Den velkjente barnesangen følges av bevegelser, i mer eller mindre riktig takt. Latter, lyse stemmer, vakre toner. Livet er enkelt – og godt.

Elstangen-barnehage-

I dag ledes musikktimen av Kenneth Andreas Hansen. Han får med barna med seg, også de aller minste. Det trommes og spilles på ulike instrumenter.
Pling-plong!

Innlevelsen er stor. Noen dansetrinn hører også med. – Det er fordi en baker er min venn…
– Hovedfokuset er på musikk, men vi legger også vekt på dans, drama, forming og språk. De eldste får opplæring i å spille et instrument. På sikt er målet at vi skal arrangere konserter og forestillinger, men foreløpig er det et stykke fram.

For oss handler det om at barna er våre viktigste verdier. De som skal forme framtiden. Det ligger i bunnen av alt vi gjør.


Det er mye vi skal «få på bena» før vi og barna kommer så langt, forteller styrer Mona Indal.
– Se min kjole, den er gul som solen…

«Den viktigste verdien»

Barnehagen på Elstangen åpnet i august i 2015. Det tar tid å bygge en visjon, innføre en filosofi, lære metoder. Enn så lenge tar Indal små skritt av gangen. Men ett prinsipp er med hele veien:
– For oss handler det om at barna er våre viktigste verdier. De som skal forme framtiden. Det ligger i bunnen av alt vi gjør. Og det gjør også jobben meningsfylt.
Tenk å få den muligheten!

Elstangen barnehage

– Læringsverkstedet har også noe vi kaller «hjerteprogrammet» hvor målet er at barna skal oppleve følelsen av å være verdifulle. Her jobber vi med å bygge sosial kompetanse, forteller Indal. – Vi er stolte over hva vi har å tilby. Det handler om å gi barna den beste starten.

Elstangen barnehage

Og så: – Skal du dra allerede?
Det er han igjen, lysluggen Bjarne. Han som ba journalisten inn porten, ville holde handa og vise vei.
– Ja. Takk for nå, da.

Han snur seg. Synger en liten trall. Og hiver seg med i leken igjen.

 

DoReMi Elstangen barnehage

  • Har fokus på musikk, bevegelse,
    sangaktiviteter m.m.
  • Har stort og flott uteområde og skogen
    som nærmeste nabo.
  • 44 barn og 12 ansatte.

Nettside

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev