Med en attraktiv jobb i utviklingsavdelingen ved Kartverket i nabokommunen Ringerike, forteller Kjersti Dybfest Thomasrud engasjert om et godt bo - miljø og regionens mange muligheter.

Endre og Kjersti har funnet sin idyll med ungene. Her ser de mange muligheter og forteller om et godt oppvekstmiljø for de tre jentene.

Endre og Kjersti har funnet sin idyll med ungene. Her ser de mange muligheter og forteller om et godt oppvekstmiljø for de tre jentene.

 

Solen har akkurat brutt gjennom skylaget idet vi setter oss på verandaen med utsikt over idylliske Steinsfjorden. Familien på fem har funnet sin drømmeplass, bare et steinkast unna huset hvor Kjersti Dybfest Thomasrud selv trådde sine egne barnesko.

– Det var helt tilfeldig at vi kjøpte nabohuset her i 2002. Det er sjelden det kommer noe til salgs her oppe, så da slo vi til forteller Kjersti i det hun peker ut huset rett ovenfor hvor hun selv vokste opp.

Et praktisk sted å bo

Huset de kjøpte var satt opp på begynnelsen av 1950- tallet, som et av de første i området ved Øvre Steinsåsen. De ønsket å oppgradere, men valgte i stedet å rive for å sette opp et nytt hus med utleiedel. Noe de bekrefter er enkelt å få leid ut og en god løsning i et attraktivt område.

– Dette er et praktisk sted å bo, forteller Endre. Her går det busser hele tiden, og vi bruker 20-30 minutter til Sandvika og et lite kvarter inn til Hønefoss. Det er mange som pendler her og bussforbindelsene er gode, sier han videre. Han burde vite et og annet om offentlig kommunikasjon, og har selv god erfaring med pendling.

I sin nåværende jobb som togfører ser han også fram til en dag å kanskje føre toget langs Ringeriksbanen som mange venter skal komme. – Det står vel bare på trasèvalget, og da vil vi oppleve en kjempevekst i området, forteller de.

Det er allerede mange venner som flytter tilbake igjen etter at de har fått barn og skal etablere seg. I tilegg er det mange muligheter både sommer og vinter. De forteller ivrig om skiløyper, svømmehall, badeplasser, båtliv og friluftsliv i skog og mark. Et godt sted for de tre jentene deres å vokse opp.

Roser barnehagen og skolen

– De ansatte i skolen (Vik skole) og barnehagen (Vik formingsbarnehage), gjør en fantastisk jobb og fortjener ros. Jentene våre stortrives og det er mange barn i nærområdet å leke med, forteller de samtidig som Augusta (1 ½), Ingrid (5 ½) og Anette (8) finner fram rockeringene og stråler om kapp med sola i Steinsåsen.

Augusta koser seg under et av de gamle epletrærne som har stått i blomst siden det ble etablert boligområde i flotte Steinsåsen.

Augusta koser seg under et av de gamle epletrærne som har stått i blomst siden det ble etablert boligområde i flotte Steinsåsen.

 

Med gamle epletrær og duggfrisk gressplen, er det lett å se at de trives her. – Det er en åpen og fin plass her, og det blir stadig mer og mer populært å flytte hit. Nå er det ikke så mange hus til salgs akkurat i dette området, men på nedsiden av E-16, nærmere Steinsfjorden, er det full byggeaktivitet.

Maskiner fra Tronrud anlegg har planert og regulert nedenfor Treko’s flotte støyskjermer. Og de lokale håndverkerne har jobbet på spreng i kjent Ringeriksånd. Her skjer det mye.

Nå er det ikke så mange hus til salgs akkurat i dette området, men på nedsiden av E-16, nærmere Steinsfjorden, er det full byggeaktivitet.

 

Området opplever tilflytning fra nabokommunen Bærum og prisene stiger i takt med utbyggingen. At det er et attraktivt sted, er lett å forstå.

Jobb og fremtidsmuligheter

Ringeriksregionen er av mange blitt oppfattet som et sted hvor det er vanskelig å finne jobb og en region preget av nedleggelser. Kjersti og Endre har en annen oppfatning og har selv begge erfart det motsatte.

– Jeg jobbet tidligere i Microdaisy, og da det ble lagt ned var det mange av oss som fikk tilbud om jobb hos samarbeidspartnerne, forteller Endre. De fleste fikk nye jobber, men selv valgte han omskolering til Jernbanen, hvor han er i dag.

Kjersti på sin side hadde heller ingen problemer i arbeidsmarkedet. – Etter lærerutdanningen i Oslo, valgte jeg å ta en Bachelor i IT på HiBU og fikk raskt jobb i utviklingsavdelingen ved Kartverket. Et spennende sted.

Kartverket er en av de fremste innen digital utvikling og blir stadig konferert av tunge fagmiljøer både i Norge (eks: Forsvaret) og langt utover landets grenser. Ansatte i Kartverket blir ofte invitert til å holde foredrag ute i Europa. Og det er det en grunn til: Kompetanse.

Og Kartverket trenger ofte mer. – Der har vi stadig behov for kompetanse og vi har medarbeidere fra mange forskjellige nasjonaliteter som jobber der. Det er et veldig godt arbeidsmiljø og vi opplever å bli tatt godt vare på av arbeidsgiveren vår.

Vi stiller lag i Ringeriksmaraton, har egne bedriftslag, avtale med Elixia og har eget treningsrom som vi kan benytte i arbeidstiden, forteller en fornøyd Dybfest Thomasrud. Det er nok ikke uten grunn at så mange blir der i mange år. Med lav turnover vitner det om en arbeidsgiver som tar sine medarbeidere på alvor, og det er mange som pendler fra Oslo og Akershus for å jobbe på Hvervenkastet.

Med infrastrukturen på plass vil det nok bli enda flere. Og de heldigste har allerede bosatt seg i regionen og kan se frem til en spennende tid med nye muligheter.

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev