Etter å ha fått to barn, bestemte Markus  og hans kone Jaime seg for å flytte familien fra USA til Norge. Dermed begynte jakten på ikke bare et passende hus, men også det perfekte området å slå seg ned i.Jakten startet med blanke ark. ”Vi begynte på Nordstrand, sveivet innom Aker Brygge, deretter Nesøya og videre langs sjøen før Jamie fant drømmehuset vårt i Ringåsen - på Finn.no”, forteller Markus.

Solnedgang fra Ringåsen

Forventningene innfridd

”Vi hadde overhodet ingen kjennskap til Ringerike men ble nysgjerrige på huset, så vi bestemte oss for å dra på visning”, fortsetter han. Etter å ha passert Ringvold frukthage og kjørt gjennom Ringåsen, hvor de fikk øye på barnesykler og trampoliner rundt i hagene, fikk de umiddelbart den gode følelsen. Og for å gjøre en lang historie kort, så stod hus, hage og nærmiljø til forventningene.

I Ringåsen, på Ringerike og i Hønefoss fant de alt de var ute etter. Avgjørelsen ble enstemmig og enkel – familien Moberg pakket sine saker i Malibu, California og flyttet til Ringerike.

Det var de gode oppvekstvilkårene for barna Lars (4 år) og Carolina (2 år) som ble avgjørende for at Markus og Jamie valgte Ringerike da de forlot Malibu. ”Den gode følelsen vi har når vi kjører barna våre til Åsatua Naturbarnehage, kan nesten ikke beskrives. Det å gi barna muligheten til å oppleve gledesfylte aktiviteter ute i naturen, gir livskvalitet til både dem og oss. Våre amerikanske venner synes for øvrig at nordmenn er litt smågale når de hører at barna sover ute i vognene sine, uavhengig av vær og vind. De har ikke skjønt at det er nettopp dette som skaper sunne og friske barn”, forteller Markus mens Jamie nikker samtykkende.

 

Egeninnsats og engasjement

Ifølge familien på fire, har flyttingen vært en ubetinget suksesshistorie. ”Både Jaime og jeg opplever å ha blitt tatt godt imot på alle måter. Miljøet her er fantastisk. Naboene tok raskt kontakt, barna fikk lekekamerater og vi gode venner. Hva mer kan man be om?”, smiler Markus og utpeker selve byen Hønefoss til ”Østlandets gjemte juvel”.

”Men - skal man bli integrert og trives i et nytt miljø, krever det både egeninnsats og engasjement. Det nytter ikke å sitte hjemme og vente på at noe skal skje”, påpeker han.

 


”Vi er heldige og har dyktige folk som jobber for oss, og det meste av undervisningen skjer online. Det har gitt meg muligheten til å prioritere familie og fritid når jeg er hjemme i Norge. Det ligger mange år med hardt arbeid bak både studier og opparbeiding av firmaet, så da er det godt å kunne prioritere litt annerledes for en periode”, mener Markus.Familien Moberg reiser ofte tilbake til California, hvor Markus driver firmaet ”Veritas Prep” sammen med sin kompanjong. Dette er et selskap som har sitt utspring i et ”skoleprosjekt” som de unge og driftige studiekameratene utarbeidet under sitt MBA-studie på det anerkjente universitetet Yale School of Management. Etter å ha vunnet flere priser for sitt prosjekt og til slutt endt som nummer tre i en nasjonal kåring, ble prosjektet realisert og gjort til levebrød. I dag er ”Veritas Prep” et ledende firma som bistår med å forberede studenter fra hele verden til nødvendige tester og søkeprosesser til universiteter i USA

Den gode følelsen vi har når vi kjører barna våre til Åsatua Naturbarnehage, kan nesten ikke beskrives. Det å gi barna muligheten til å oppleve gledesfylte aktiviteter ute i naturen, gir livskvalitet til både dem og oss.

Men tro nå på ingen måte at gutten som vokste opp i Nittedal ligger på latsiden av den grunn. I fjor ble Markus engasjert som jurymedlem for Innovasjonsløft Ringerike. Der kom han i kontakt med, og engasjerte seg i, Norwegian Firewood AS. Det er en lokal bedrift som skal produsere biovarmeprodukter basert på regionale skogressurser for husholdnings- og fritidsmarkedet. ”Innovasjonsløft var en konstruktiv måte for meg å opparbeide et lokalt nettverk på. Jeg ble raskt imponert av Norwegian Firewood. Dette er produkter som jeg selv har tenkt på i lengre tid, noe som selvsagt gjør det ekstra spennende. Så da kan du vel si at jeg på alvor er engasjert lokalt”, bekrefter Markus.

 

Aktiv livsstil

Jaime var aldri i tvil da flytting til Norge ble aktuelt. Men noen utfordringer har det naturlig nok blitt. Takket være en aktiv livsstil og stor reisevirksomhet, har imidlertid den store omveltningen gått over all forventning. ”Vi ønsket oss et stort hus og stor hage hvor barna kunne får boltre seg, og det har vi fått. Her fylles det opp med nabobarn både ute og inne. Det er det som betyr aller mest for oss der vi er i livet nå”, forteller Jaime. Når barna er i barnehagen, benytter hun tiden vel – blant annet til å dyrke sin lidenskap for blant annet interiør og maling. Modellkarrieren har hun heller ikke avsluttet og har allerede rukket å bli tilknyttet et norsk modellbyrå.Ringeriksregionen har alt vi er ute etter

Vi begynte på Nordstrand, sveivet innom Aker Brygge, deretter Nesøya og videre langs sjøen før Jamie fant drømmehuset vårt på Ringerike – på Finn.no

Det er mye som talte for, da familien Moberg valgte Ringerike. Ikke minst naturen. ”Da vi flyttet, fikk jeg fullstendig kick av de unike tur- og treningsmulighetene som naturen i nærområdet byr på. Marka lokker både sommer og vinter for min del, noe som resulterte i Birkebeinertrippelen allerede det første året vi bodde her”, forteller Markus som er kjent for å søke fysiske utfordringer. Jaime på sin side dyrker sin lidenskap for yoga. Nå gjenstår bare å få nødvendig sertifisering på plass, så venter det jobb som yogainstruktør. Jamie og Markus er ikke i tvil. De er kommet til Ringerike for å bli, og bruker gjerne enhver anledning til å påvirke andre til å flytte etter.

”Ringeriksregionen har som sagt alt vi var ute etter. Mange spennende og kreative mennesker, et aktivt næringsliv, fantastisk og variert natur og ikke minst en region med et stort potensiale og som står foran en enorm utvikling. Det er klart vi setter pris på å få være en del av dette”, avslutter Markus.

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev