Men vi var åpne for mange steder, og angrer ikke på at det ble Lotunet og Haug på Ringerike, forteller André. Etter mange år i Oslo, forteller familien på fem overbevisende om ”det gode livet” på Ringerike. For to år siden falt altså valget på å flytte ut av byen.

– Vi ble invitert på middag hos et vennepar på Jevnaker. Etter maten var det sightseeing i Hønefoss. Der gikk vi rundt og stoppet folk på gaten og spurte om hvordan det var å bo her. Det som slo meg var at det var så mange hyggelige folk her, forteller Pernille engasjert.
– Det var som om de ville vi skulle flytte hit og bo her, smiler hun.

– Og jeg kjente igjen litt av det hjemmefra, smetter André inn. Han er opprinnelig fra Brønnøysund og ikke ukjent med at folk hilser, er åpne og vennlige mot fremmede.

En fin miks

Så satt de her da, en dag for to år siden. I et enderekkehus på Lotunet. I Haug. på Ringerike. Med det gode naboskapet og kort vei til skole, barnehage og den lokale butikken.

– Vi satt på gulvet her uten møbler og spiste kake vi hadde fått fra den lokale kjøpmannen, forteller Pernille. Snakk om velkomst da. Da er det ikke så aller værst å være ny i (Haugs)bygda.

Selv uten møbler virket det som et godt valg.

– Det gikk ganske fort egentlig. Allerede etter visningen kom en nabo bort og ønsket oss velkomne. Det var nok med på å avgjøre det hele. Vi tenkte at dette var et godt sted å bo, sier André.

 Oline og Andreas smitter resten av nabolaget med trillende latter og ønsker oss hjertelig velkomne til Lotunet.

Oline og Andreas smitter resten av nabolaget med trillende latter og ønsker oss hjertelig velkomne til Lotunet.

Som perler på en snor kom så barnehageplass på Nedre Auren Gårdsbarnehage for både Oline (5) og Andreas (3 1/2), jobber på Ringerike sykehus og i Jevnaker kommune.

– Vi har litt lavere skuldre her enn i Oslo. Det føles godt, sier André.

– Uansett, Oslo er jo bare en liten time unna, så det er jo ikke noe problem. Busser går det jo rett som det er. Og med syvseter´n parkert i carporten rett bortenfor, er det relativt greit å ta med ungene også...

Vi har litt lavere skuldre her enn i Oslo. Det føles godt.

Må jo ”by på seg selv”

Til daglig jobber begge innen helsesektoren. Han som virksomhetsleder i Jevnaker kommune og Pernille møter på jobb som sykepleier ved Ringerike sykehus. Begge trekker frem gode arbeidsforhold og trekker fram ledelsen som særlig inspirerende.

– I Jevnaker er det en stor andel av kvinner i ledelsen og det er damer med bein i nesa altså, forteller Andrè, som nesten eneste hane i flokken på jobben hvor han blant annet jobber med forebyggende arbeid rettet mot barn og unge.

Pernilles øverste leder, ikke ukjente Per Bleikelia trenger vel ingen nærmere presentasjon her, all den tid han stadig trekkes fram som eksempel på fremragende ledelse. Priser har han også fått (blant annet Legeforeningens lederpris). Vel nok om det. Tilbake til det å være innflytter til Ringerike:

– Når man kommer til en ny plass, må man jo vise at man er interessert i å bli kjent, sier André. Med bakgrunn som trener på Elixia siden det ble etablert, var det ingen ulempe at det var to avdelinger på Hønefoss. Da var det bare å melde seg til tjeneste, og dermed var prosessen i gang med å engasjere seg i nærmiljøet. – Jeg har faste spinningtimer på Hvervenkastet i tillegg til en litt mer privat greie vi kaller ”No More Comfort”, flirer han videre.

– Det er bare noen venner som treffes i helgene. En kamerat av meg der (Stig Johansen) vil gjerne ha med at vi er ”helt rå”, he he.. (Der fikk du den Stig...).

– Men alle må ta litt ansvar når man er ny på et sted, forteller han videre. Og ansvar tar altså trebarnspappaen fra Brønnøysund. Nå er det halvmaraton i neste års Ringeriksmaraton som er i fokus.

Lettvint for ungene

Det er et flott område her, med kveldssol og utsikt til Norefjell og Vikerfjell. – Så har vi Ringkollen rett her oppe peker André. – Det er nesten så vi glemmer hvor fint det er. 

To måneder gamle Aksel virker også svært tilfreds der han hviler trygt på fars skuldre samtidig som storebror Andreas har sin fulle hyre med å treffe ballongen som stadig faller ned fra taket.

Hvor han har tenkt å plassere den er noe usikkert, og det betyr nok ikke så mye heller, men at det er god stemning i Lotunet, er det liten tvil om.

Storesøster Oline har enda ikke kommet hjem fra bursdagen borti veien, men er ventet inn døren hvert øyeblikk.

Prinsessen for dagen var akkurat kommet hjem fra barneselskap og fortalte om mange gode venner i nabolaget.

Prinsessen for dagen var akkurat kommet hjem fra barneselskap og fortalte om mange gode venner i nabolaget. 

– Ungene har fått gode venner her og det er veldig lettvint å bare slippe de ut på tunet her. Vi har jo naboer som passer på, smiler far tilfreds i dét det går i døren nede.
Oline er på god vei opp trappen, klar for å ønske oss hjertelig velkommen til sitt barndoms paradis. Med krone på hodet og to brødre som smiler hennes vei, er det kanskje ikke så rart at det føles som et godt sted å bo. På Lotunet. I Haug. På Ringerike.

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev