. avg. (må kjøpes innen tirsdag 20. februar) Forestillingen spiller også på Sundvolden Hotel søndag 11. februar

torsdag, 22. februar 2018 kl. 19:30 | Fengselet

"Jazz at the Court" med Just Friends

Just Friends spiller mainstream jazz i egne arrangementer. De samlet fullt hus og stormende jubel sist de var i Fengselet. På oppfordring kommer de nå tilbake - alle sammen: Benthe Lie Fjeldheim, vokal Kåre Løchsen, saksofoner, fløyte Ingvar Ellingsen, piano Tormod Aune, bass Pål Huseby Berntsen, trommer Lag denne torsdagen til en helaften. Brasserie Fengselet tilbyr en 2-retters Just Friends meny til spesialpris før konserten. Du kan velge mellom full pakke: mat og musikk eller kun konsert. Bespisning fra kl. 17.00 i Brasserie Fengselet. Konsertstart kl. 19.30 VELKOMMEN !

fredag, 23. februar 2018 kl. 21:00 | BassGarasjen, Ringerike Kultursenter

Magister templi & Demon hotel

Magister Templi er et heavy metal-band fra Oslo, som har holdt på siden 2008. Med tekster godt plantet i vestlige, okkulte tradisjoner og med musikalsk inspirasjon fra gamle helter som Trouble, Pagan Altar og Savatage, har de fått en egen plass i den globale metalundergrunnen. De har gitt ut to fullengdere på italienske Cruz del Sur Music, «Lucifer Leviathan Logos» (2013) og «Into Duat» (2015), og spilt en haug med konserter innenlands og utenlands, og på festivaler som Metal Magic, Up the Hammers, Muskelrock, Beyond the Gates, Heavy Nights og ikke minst Engajam i Hønefoss! Dette blir den første konserten Magister Templi spiller på et års tid, da de har fokusert på å skrive låter til sin tredje fullengder, så her kan det forventes mye fortrengt live-energi. Med seg har de en helt fersk bassist og noe nytt materiale kan forventes. «Det lokale bandet Demon Hotel sin nye EP, byr ikke bare på fengende, seig rock akkompagnert av ekstremt kule riff og rytmer, men er også et godt eksempel på hva virkelig lokal dedikasjon kan medbringe.» Ringerikes Blad. Bandet Demon Hotel består av Hønefoss´s egne Bjørn Erik Borg: Vocals and Guitars, Stian Burheim: Lead Guitar, Erik Haugerud: Bass, Backing Vocals, Jonny Rasmussen: Drums Demon Hotel ble startet julen 2013 som et jam-prosjekt og uten særlige ambisjoner om annet enn fete riff. Bandet består av medlemmer fra flere lokale undergrunnsprosjekter som bla. The Regulators, Murder Mystery og Sleazy Jesus and his so-called Aides. Sammen spiller vi seig rock med beinhard innlevelse og dedikasjon. Etter en fruktbar tid på øvingslokalet bestemte vi oss for å spille inn våre første låter. Dette ble gjort med hjelp fra sjefen i Norges aller største progrock-band, Wobbler Demon Hotel er nytt lokalt band hvor medlemmene stammer fra flere undergrunnsprosjekter som The Regulators, The Murder Mystery og The Sleezy Jesus And His So Called Aides. De spiller Hard Rock med stoner elementer som vil røske hardt i brystkassa. Det blir en sann glede å se dem på bassgarasjen!

lørdag, 24. februar 2018 kl. 20:00 | Sundvolden Hotel

Dansemorro på Sundvolden

24. februar, 2018 er det duket for Dansemorro igjen i Sundvolden Hall på Sundvolden Hotel. Det er andre gang Sundvolden Hotel huser Dansemorro ved Maj Helene Hubakk og hennes team. Lokale og langveisfarende danseglade er velkommen til en helg spekket med god musikk, deilig mat og hyggelige opplevelser. Vi håper lokale danseforeninger og lag benytter anledningen til å delta på høstens store danseopplevelse. Bandene som står for de glade toner denne lørdagen er Anne Nørsti, Ray Moen og Holmsve Band. Vi starter kvelden med buffe i vår bankettsal fra Kl. 17:30 - 20:00. Deretter flytter vi oss over i vår nye sal med både barer og stor danseplass. Dørene åpner Kl. 19:30 og musikken svinger fra Kl. 20:00 og ut i de seine nattetimer. Det er 20 års aldersgrense på arrangementet.

Magasinet Ringerike

Utgave #4 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen