Her gjelder det å møte opp! Vi skal vise NRK og hele landet at det å lage lørdagsunderholdning på Hønefoss er noe helt spesielt, sier Nils Wærstad.

Han mener det er viktig å forstå at publikum ikke bare er publikum, men en kjempeviktig del av det å lage programmene.

Nils og Ronny i Hønefoss, Handlingens menn

Sammen med et feststemt publikum var ordfører i Ringerike kommune Kjell B Hansen med å lagde tidenes prøveprogram for Handlingens menn i gamle kraftstasjon.

– Dette lager vi sammen. Vi bruker verdens beste TV-fotograf i studio, Phil Piotrowski, som er sjefsfotograf både på Top Gear og Grand Touring, forteller Wærstad. Piotrowski var også med på prøveprogrammet de lagde i den gamle kraftstasjonen forrige gang.

– Han hadde aldri i sitt liv opplevd maken til stemning i studio, så han ville tilbake til Hønefoss. Sånt må vi være stolte av, og gjenta, sier Wærstad.

Åtte lørdagskvelder på NRK

Dette er Hønefoss sin mulighet til å skinne over hele Norge. Åtte lørdagskvelder på NRK, setter TV-verten over til byen vår, sier Nils Wærstad.

Han forteller at NRK har kjempestore forventninger til at Handlingens menn, Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen, stiller med landets beste publikum. – Det skal vi gi dem, mener Wærstad.

De lager to programmer hver fredag fra og med 13. oktober og frem til 3. november.       – Det betyr at vi må ha fullt hus to ganger hver kveld, og vi sikter mot 400 publikummere under hvert opptak, altså 800 elleville Hønefossinger, sier Ingvild Magnus Haraldsen,
prosjektleder for Handlingens menn, i Ringerike utvikling.

Byens beste og freskeste Nils & Ronny-nachspiel

Hver fredag når opptakene er over, arrangerer de byens beste og freskeste Nils & Ronny-nachspiel. Der blir det neppe plass til mer en 400-500, så de ivrigste må være tidlig ute, sier han.

– Dessuten er jo en så diger TV-innspilling en opplevelse i seg selv. Publikum vil også kunne bli brukt som talekor, sangkor, holde plakater, ha på sombreroer, kaste fotballer, blåse ballonger, ja alt mulig gøy du kan gjøre med 400 Hønefossinger, sier Wærstad.
Han understreker at ingen behøver å være redd. Ingen skal synge som ikke vil.

– Og bare festen eller nachspielet etterpå er jo grunn god nok for å komme seg til kraftstasjonen disse fredagene. Der blir det trøkk!, lover han.

Største godteposen som har vært laget for TV noen gang

Wærstad og Kristoffersen mener selv at programmet ”Handlingens Menn” er den største godteposen som har vært laget for TV noen gang. – Her kan alt skje.

 

I programmet vil Nils og Ronny knytte sammen fortellinger, påfunn og historier fra deres reiser over hele verden, og fra distriktet.  Her blir det langreist og kortreist

Studioet i kraftstasjonen er selve navet for alt vi gjør. Her knytter vi sammen fortellinger, påfunn og historier fra hele verden, og fra distriktet. Langreist og kortreist.

Det blir Asylsøker Grand Prix fra Eriksplassen i Ådal, gaming med gamliser på Austjord, og kjøreopplæring på Nils & Ronny-vis fra Hønefoss og omegn, og mye mer, forteller Wærstad.

Mer informasjon

  • Studioinnspillinger 13., 20. og 27.oktober og 3.november
  • Opptak av to programmer hver kveld
  • Sted gamle kraftstasjon i Hønefoss
  • Sendestart NRK lørdag 11.november kl 19.55

Bestill billetter her

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev