Natalie er ei engasjert jente, og er medlem av NCF (Norsk Cyklerforbund)s
undomsutvalg etter å ha sittet en periode som leder av utvalget.

Når startet du din sykkelkarriere?
Jeg startet på trening det året jeg fylte 13 og deltok i mitt første ritt det året jeg
fylte 14. Jeg syntes at det å konkurrere var mye morsommere enn trening, derfor
begynte jeg raskt å konkurrere.

Hvorfor akkurat sykkel?
Broren min Sondre startet med sykkel, da ville jeg også. Det er nemlig slik at det Sondre gjør, må bare jeg også gjøre. Du kan si at det skyldes en kombinasjon av søskenkjærlighet og et godt utviklet konkurranseinstinkt. Både moren og faren vår er veldig engasjerte, så sykkel har blitt en hyggelig og samlende familiegreie.

Hvor mange timer i uken har du på sykkelsetet?
Oj, det varierer en god del, men gjennomsnittet ligger vel på 15 timer. Når vi er på samlinger, blir det naturlig nok mye mer. Før ritt handler det mer om å samle overskudd, så da blir treningsmengden mindre.

Hva er det beste med sykkelsporten?
Det er helt klart folka og miljøet. I sykkelsporten er alle som én stor familie, på tvers av klubber og team. Her hilser alle på alle, og vi hjelper og støtter hverandre. Jeg føler meg privilegert som får oppleve det å være en del av et slikt miljø.

Hva er høydepunktet i karrieren din så langt?
Det tror jeg nok må være etappeseieren i etaperittet U6 i Tidaholm, Sverige. Der var det til og med seniorer med. Da følte jeg at jeg løftet meg et lite hakk opp. Og ikke minst da hun ble norgesmester i junior-NM fellesstart landevei på hjemmebane på Røyse i sommer.

Natalie Irenè Midtsveen

Kan du si noe om Ringeriksregionen som sykkeldestinasjon?
Jeg elsker å sykle her. Vi er så utrolig heldige som har varierte treningsforhold med alle
muligheter, om det er opp Kleiva, til Ringkollen eller rundt på Røyse. Dessuten er det mindre biler og ikke så mange sure billister å forholde seg til som på andre siden av Sollihøgda.

Du er medlem av NCFs ungdomsutvalg. Hva er din kampsak?
Det er gøy å føle at man kan være med å bidra og påvirke. Jeg brenner nok litt ekstra for å
gjøre sporten mer likeverdig mellom kvinner og herrer. Selv om vi i Norge har profflag og endelig får se kvinnesykling på TV, har vi fortsatt en lang vei å gå – ikke minst når det kommer til å hente sponsormidler. Nederland er det landet hvor kvinner er mest likestilt med herrene i sykkelsporten, men vi nærmer oss …

Til slutt, kan du komme med en oppfordring?
Det må jo være å oppfordre flere jenter til å teste ut sykkelsporten. Mange har syklet i årevis til skolen og har sykkel. Jeg vil gjerne få formidlet at landeveissykling ikke er så skummelt som det kanskje kan virke som.
Vi sees på landeveien!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev