Til tross for en økning av boligprisene på hele 20 prosent i 2016, regnes boligkjøp her fremdeles som en god investering.

Eiendomsmarkedet i Ringeriksregionen fortsetter å vokse, og lite tyder på at denne trenden vil snu. Etterspørselen etter boliger er større enn tilbudet i samtlige av regionenes tre kommuner – Ringerike, Hole og Jevnaker.

Ringeriksregionen er utvilsomt i vekst. I tillegg til beliggenheten, er styrken vår et variert tilbud på boligfronten. Innenfor en relativt liten radius, finner vi moderne byleiligheter, bynære villaområder, etablerte boligfelt og landlige idyller.

Dette fører til mange på visninger, heftige budrunder og hurtige avgjørelser; ”Solgt-merkelappen” popper raskt opp i boligannonsene. Eiendomsmeglernes råd er klart; er du i markedet for ny bolig, bør du ha finansieringen klar før du går på visning …

Lange lister

Et kjapt søk på Finn.no og eiendommer for salg 18. mai, viser følgende antall boliger for salg i vår region: Ringerike 85, Hole 16 og Jevnaker 17. Noen av disse er riktignok allerede solgt, mens andre er prosjekterte boliger bestående av flere boenheter.

Dette tallet er lavt, med tanke på at byens eiendomsmeglere sitter på lange lister med navn på potensielle boligkjøpere som bare venter på at den rette boligen skal dukke opp.

Randi Braathen Ødegaard hos Dialog Eiendomsmegling

Halvparten selges til innflyttere

En av de som merker "trøkket" er Randi Braathen Ødegaard hos Dialog Eiendomsmegling. Ødegaards erfaring er at rundt halvparten av boligene selges til innflyttere, primært fra Oslo og Bærum. Mange av disse har ikke noen som helst tilknytning til regionen, mens det for andre er det snakk om tilbakeflytting.

Ringeriksregionen er utvilsomt i vekst. I tillegg til beliggenheten, er styrken vår et variert tilbud på boligfronten. Innenfor en relativt liten radius, finner vi moderne byleiligheter, bynære villaområder, etablerte boligfelt og landlige bygdesamfunn, påpeker Ødegaard.

”Skulle jeg imidlertid komme med et ønske, måtte det være flere boliger for førstegangskjøpere. Spesielt sentrumsnære tomannsboliger er ettertraktete, og utbyggerne jakter kontinuerlig etter egnede tomter”, bekrefter Ødegaard.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Det er flere faktorer som påvirker folks valg av bolig, men beliggenhet er klart en av de viktigste. Noen har behov for nærhet til sentrum, mens andre ønsker nærhet til landlige omgivelser. Ringeriksregionen kan tilby begge deler; ”Beliggenhet er, sammen med pris, den mest avgjørende faktor når man bytter bolig. Barnefamilier prioriterer gode oppvekstvilkår for barna med nærhet til skole og barnehage, mens det for de som arbeider på andre siden av Sollihøgda, er viktig å bosette seg på ”riktig” side av byen for å spare reisetid. Når beliggenheten er på plass, er det andre ting som spiller inn – som størrelse på bolig, romløsning, antall soverom og uteområder. Vår erfaring er også at stadig flere foretrekker ferdig oppussede boliger, som er klare til å flyttes rett
inn i. For førstegangskjøpere derimot, er pris helt avgjørende”, forteller Ødegaard.

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev