• 18. august 2017
  • Espen Ødegård

 

Bilde over: Pelle Gangeskar (Ringerike utvikling) og Rolf Jarle Aaberg (Treklyngen) er glad for at Kristian Osestad i CryptoOne etablerer et datasenter på Follum

Det er selskapet CryptoOne som etablerer pilotanlegget på Follum utenfor Hønefoss. Samtidig oppretter de kontorplasser på Eggemoen, da de opplever det tekniske miljøet der som særs spennende med muligheter for synergier til deres virksomhet også.

Valget av Hønefoss som sted for pilotanlegget begrunner CryptoOne med at Ringeriksregionen har jobbet godt med planene for Oslo Data Center Location, og svarer best til de behovene oppdragsgiveren har.

Datasenteret har et meget høyt strømforbruk, og lav pris og leveransedyktig lokalt næringsliv er avgjørende for denne type etablering. Etter å ha vurdert aktuelle lokasjoner i hele verden falt valget på Ringerike. Ekspansjonsmuligheter,plass, tilgang på billig og miljøvennlig strøm, samt god tilgang på fiber var viktige kriterier for etableringen. Andre viktige årsaker er at Hønefoss bare er en time fra Gardermoen, og det er også kort vei inn til finansmiljøene i Oslo. 

Ringeriksregionen jobber for tiden med tilrettelegging for hyperskala datasentre, og etableringen av pilotanlegget er et viktig vitnesbyrd på regionens konkurranseevne.

 Snøballen har begynt å rulle

Crypto One chooses Oslo Data Center Location

Etablere næringsvirksomhet? Sjekk ut mulighetene i Ringeriksregionen

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev