Store byggeplaner ble snart iverksatt, og hytta som opprinnelig sto der, ble bygget inn i et stort, moderne hus. Men det var etter at de hadde prøvebodd der i ett år først.

Familien Søraker

– Jeg var nok den som var skeptisk, sier Erlend. Kristin er opprinnelig fra distriktet, men hadde bodd utenbys i mange år, så de stilte nesten uten nettverk begge to, og alt skulle bygges opp fra grunnen av.

Lokalsamfunnet er godt tilrettelagt for småbarnsfamilier, og det er et hav av forskjellige fritidsaktiviteter for barn.

– På det tidspunktet hadde vi fremdeles leilighet i Oslo, og jobbet der begge to. Og det fungerte fint å pendle til jobb også, sier Erlend, det tok faktisk ikke lenger tid enn det ville tatt å forflytte seg fra den ene enden av byen til en annen, med rushtrafikken.

 

 Sin egen sjef

Erlend er selvstendig næringsdrivende og jobber med eiendomsutvikling. I begynnelsen jobbet han fra hjemmekontoret sitt, men det gikk ikke lang tid før han så store utviklingsmuligheter i Ringeriksregionen. – Det var enkelt å flytte med seg virksomheten hit til distriktet, sier han. I dag har selskapet like stort marked i Ringeriksregionen som i Oslo, og selskapet har flyttet inn i lyse kontorlokaler på Hvervenkastet.

– Når potensielle kjøpere ser hvor mye mer de får for pengene sine, er veien til å flytte ut fra storbyen kort. Vi jobber mye med bokvalitet, og ser alltid på hvilke muligheter vi kan tilføre hvert enkelt byggeprosjekt. Det hever kvaliteten og gjør stedet attraktivt. Og her i Hole og i regionen generelt går vi aldri tomme for positive argumenter, fortsetter Erlend.

Barselgruppe

Kristin fikk fort jobb i et større meglerfirma i Hønefoss. Hun har etter hvert tatt opp kontakten med barndomsvennene, men har minst like mange nye.

– Jeg fikk tilbud om å bli med i en barselgruppe da jeg gikk gravid for å knytte nye kontakter, og jeg fikk raskt et godt nettverk rundt meg, forteller Kristin. Hun skryter av jentegruppa og forteller at de ofte har sosiale treff og finner på forskjellige aktiviteter, både med og uten barn. – Og når damene treffes, da møtes jo gutta etter hvert også da, ler Erlend.

Imponert over handlekraft

– Vi er veldig imponerte av regionen i sin helhet, det er få steder det skjer så mye som her! I tillegg til fantastisk natur og ubegrensede muligheter til å utfolde seg fysisk, er det også et imponerende kulturtilbud i regionen, og det inkluderer hele familien. En ting som virkelig har satt dype spor hos Erlend, er hvordan handlekraftige enkeltmennesker klarer å sette i stand store prosjekter som løfter distriktet – og lykkes.

– Når jeg ser hva hver enkelt lokale ildsjel har å bidra med, smitter entusiasmen lett over, sier Erlend. Han syns det er gøy å være lokalpatriot i en så handlekraftig region.

 

 I dag fremstår boligen deres som et praktfullt sted, med et nydelig, moderne hus på en deilig strandtomt beliggende ved Steinsfjorden i Hole kommune. To barn er det også blitt, Sophia på to og Cedrik på fire, løper fritt rundt og boltrer seg i lekemuligheter. Fremdeles er det noen år igjen før barneskolen, og barnehagetiden skal nytes lengst mulig.

– Jeg synes lokalsamfunnet er godt tilrettelagt for småbarnsfamilier, og det er et hav av forskjellige fritidsaktiviteter for barn i alle aldre, skryter Kristin.

Blomstereng

 

Sosialt nettverk

– Vi har vært flinke til å invitere folk hjem til oss. Det har blitt flere overnattingsgjester enn før, men det er egentlig helt supert.– Vi får ivaretatt våre gamle venner fra storbyen på en helt annen måte enn hva vi gjorde tidligere. I stedet for en time eller to med hverdagens mas hengende over oss, planlegger vi for en hel dag eller to av gangen. Da kan vi bruke hele kvelden på bare å kose oss, etter at barna har lagt seg, sier Kristin.

– Vi har det helt supert her vi er i livet, akkurat nå, det er de begge enige om. Men ingenting kommer av seg selv. En viss egeninnsats må til det også. – Men er du nysgjerrig, åpen og inkluderende, vil du oppleve å bli tatt i mot på akkurat samme måte som vi har blitt, sier Erlend med et smil.

Mer informasjon

  • Hole kommune har ca 6 400 innbyggere
  • En av tre kommuner i Ringeriksregionen
  • Kommunesenteret er Vik
  • Kommunen ligger sentralt på Østlandet,ca. 30 min. kjøring fra Sandvika og 40 min. fra Oslo.
  • Gode muligheter for friluftsaktiviteter. Krokskogen er et fint utgangspunkt for turer sommer som vinter. Steinsfjorden og Tyrifjorden innbyr til aktiviteter som båtliv, bading, fisking og krepsing.
  • På Storøya i Tyrifjorden ligger en av landets beste og fineste golfbaner
  • IL Holeværingen har et bredt tilbud til barn og unge

Aktuelle nettsteder:

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev