De er unge, de bor i Oslo – og de jobber i yrker de trives godt med. Men de vil noe mer. De har lenge lett etter et sted hvor de på fritiden kan utfolde seg med sine interesser for jordnære virksomheter som dyrking av egen mat og foredling av egenproduserte råvarer. Motivasjonen har vært på plass lenge, men prosessen med å finne det riktige stedet har tatt tid. Mye skulle klaffe, og reisetid til arbeidsplassen har vært en vesentlig faktor.

Denne kursdagen i slutten av september skulle vise seg å være deres lykkedag! Blå-blå himmel og solskinn på naturens høstligste omgivelser ga den aller beste rammen for smaken på ”småbrukerlivet”, og da budrunden mot slutten av dagen ble rundet av, og Tina og Snorre fikk beskjed om at det var de som var vinnerne – stemte alt!

I november flytter de inn i sitt nyervervete hjem, i landlig miljø og med nesten fem mål hage og dyrkbar jord. Da begynner også deres nye tilværelse – og ikke lenge etter kan de
begynne å putte sine første små frø i jorden.

Og når neste sommer kommer skal de møte den med fuglekvitter i ørene og lukehansker på hendene – og samtidig glede seg til det aller mest spennende; å høste egenprodusert mat.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev