Sammen med døtrene Adeline (17), Milla (8) og Pernille (5,5) Lysvoll var familien i utgangspunktet på jakt etter en tomt innenfor en 30 minutters radius fra Kolsås, hvor Dag Ivar jobber i Forsvaret. Før de kom til Østlandet, bodde familien i Nord-Norge, sist i Tromsø.

– Vi bodde en liten periode i forsvarsbolig i Oslo, men vi ønsket å finne et sted vi kunne slå oss til ro innen Milla begynte på skolen. Sommeren før skolestart flyttet familien inn i et stort hus i Nedre Steinsåsen. Milla går nå på tredje trinn.

Familie flyttet til Hole

Vi kunne ikke funnet et mer idyllisk sted for barna å vokse opp, mener Ailin og Dag Ivar Lysvoll Skogli sammen med barna fra venstre Milla (8), Adeline (17), lillebror (4 måneder) og Pernille (5) .

– Vi skulle egentlig se på en tomt, men ville også titte på et hus som nesten var ferdig bygget. Vi bestemte oss raskt for at dette huset var perfekt for en stor familie som oss, og ferdigstilte det selv, sier Ailin som til vanlig jobber som sosialkonsulent ved Sosial og
Ambulant Akuttjeneste på Legevakten i Oslo. Nå er hun hjemme i foreldrepermisjon med lillebror på fire måneder. I tillegg studerer hun Gestaltterapi og planlegger å åpne egen praksis i Hole etter nyttår.

Tyrifjord videregående er en helt super skole

Adeline går på Tyrifjord videregående skole som dag-elev og kunne ikke vært mer fornøyd. – Jeg syns Tyrifjord videregående er en helt super skole. Lærerne er greie, og det er et godt sosialt miljø blant elevene, sier hun. Da hun flyttet til Hole begynte hun i 10. klasse på Hole ungdomsskole.

– Jeg er vant til å skifte miljø fordi jeg har flyttet noen ganger, men jeg syns jeg ble tatt veldig godt i mot da jeg kom ny til ungdomsskole. Det jeg liker spesielt godt med ungdomsmiljøet her, er at man blir satt pris på og at folk er hyggelig og imøtekommende.
Og selv om man ikke drikker, er man velkommen på fest, sier hun.

Adeline er ofte å se på en rosa Vespa sammen med venninner. Utenom skoletid jobber Adeline på Cirkle K på Vik. – Jeg trives svært godt der. Jeg kunne ikke hatt bedre kollegaer
eller kunder. Jeg føler jeg kan bo lenge i Hole. Dessuten er det ikke langt til Hønefoss som har flere steder jeg treffer venner for å shoppe eller gå ut og spise. Egentlig har man alt her i distriktet. Også Stadion treningssenter da. Det er et skikkelig hyggelig sted å trene, mener hun.

Aktiv fritid

Milla og Pernille liker spesielt godt at de kan gå ut i gaten og treffe andre barn og at barn ringer på døren. – Også liker jeg Vik skole veldig godt. Det er snille voksne og barn der, mener Milla.

Familie flyttet til Hole

Har mange venner: Milla (8, t.v.) og Pernille (5) har fått mange gode venner i Hole.

På fritiden er hun med på forskjellige idrettstilbud i idrettslaget Holeværingen og Idrettsakademiet skolefritidsordning (IA). Både Milla og Pernille går også på Hole kulturskole. – Jeg syns det er gøy å lage kunst og lære nye sanger på kulturskolen.
Bussjåføren som kjører meg til IA og kulturskolen er veldig snill, sier Milla.

Har jo alt vi trenger her

Ailin og Dag Ivar setter spesielt pris på den umiddelbare nærheten til Steinsfjorden. – Det er jo helt fantastisk deilig og bare kunne tusle ned med et håndkle rundt seg for å ta seg et morgenbad eller et kveldsbad. Egentlig trenger man nesten ikke reise på sommerferie.
Vi har jo alt vi trenger her. I tillegg er Onsakervika fin å besøke, med langgrunt og tilbud til barna, sier Ailin.

– Også er det alltid så mye å velge i når det er helg. Vi har vært på mange fine turer i naturen. Mørkgonga, Kongens utsikt og blåbærturer, sier Dag Ivar. – Og Hadeland glassverk, Kistefos-Museet, Ringkollen og mange andre plasser. Det er noen ganger vanskelig å velge mellom alle mulighetene. Det er jo helt perfekt, sier Ailin.

– Den korte veien til flyplassen setter vi også pris på. Det gjør oss friere til å reise, mener Dag Ivar.

Familie flyttet til Hole

Stort hus: Familien på seks trives i et stort hus med rom for alle, og trives veldig godt når de spiller spill sammen. Fra venstre: Adeline (17), Ailin og lillebror (4 måneder), Milla (8), Dag Ivar og Pernille (5).

Idyllisk sted for barna å vokse opp

At barna vokser opp i landlige omgivelser er noe som betyr mye for familien. – Jeg syns det er spesielt fint at barnehagen og skolen bare kan gå ut når de skal på tur. Man slipper å reise noe sted, sier Dag Ivar.

At kommunen er liten er bare et pluss, mener familien. – Vi føler oss sett og trygge her. Det er nok sånn at når det er få innbyggere bryr man seg mer om hver enkelt, sier de.

Paret beskriver Hole kommune som helt magisk, og det at kommunen er liten er bare et pluss, mener de. – Vi kunne ikke funnet et mer idyllisk sted for barna å vokse opp, mener Ailin.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev