Lørdag 11. og søndag 12.mai arrangeres Sundvolden Grand Prix og Ringerike Grand Prix. De siste åra har disse to rittene vært reneste nasjonskampen mellom Norge og Danmark. I fjor var det Alexander Kamp, som nylig vant en etappe under Tour de Yorkshire, som seiret for Team Waoo.

 Også Rasmus Guldhammer (som stiller for Waoo i år), og Søren Kragh Andersen har jublet på toppen av Krokkleiva (4,5 kilometer á 7,5 prosent) etter 164 kilometers sykling. Forrige norske seier ble tatt av Andreas Vangstad og stammer ifra 2016.

I år stilles det nok størst forventninger til Riwal Readynez Cycling Team som har tatt steget opp på det prokontinentale nivået. Laget ankommer Norge anført av norske profiler i kraft av klatreren Sindre Lunke og Krister Hagen som viste god form under Tour de Yorkshire nylig.  

Hagen vil være blant de største favorittene også under søndagens Ringerike Grand Prix med målgang ved Søndre Torg i hjertet av byen.

Det 162 kilometer lange rittet er et utskillelsesritt med brutale passasjer opp Knestang og Smeden, før det hele skal avgjøres med fem korte rundt som blant annet byr på Riperbakken på vei ut av sentrum.

Uno-X Norwegian Development Team er tittelforsvarere etter at Syver Wærsted spurtslo Alexander Kamp på oppløpet i fjor. Laget ankommer med både Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard til start.

Joker Fuel of Norway har kjørt meget godt under både Tour de Normandie og Tour de Bretagne, og har med formstinne Ole Forfang på start. Han blir støttet av Henrik Evensen og Bjørn Tore Hoem, to ryttere som har solid erfaring fra å kjøre denne type ritt fra tidligere. Øivind Lukkedal har også prestert godt i disse rittene tidligere.

Fra Vest ankommer Team Coop med Håkon Aalrust og Kristian Aasvold som to mann å se opp for.

Totalt skal 23 lag i aksjon på Ringerike førstkommende helg. Blant de utenlandske innslagene finner vi også Lotto Soudal U23 som lykkes i å plassere Stan Dewulf på podiet under fjorårets Ringerike Grand Prix.

Mer informasjon om startlister og løyper finner du ved å besøke rgp.no! Følg også med på procycling.no for LIVE-oppdatering fra rittene underveis.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #1 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev