- Faget ble startet fordi næringslivet etterlyste en kombinasjon av jus, ledelse og økonomi. Det har vist seg å være en god idé, sier fungerende instituttleder Anne Bang Lyngdal. Hun forteller at studentene har fått jobb både i det offentlige og privat næringsliv. - Studentene som fullfører er attraktive som saksbehandlere i ulike miljø, for eksempel kommuner, tingrettene, bank, forsikring og i NAV.

Etter endt bachelorstudier, har du mulighet til å ta flere ulike mastere blant annet master i økonomi og ledelse ved høgskolen, organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo, master i eiendomsutvikling og forvaltning eller i entreprenørskap, innovasjon og samfunn ved NTNU, master i eiendomsutvikling eller master i entreprenørskap og innovasjon ved NMBU.

- Da vil du selvsagt stå enda sterkere i forhold til arbeidslivet. Flere av våre master-studenter har endt som prosjektledere både i private bedrifter, offentlige etater og enkelte også som daglig ledere for advokatfirmaer, for å nevne noen karriereveier, sier Bang Lyngdal.

Her kan du du få en breddeutdannelse som kan brukes i utrolig mange sammenhenger.

Høgskolen har i 2016 inngått en samarbeidsavtale med Aarhus Universitet i Danmark og jobber nå med å få en avtale med Handelshøyskolen i København, CBS. - Vi ønsker å gi studenter som har avlagt graden bachelor i jus og ledelse tilgang til den danske kandidatutdannelsen (master) Cand.merc.jur som har eksistert i Danmark i flere år.

Cand.merc.jur er en merkantilt orientert jusutdanning i grenseområdet mellom jus og økonomi. - Kandidatene er etterspurte, og rekrutteres til konsulent/advokatfirmaer, ledelse og virksomhetsinterne rådgiverstillinger, sier Bang Lyngdal. Høgskolen vil nå revidere bachelor i jus og ledelse for å få en lettere overgang mellom Norge og Danmark.

Anne Bang Lyngstad

Utdannelsen er kjempepopulær, forteller Anne Bang Lyngstad, fungerende instituttleder.

- Utdannelsen er kjempepopulær og meget etterspurt i Danmark. Høgskolen vil gjøre det den kan for å markedsføre utdannelsen og gjøre den kjent for arbeidsgivere i Norge.

Høgskolen tilbyr også bachelor i jus som er en ren juridisk utdannelse. Utdannelsen er forhåndsgodkjent som de tre første årene i master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, men opptaket skjer på bakgrunn av karakterer fra videregående skole. I 2016 har høgskolen derfor inngått en samarbeidsavtale med Aarhus Universitet i Danmark. Kandidater med bachelor i jus tas opp på bakgrunn av bachelorkarakterene til kandidatutdannelsen Cand.jur i Danmark.

Bachelorstudentene i jus og ledelse ved campus Ringerike er de eneste i sitt slag i Norge som kombinerer juridiske fag, ledelsesfag og økonomi. Her kan du du få en breddeutdannelse som kan brukes i utrolig mange sammenhenger.

@ringeriksregionen

Livet som hund er ikke så verst! Ihvertfall ikke hvis en kan få løpe fritt ved Røsholmstranda ved Tyrifjorden.
Credit: @sognafaret #opplevringerike #tyrifjorden #røsholmstranda #ringeriksregionen #retriever #lovemydog #liveterbestute
Skyene speiler seg så vakkert i Gullerudtjern. Takk til @bentheliefjeldheim for dagens #opplevringerike 
#ringeriksregionen #ringerike #norsknatur #visitnorway #instanature #ilovenorway
Stemningsfullt bilde fra AKA Arena. 
Credit: @tonjerandersen #hbk #opplevringerike #ringeriksregionen #fotball #hønefoss #visitnorway #fosseberget #hønefossbk
Vakkert er det på tur til Svarttjernskollen på Vikerfjell. Takk til @mari.lunder for dagens #opplevringerike 
#vikerfjell #ringeriksregionen #dreamchasersnorway #norsknatur #instanature #liveterbestute #visitnorway #fjelltur
Vakkert høstbilde fra Jevnaker kirke. Credit: @ane01995
#jevnaker #ringeriksregionen #opplevringerike #høstfarger #dreamchasersnorway #visitnorway #dennorskekirke
Fiskelykke på Ringerike. Takk til @jarlesolheim for dagens #opplevringerike 
#nordmarka #heggelivann  #ringeriksregionen #ringkollen #fisketur #liveterbestute #norsknatur #utno #visitnorway
Har du hørt om Djevelens punsjebolle? Et artig turmål i Ringeriksregionen. Credit: @tldyrbeck
#opplevringerike #liveterbestute #djevelenspunsjbolle #instanature #norsknatur #visitnorway #tipåtoppringerike
Som hentet rett ut av Flåklypa! På toppen av Kongsgårdskollen i Ådalen ligger den gamle brannvakthytta. Takk til @annejorunhjansen for dagens #opplevringerike
 #ringeriksregionen #liveterbestute #visitnorway #instanature #instapic #norsknatur #ringerike #utsikt

Magasinet Ringerike

Utgave #3 2017 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hva skjer'a?

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Ringeriksregionen