Løsningen kom først etter at datteren tok med seg familien og flyttet til Jevnaker. For flytteplaner bar også datteren Heidi Midtfjell Johansson og hennes mann på. Da de i 2010 besøkte Heidis venninne som hadde flyttet til Hønefoss, falt de umiddelbart
for Ringeriksregionen. Dermed satte de i gang prosessen med å undersøke ulike områder og muligheter, før valget falt på Jevnaker – og da nærmere bestemt Toso.

Og så ble adresse Søndre Nordstrand endret til Jevnaker, og rekkehusleilighet ble til enebolig med svømmebasseng. Eneste skår i gleden var den lange avstanden det ble til barnas besteforeldre, som barna Sanna (9) og Thea (11) var vant med å bo i nærheten av og ha et nært forhold til.

Mange turer til Jevnaker

Om barna savnet besteforeldrene, så var ikke savnet mindre den andre veien. Det ble derfor mange turer til Jevnaker for Grete og Yngve for å besøke familien – før de i 2017 bestemte seg for at nok var nok og flyttet etter.

Som selvstendig næringsdrivende med familiebedrift som leverer diverse anlegg til industrien, kunne de enkelt bare pakke ned hjemmekontoret og flytte seg selv og jobben
til Jevnaker. Flyttedato ble 22. desember – akkurat i tide til å invitere hele storfamilien til juleselskap i nytt, flott hus.

Fant drømmetomten

Det som til slutt ble tungen på vektskålen, var at de fant drømmetomten i Rønnerudmarka med prosjektert hus fra BoligPartner som inneholdt alt de ønsket seg.

Flyttet til Jevnaker

– Det føltes virkelig som et stort privilegium å kunne flytte inn i et splitter nytt hus i så voksen alder, og på en så fantastisk tomt da, forteller Yngve mens han skuer utover Jevnaker og Randsfjorden. – Bedre enn dette kan det jo ikke bli – vi føler oss utrolig heldige.

Utelukkende en positiv opplevelse

Det er flere grunner til at flyttingen utelukkende har vært en positiv opplevelse for Grete og Yngve; ikke minst en bevisst holdning til at skulle de trives – ja, så krevde det en solid
egeninnsats. – Vi vet jo godt at folk ikke kommer strømmende til når det kommer innflyttere, så hilserunden sørget vi for selv. Og tidlig i vår inviterte vi alle naboene i gata over på grilling, noe som ble satt stor pris på.

Når huset nå står ferdig, gleder de seg til å bruke sommeren på å anlegge hagen og pynte opp i de hyggelige uterommene. Og gjøre seg bedre kjent i lokalmiljøet.

Vi føler allerede etter et halvt år at vi har fått flere venner og gode bekjente her. Det har naturligvis vært til stor hjelp at vi har datter, svigersønn og barnebarn her, forteller Grete.
Selv går hun med planer om å melde seg inn i en lokal folkedansgruppe. Yngve har på sin side allerede tatt opp igjen sin ungdomshobby bordtennis og har meldt seg inn i Jevnaker Bordtennisklubb.

Berømmer samarbeidet med Sandvold Boliger AS

Grete og Yngve er tydelig, og med god grunn, stolte over sitt nye hus fra BoligPartner. De berømmer både byggeledere og håndverkere i Sandvold Boliger AS for et meget godt samarbeid gjennom hele byggeprosessen.

Ekteparet hadde noen få ønsker om endringer for å gjøre huset bedre tilpasset deres livssituasjon, og de er takknemlige for den hjelp og veiledning som de fikk i den prosessen. Når huset nå står ferdig, gleder de seg til å bruke sommeren på å anlegge hagen og pynte opp i alle de hyggelige uterommene – og ikke minst, gjøre seg bedre kjent i lokalmiljøet og med alle de mulighetene som finnes av rekreasjonsområder.

For her blir de boende lenge – alderdommen har de allerede planlagt godt. I husets første etasje har de innredet et hjemmekontor som ved enkle grep kan endres til
soverom. Dersom de på et eller annet tidspunkt ikke lenger kan benytte soverommene i underetasjen, har de dermed alt på ett plan.

Flyttet til Jevnaker

At Sanna og Thea er begeistret over at bestemor og bestefar til slutt valgte å flytte etter, er det ikke tvil om. Flere ganger i uken tar de turen innom etter skoletid. En lapp på veggen inneholdende jentenes favoritt-middagsretter vitner om dette.

– Det er selvsagt både stor nytte og glede for oss at jentene nå har fått besteforeldrene i nabolaget, sier Heidi, mens eldstemann Thea nikker bekreftende mens hun krabber opp i bestefars armer. Og slik endte altså tre generasjoner fra Oslo opp på Jevnaker.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev