Et steinkast fra Hønefoss sentrum – ligger den litt over 30 år gamle bedriften Dokumentpartner. I sin tid startet av ekteparet Susan og Knut Junge.

Utenfor lokalene er det lite som tyder på en bedrift med topp kompetanse innen kontorfaget. Men på vei opp den litt smale, lett svingte trappa til andre etasje er det ingen tvil. På toppen møter en gedigen kopimaskin oss. Rundt ethvert hjørne er det kontormøbler, tv-skjermer som skal monteres, kontorrekvisita og ikke minst; ansatte.

To av dem har nylig blitt en del av troppen. Velkommen til et kort møte med den nye salgs- og utviklingsansvarlige Audun Venåsen og bedriftens ferske daglige leder Bård Stevnebø. Begge valgte de å forlate spennende karrierer i hovedstaden.

– Jeg ville rett og slett hjem. Jeg hadde bodd lenge nok borte fra Ringeriksregionen og følte det var på tide å vende nesa hit igjen. 35-åringen er opprinnelig fra Hadeland. Han har bodd i Oslo, Asker og Bærum – og noen andre steder. Han har hatt spennende jobber, men har hatt et ønske om å komme tilbake til Ringeriksregionen og jobbe der.

– Dokumentpartner og Audun hadde en konstruktiv dialog, og fant ut at man tenkte mye likt, ville samme vei for Dokumentpartner. Dermed var det duket for ansettelse av Audun, sier Bård Stevnebø.Han begynte som daglig leder i september. Da overtok han roret etter eier Robin Junge.

Virket spennende

– Jeg har bodd her hele tiden, men pendlet til Oslo i 16 år. Jeg var ikke nødvendigvis lei av å pendle, men jeg syntes jobben i Dokumentpartner var spennende. Jeg kjente selskapet og Robin. Jeg visste det var solid og jeg så at det er mulig å ta bedriften ett skritt videre.

Robin Junge var klar til å tre til side. Han ønsker å være ute i markedet. Selge gode kontorløsninger, fremfor å være daglig leder. Han mener lokale bedrifter har mye å hente på å dra arbeidskraft over Sollihøgda. – Det er ingen tvil om at det er mange fordeler med å ansette folk med lokal tilknytning. De har et nettverk som er nyttig for oss – og de har selvsagt en kompetanse vi har behov for. De har blant annet jobbet nasjonalt, og det er intet som hindrer oss i også å jobbe nasjonalt, fra Hønefoss, sier Robin.

De to som heller vil jobbe på Ringerike enn i Oslo – smiler lurt. Og forteller om mange fordeler med å jobbe der du bor. – Jeg har fått 2 ½ time ekstra hver dag. Det betyr at jeg har mer tid til familie, venner, jobb og fritid. Jeg kan engasjere meg på andre arenaer enn jobb og jeg utvider både det profesjonelle og det private nettverket mitt. I tillegg er jeg levende opptatt av Ringeriksregionen, sier Bård.

– Audun vendte nesa hjem for å være nærmere venner, den fine naturen, kulturlivet og alt det nye Ringerike har å tilby. – Hønefoss – og Ringerike – er helt annerledes nå enn da jeg dro. Butikkene er bedre og flere. Kafétilbudene det samme. Nå er det skikkelig hyggelig å gå en tur i sentrum, sier Audun.

Sammen med de andre ansatte, har trekløveret planer om å ta Dokumentpartner til nye høyder. De satser på å bli en komplett og solid aktør innen alt til kontoret i Buskerud og Vest-Oppland. De er med på Ringerikes Innovasjonsløft, hvor de deltar med prosjektet Onestopshop – en nettbutikk hvor du skal finne alt du trenger til kontoret.

Ambisjonene er store – og de skal komme dit ved å benytte Bleikelia-metoden, oppkalt etter sykehusdirektør Per Bleikelia, som heller kaller seg tilrettelegger enn sykehusdirektør. –Vi er et team som jobber sammen. Vi har ulike sterke sider – og ulik kompetanse. Ved å bruke de klokt sammen, blir vi bedre og kan nå våre mål. I tillegg vil vi være en støttespiller lokalt.

Vi bruker bevisst andre lokale bedrifter – og vi støtter lokalidretten. For oss er Ringerike viktig, sier Bård

Dokumentpartner

  • Bedriften ble startet i 1985 av ekteparet Susan og Knut Junge. De gikk av med pensjon i fjor men benyttes fortsatt som konsulenter.
  • 22 ansatte
  • Lokalisert i Soknedalsveien
  • Omsatte i 2015 for 36 millioner kroner
  • Leverer alt til kontoret – fra kaffe til kopimaskiner

www.dokumentpartner.no 

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen