Siden åpningen i august 2018, har det vært mye aktivitet på streetbasketbanen, ved bordtennisbordene og på petanquefeltet. 

Livbanen har gjenoppstått som et eldorado for fri lek, spill og moro. Siden åpningen har anlegget blitt jevnlig brukt fra tidlig på dagen til langt på kveld. Basketballfolket har fått et topp moderne streetbasketanlegg med tre kurver. For de som liker bordtennis er det satt opp solide bord for å tåle bruk ute, og den litt eldre garde har fått sin petanquebane på Livbanen.

Livbanen

Et helt fantastisk anlegg, hvor jeg forventer å se mange på banen. Alt er gjennomført og gjør at man får lyst til å leke seg her

Et samarbeidsprosjekt mellom Hønefoss Basketballklubb, Ringerike næringsforening, Ringerike utvikling og Ringerike kommune har gjort det mulig å etablere et slikt tilbud til fri bruk for store og små. Lett tilgjengelig og helt gratis. Det eneste du må ordne selv er basketballen, bordtennisracketene og petanquekulene.

– Dette er en stor dag for alle som liker å aktivisere seg utenom haller og organisert opplegg. Her ønsker vi stor aktivitet fra morgen til kveld, sa Tone Reneflot Thoresen fra Ringerike utvikling under åpningen.

Tone Reneflot Thoresen og Fred Erlandsen er begge enige om at dette har blitt et flott anlegg.

Fred Erlandsen fra Hønefoss Basketballklubb holdt aktivitetene i gang med oppvisninger, spill og konkurranser, og sine morsomme kommentarer. – Et helt fantastisk anlegg, hvor jeg forventer å se mange på banen. Alt er gjennomført og gjør at man får lyst til å leke seg her, mente Erlandsen.

Og ønsket er så langt blitt oppfylt. Banen blir flittig brukt – både i uorganiserte grupper, og av skoler og lag.

Flere vi har snakket med, er begeistret over dette åpne tilbudet midt i sentrum av byen.

Ordfører Kjell B. Hansen fikk æren av å ta det offisielle avkastet under åpningen. – Det er helt topp at vi har fått en slik bane midt i byen. Jeg er imponert over arbeidet som er gjort, og vi gleder oss over å være med på dette prosjektet, sa ordfører Kjell B. Hansen.

Ordfører Kjell Hansen Livbanen

Litt lenger borte på feltet var Jevnakers bordtennisklubb sine spillere aktive ved nye bordtennisbord. – Her er det fint å spille. Bordene virker veldig bra til utendørs bordtennis, lød det derfra. – Et flott anlegg, som alle kan bruke, fastslo bordtennissjefen på Jevnaker, Thomas Møller.

Livbanen bordtennis

I tillegg er det gjort plass til en petanquebane, hvor verken alder eller ferdigheter teller.

Ordfører Livbanen

– Gøy å kaste denne kula. Jammen fikk jeg litt sving på den, kommenterte ordføreren under åpningen.

Anlegget er til nå siste prosjekt i en serie på tre for å skape mer aktivitet i Hønefoss. Det startet med lekeapparatene på Søndre Torg, så kom Tufteparken og treningsapparater inne i Søndre Park i 2015 og nå altså Livbanen aktivitetspark.

I alle tre prosjektene har gavmilde støttespillere gjort det mulig. Det rettes e en stor takk til Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen Ringerike og Ringerike kommune som sammen med tippemidler gjorde det flotte anlegget på Livbanen mulig.

I tillegg til det som er nevnt av tilbud, settes det også opp minikurver for basketball, som de aller minste kan bruke når de besøker banen. – Ellers blir det bord og stoler her, slik at de som ønsker kan sette seg ned og se på aktivitetene, sier Reneflot Thoresen.

Livbanen  streetbasket

Emely Sofie Jelstad, Elise Lerberg, Tuva Roterud og Erika Støen bruker banen flittig

Emely Sofie Jelstad, Elise Lerberg, Tuva Roterud og Erika Støen bruker banen flittig. – Vi synes det er veldig flott at vi har fått bane for basketball og bordtennis midt i byen. Vi er ofte på trening, og da kan vi spille litt her, før vi går i hallen. Helt supert, sier 12-åringene fra Tyristrand. Her kommer vi helt sikkert til å være mange ettermiddager når vi har tid, sier jentene.

 

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev