Leder i Jevnaker idrettsforenings skøytegruppe og stevneleder, Cato Berg, ble ikke så overrasket da de ble plukket ut til å arrangere skøyte NM for senior 13.–14. januar 2018.
Men glad, det ble han. Og han er ikke den eneste på Jevnaker som gleder seg.

– Jevnaker har lang tradisjon med skøyter. Det bor mye skøyter i ryggmargen til folk fra Jevnaker. Jevnaker IF er en erfaren arrangør med mange gode tilbakemeldinger fra tidligere gjennomførte stevner og mesterskap. Vi var derfor en god kandidat, og var således ikke overrasket da vi ble valgt som arrangør, sier Berg.

– Sammen med våre dyktige funksjonærer skal vi nok en gang gjøre vårt ypperste for å lage et flott stevne med så jevne og gode forhold som mulig, lover han.

Skøyte NM Jevnaker

Ordfører Lars Magnussen og stevneleder Cato Berg ønsker å skape en folkefest.

Ønsker å skape folkefest

– Vi ønsker å skape en folkefest med fokus på løperne. Jevnaker IF har flere gode aktive skøyteløpere som vil delta. Dessverre er noen av løperne ute med skader, men til NM regner vi med at lokalpatriotene kan heie fram søskenparet Magnus og Marie Bakken Haugli. De er vi stolte av at vi har i klubben vår.

Stevnelederen ønsker at arrangementet skal være «kortreist», og håper næringslivet er med på laget. Han drømmer om flere tusen tilskuere. – Her er det plass til mange, sier han.

Ordfører i Jevnaker kommune, Lars Magnussen kunne ikke vært mer enig i at Skøyte-NM på Jevnaker er verdt å få med seg. Han er skøyteentusiast selv. Nå gleder han seg stort og håper distriktet rundt Jevnaker støtter opp om å lage skøyte-fest.

– Vi håper det blir en folkefest! Det er plass til mye folk og det gjør seg med norske flagg langs sidene her. Velkommen til Jevnaker, sier ordføreren. Han tror NM vil sette skøytebygda Jevnaker på kartet på en positiv måte.

Kultur- og idrettskommune

– Vår flotte kunstisbane er en del av et unikt energikonsept som forsyner mange bygg, både kommunale og private, med varme. Jevnaker sies å være landets mest «potente» kommune innenfor bioenergi, og energisentralen er et lysende eksempel på det.

Vi håper det blir en folkefest! Det er plass til mye folk og det gjør seg med norske flagg langs sidene her. Velkommen til Jevnaker!

Jevnaker ligger vakkert til i enden av Randsfjorden og er en levende kultur- og idrettskommune med rike tradisjoner, ikke minst innenfor skøytesporten, mener Magnussen.

- Jevnaker kommune er i sterk vekst. Her er det framtidsoptimismen som rår. Vi kan tilby gode barnehager og skoler. Vi har et levende og aktivt foreningsliv innen musikk, sang, idrett og kunst. Vi kan tilby boliger innenfor alle kategorier og byggeklare tomter for dem som vil bygge selv. Fra alle boligområdene, er det kort vei ut i skog og mark. Vi har store og små kulturperler, blant annet Hadeland Glassverk og Kistefos-museet. Kommunen markerer seg også sterkt innenfor kortreist mat med Thorbjørnrud Hotell som ledestjerne. En annen miljøbedrift er Andritz Hydro som er landets største bedrift innen vannkraftutstyr, forteller han.

Nå håper han at NM allround vil by på mange flotte idrettsøyeblikk, nye rekorder og at det blir en flott opplevelse for alle som deltar.

– Vi i Jevnaker kommune ønsker arrangøren lykke til med et stort og spennende arrangement, sier han.

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev