Ja, du blir klissvåt, gjørmete, mascaraen renner, og du må helt i kjelleren for å hente ut de siste kreftene – men du har aldri hatt det mer moro. Og om det ikke var nok, i år tar arrangøren det til et helt nytt nivå, skal vi tro Villmann-ansvarlig, Morten Eriksen.

– Vi ønsker at Villmann skal være en opplevelse. Terskelen for å delta skal være lav, men likevel skal det være utfordrende for alle, uansett treningsgrunnlag og ferdighetsnivå. Alle hindrene har alternative oppgaver eller trase, dersom du ikke vil opp i høyden eller bli altfor våt på beina. Men vi både forbedrer og lager nye hindre i år, for at konseptet skal kunne leve videre.

Men det er mer: – Alle var ville av begeistring etter løpet i fjor. Derfor vil vi ikke bare gjenta suksessen, men skape enda flere Villmann-aktiviteter, forteller han.

Det eneste løpet av sitt slag

Ved Stadion Treningsenter tenker man ikke smått. For når ideen først kommer, vil man gjøre det skikkelig. Svært. Med masse lyd, effekter og folk. Allerede 22. april kan du delta på Villmann Hillclimb i Hovsmarka. 800 meter i motbakke med hindre.

Ja, du leste riktig. Det eneste løpet i sitt slag. Hvor bror, søster, kompis, venninne, bestemor og barnebarn kan kjempe side om side. Høres det ikke tøft ut?

Men årets virkelige høydepunkt skjer 3. juni. For ryktene sier at årets utgave av Villmann blir en folkefest, med større og bedre hindre, tøffere og heftigere løype. Og et eget løp for de minste, Villmann KIDS. Her kan ivrige barn i alderen 4-11 år boltre seg i en 1,4 kilometer lang løype.

For alder er virkelig ingen hindring i Villmann. Han er riktignok ikke den eldste, men jammen ga han alt og litt til i fjorårets løp. Og selvsagt er han med i år også. – Det var noe jeg aldri har vært med på før. Hindrene var morsomme, selv om vi måtte bli litt villmenn der ute. Ut i elva, krype i leire, og så var det jo disse ishockeygutta som vi måtte passere. Veldig gøy, og absolutt noe jeg vil gjenta, forteller Svein Nørve (58) fra Hønefoss. – Og dette er noe alle kan klare, uansett alder. Det holder å trene jevnt fram mot løpet, så går det bra, forsikrer han.

– Det var noe jeg aldri har vært med på før. Hindrene var morsomme, selv om vi måtte bli litt villmenn der ute. Ut i elva, krype i leire, og så var det jo disse ishockeygutta som vi måtte passere.

I september er det duket for et nytt, actionfylt arrangement, Villmann Night Run på Hensmoen, et hinderløp i mørket. 5 kilometer langt, med 20 hindre. – Vi tror Villmann-løpene er bra for regionen. Det trekker folk hit, men er også en inkluderende og folkelig aktivitet som skaper samhold blant oss som bor her. Et lyspunkt, og noe som gjør at vi gir litt ekstra, som under Ringeriksmaraton, forteller Eriksen.

Ny trend

– Teamfølelsen er også viktig. Få lov til å være en del av noe. Det gjelder også for oss som jobber ved Stadion treningssenter.

Og ikke minst de 70 frivillige funksjonærene som bidro til at Villmann ble så vellykket i fjor, sponsorer og samarbeidspartnere, og andre som gir av sin tid. – På mange måter blir det en dugnad, både internt og i regionen, forteller han engasjert.

En av støttespillerne, som også er med i år, er selskapet Autovision som er nyetablert i distriktet: – Dette er en form for trening og aktivitet som er en helt ny trend. Det er både utfordrende og morsomt. Vi ser på det som en gylden mulighet til å være med på en opptur, forteller daglig leder, Kristian Lindstad. – Om vi er Villmenn? Jo, vi prøver å stable et lag på beina, avslutter han med et smil.

For det blir helt vilt i år.

 

 

Mer informasjon

  • Hillclimb - et bakkeløp med hinder!
  • Villmann KIDS - Hinderløpet for barn fra 4 år - 11år
  • Villmann – En overdimensjonert og spektakulær hinderløype. Hindrene består av mange elementer. Vann, mudpits, vegger, containere, ishockeylag og mye mye mer. Velg mellom Villmann 5km med ca. 25 hindre, og 8 km med ca. 35 hindre.
  • Villmann NightRun. 5 km hinderløp pakket inn i flammer, lys, røyk og lyd
  • Mer informasjon: www.villmann.net

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev