• 29. januar 2019

I kontrast til forrige fase og det regionen er vant til av aktivitet i Innovasjonsløft, hvor gjennomføring av kompetansehevende programmer for næringslivet generelt var sentralt, fokuserer vi nå på å forme et bærekraftig konsept som kan stå på egne bein uten å være avhengig av omstillingsmidler. Handlingsplanen for 2019 angir tre arbeidsområder; nettverk, SPARK Innovasjon og akseleratorprogram.


Spark InnovasjonDe to førstnevnte er en videreføring og videreutvikling fra gjennomføringsfasen mens det siste er nytt og blir hovedsatsningen nå i 2019.

For å kunne passe inn i morgendagens næringsliv krever det – mer enn noen gang – at vi er med på endringene og forbereder oss på nye omstendigheter og situasjoner.

Allerede midt i januar gjennomførte vi en intensiv, krevende og inspirerende design sprint for å forme et første utkast til hovedsatsningens forretningsmodell. Vi hentet inn solid kompetanse – både fra vår egen region men også utenfor Norges grenser – til å få dette gjennomført på best mulig måte.

Design sprint Ringerike

Design week Ringerike

En akselerator utvikler og skalerer bedrifter slik at de kan oppnå maksimal suksess på minimal tid.

Vi endte opp med hele fire forskjellige retninger, med hver sin forretningsmodell. Dette gir grunnlag for arbeidet fremover. Vi fokuserer på å fortsette læringen og bygge et beslutningsgrunnlag som gir oss en god forutsetning til å spisse konseptet enda mer, og til slutt ende opp med én modell. I skrivende stund designer vi et dialogmøte hvor vi får kunnskap om målgruppene. Her er også flere eksterne parter involvert, deriblant Digital Norway og Toppindustrisenteret.

Verden er i kontinuerlig endring, enten vi liker det eller ikke. For å kunne passe inn i morgendagens næringsliv krever det – mer enn noen gang – at vi er med på endringene og forbereder oss på nye omstendigheter og situasjoner. Det er akkurat dette vi jobber med, og dermed er omstillingsprosjektet i omstilling. 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev