Jeg tenker business hele tiden. Fra jeg står opp til jeg legger meg. Jeg tar aldri fri i hodet mitt. Jeg har prøvd, men jeg klarer det bare ikke.

Mook – eller Denice – du bestemmer selv, lener seg fremover i designersofaen på kontoret hun deler med pappa Jan Erik Hagen i de nedlagte møbelfabrikklokalene på Tyristrand. I den ene enden av det enorme kontoret sitter pappa, i den andre enden camper Denice, med datamaskin, fotoapparat og Iphone 5.

– Jeg blir skikkelig ditchet for den, altså. Jeg, som liksom er dronningen av sosiale medier, har Iphone 5. Jeg burde sikkert skamme meg og kjøpe en Iphone 6 umiddelbart. Men tenk; pappa hadde Nokia, da vi begynte. Hun ler lunt og hjertelig.

Mook Denice er rolig av vesen. Behagelig å være sammen med. Men et fyrverkeri når det kommer til business. Det startet for fem år siden. Etter at hun ble korsbåndoperert og valgte å legge håndballen på hylla. Hun var for rastløs til å trene seg opp igjen. Når kveldene ikke lenger ble brukt til trening, kjedet hun seg. Sammen med faren bestemte hun seg for å få en ny hobby; drive eget firma sammen med ham.

– Pappa jobbet allerede som grossist. Jeg var en racer på sosiale medier, og selv om han var kjempeskeptisk lot han seg overtale til å starte nettbutikken Petworld. Vi skulle utelukkende markedsføre oss på Instagram og Facebook, sier Mook Denice.

Fra hobby til jobb

Hobbyen tok etter hvert helt av. Mook Denice og pappa pakket og sendte hundefôr, halsbånd, godsaker, hundesenger, kattemadrasser, potesokker, seler – ja, alt mulig som hunder og katter kanskje trenger – i store mengder.

Mook Denice la ut på Instagram og Facebook. Snakket med kundene som om de var hennes beste venner og kundene takket med å kjøpe til kjæledyrene sine. Pappa reiste frem og tilbake fra Oslo omtrent hver eneste dag for å hente varer. De hadde ikke penger til å kjøpe lagervare.

– Det var, og er, kjempemorsomt. Nå er vi så store, at vi akkurat har ansatt to som pakker for oss. Det gir oss tid til å ta oss av butikken bedre. Petworld går som smurt. I fjor omsatte vi for 12 millioner kroner, sier Mook Denice

Hun hviler ikke på laurbærene. Kort tid etter at Petworld så dagens lys, startet Mook Denice med salg av smykker på nett. Ni måneder senere solgte hun selskapet.

For tre år siden opprettet hun Instagram-kontoen Interiør123. Den har svimlende 1,8 millioner følgere.

I sommer bestemte pappa – og Mook Denice – at det var på tide å åpne interiørbutikk på nett. I tillegg til internettbutikkene, har hun egenproduserte duftlys. Hun er i ferd med å etablere showroom på Tyristrand, opprette en blogg samt holde kurs og foredrag om Instagram sammen med agenten sin, Monica Onsrud.

– Duftlysene er jeg spesielt stolt av. Personlig elsker jeg gode sitater og det har også hjulpet meg når jeg har slitt. Alle våre duftlys kommer med, etter min mening, gode sitater som ”Happy wife – happy life”, ”You had me at hello” og ”mr right – mrs always right”. Gjennom disse sitatene – og den gode duften – bidrar vi til glede i hverdagen, sier Mook Denice.

Ønsker å dele

20-åringen vil mer enn det. Nå er hun klar til å dele sin egen historie – og også pengene hun tjener på duftlysene. Nylig inngikk hun en avtale med Kreftforeningen hvor 10 kroner fra hvert duftlys som blir solgt i serien ”Burn cancer” går til kreftrammede.

– Nå er jeg på et godt sted i livet. Tidligere ville jeg ikke dele historien min. Nå vil jeg gjerne gjøre det. Kanskje for å inspirere andre. Fortelle andre at det går, selv om du verken har penger eller erfaring. Så lenge du får hjelp og støtte av dem som vil deg vel, samtidig som du legger inn en stor porsjon innsats og vilje – vil det gå bra.

Vi skulle utelukkende markedsføre oss på Instagram og Facebook

Med pappas støtte, satser hun på nettbutikken Interiør123. Faren var sikker på at følgerne fra Instagram ville bli med over i nettbutikken. Det hadde han rett i. Så mens jevngamle venner reiser til Afrika for å oppleve fattigdom, velger Mook Denice enda mer business. Et liv fylt med 70 prosent hard jobbing på Tyristrand og 30 prosent glam verden rundt.

– Jeg har ikke behov for å reise til Afrika for å se på fattigdom, slik mange av mine venner har. Første halvdel av livet, bodde jeg i Thailand. Det var en vanskelig tid. Vi tok én dag av gangen og hadde nesten ikke penger. Min biologiske far er død og han har jeg aldri kjent. Jeg har levd i fattigdom og vet hva det er.

Jeg har et annet fokus. Jeg vil gjerne gi til dem som trenger det. For å kunne det, må jeg tjene penger. Det er kanskje ikke helt norsk å tenke slik. Men jeg har det fra min norske far.

Inspiratoren

For Mook Denice takker først og fremst faren for på-gangsmotet og driven hun har. Det er han som har vist henne at det er mulig. At det lønner seg å stå opp hver morgen og gjøre en innsats fra morgen til kveld.

– Pappa ble sammen med mamma, da jeg var 5-6 år gammel. Da jeg var ni, flyttet vi alle til Tyristrand og pappa adopterte meg og broren min. Jeg er glad for at han har delt sin erfaring og sitt pågangsmot med meg. Jeg har lært hva business er av ham. Han har formet meg som gründer og menneske. Vi har begge jobb som livsstil. Det er givende, selv om det selvsagt også er slitsomt. Vi jobber hele tiden. Moren og broren er ikke delaktig i firmaet. Bortsett fra at moren passer på at det er rent og pent rundt dem i lokalene på Tyristrand.

Mook Denice er stolt av lokalene de flyttet inn i for kort tid siden. Tidligere hadde de kontor og lager hjemme og hos besteforeldrene. Nå går hun rundt blant pappesker med duftlys og andre interiørvarer – svinger seg blant hyller med dyreartikler – og holder et lite blikk på telefonen til enhver tid.

– I sosiale medier viser jeg jo bare den glamorøse siden av meg, vet du. Jeg tar ikke bilder av lokalene her. De inspirerer ingen. Det er drømmer vi må selge, sier Mook Denice Hagen.

Denice Hagen

Denice Hagen

Nettbutikker:

Instagram:

  • Interior123
  • denicehagen
  • petworldno

Facebook:

@ringeriksregionen

Livet som hund er ikke så verst! Ihvertfall ikke hvis en kan få løpe fritt ved Røsholmstranda ved Tyrifjorden.
Credit: @sognafaret #opplevringerike #tyrifjorden #røsholmstranda #ringeriksregionen #retriever #lovemydog #liveterbestute
Skyene speiler seg så vakkert i Gullerudtjern. Takk til @bentheliefjeldheim for dagens #opplevringerike 
#ringeriksregionen #ringerike #norsknatur #visitnorway #instanature #ilovenorway
Stemningsfullt bilde fra AKA Arena. 
Credit: @tonjerandersen #hbk #opplevringerike #ringeriksregionen #fotball #hønefoss #visitnorway #fosseberget #hønefossbk
Vakkert er det på tur til Svarttjernskollen på Vikerfjell. Takk til @mari.lunder for dagens #opplevringerike 
#vikerfjell #ringeriksregionen #dreamchasersnorway #norsknatur #instanature #liveterbestute #visitnorway #fjelltur
Vakkert høstbilde fra Jevnaker kirke. Credit: @ane01995
#jevnaker #ringeriksregionen #opplevringerike #høstfarger #dreamchasersnorway #visitnorway #dennorskekirke
Fiskelykke på Ringerike. Takk til @jarlesolheim for dagens #opplevringerike 
#nordmarka #heggelivann  #ringeriksregionen #ringkollen #fisketur #liveterbestute #norsknatur #utno #visitnorway
Har du hørt om Djevelens punsjebolle? Et artig turmål i Ringeriksregionen. Credit: @tldyrbeck
#opplevringerike #liveterbestute #djevelenspunsjbolle #instanature #norsknatur #visitnorway #tipåtoppringerike
Som hentet rett ut av Flåklypa! På toppen av Kongsgårdskollen i Ådalen ligger den gamle brannvakthytta. Takk til @annejorunhjansen for dagens #opplevringerike
 #ringeriksregionen #liveterbestute #visitnorway #instanature #instapic #norsknatur #ringerike #utsikt

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen