Dette handler om mestring og glede. Uavhengig av nivå, skal alle som kommer hit oppleve at stadig nye hindre forseres, forteller en engasjert Stig Jarle Johansen. Han er ildsjel og instruktør for nærmere 70 deltakere som har kommet hit denne tirsdagen sent i april.

Bootcamp Hønefoss

Alle mulige slags hindre. Det holder ikke bare å klatre eller løpe.

Felles treninger

– Vi kjører BootCamp, felles treninger tirsdager og søndager fast, men løypa er åpen hele tiden, så det er bare å stikke innom for de som vil se og prøve seg litt på egen hånd også, forteller han videre i det vi hører ellevill jubel fra en av deltakerne som kommer seg over det vanskeligste hinderet for første gang.

– Hinderløp handler om å hjelpe hverandre og det er mange som finner seg nye venner her. Det er sosialt og miljøet er preget av mangfold.
– Her er det med barn, ungdom og godt voksne mennesker. Det er det som gjør det så gøy. At hinderløp er ren og skjær lek og moro for alle.
– Et hovedprinsipp her er at vi hjelper hverandre over hindrene, uansett.

Bootcamp Hønefoss

Høyt henger de, og ned skal de!

Det er snakk om god sportsånd hele veien. Det er noe av det viktigste her.
– Kommer du ikke over på egen hånd, er det de andre som skal hjelpe deg videre. Sånn er det bare, forklarer han overbevisende videre.

Pausen tar du hjemme.

Det er lagt opp til ti - minutters intervaller og hinderløypa har forskjellige vanskelighetsgrader, så du må regne med å bruke hele kroppen for å komme deg igjennom, forklarer Stig Jarle.

Bootcamp Hønefoss

I pausene legges det inn variert styrketrening. Her med Stig Jarle Johansen i spissen.

Bør også nevnes at det i pausene imellom øktene ikke er lagt opp til å sitte ned å hvile og hive etter pusten. Det er det ikke tid til. Istedet er ”pausene” lagt opp til aktiviteter knyttet opp mot styrketrening, spenst og utholdenhet. Da er dere
advart. Pausen tar du hjemme.

Smil og løping med tømmerstokker

Det hele styres av instruktører med trådløse mikrofoner (de er jo selvsagt ute i løypene de også) og et ikke helt beskjedent lydanlegg. Det er tydelig at musikk motiverer, og tempoet skrus opp i takt med musikken fra ikke ukjente ”Mission
Impossible”.

Det skal ikke stå på stemningen her ute ihvertfall. Det er mye latter og glede å spore, selv om de krabber rundt på alle fire så støvskyen står, risikerer å dette ned fra hindrene eller rett og slett gå ”på trynet” blant bildekk. Dette virker ikke å avskrekke noen i det hele tatt. Snarere tvert imot.

Til og med når de bærer tømmerstokker løpende, for så å kaste seg ned i Bjørnegropa… Ja, til og med da, finner de fram smilet! Det hele er ganske imponerende faktisk. Og ikke rent lite inspirerende heller.

Bootcamp Høneofss

Bæring av tømmerstokker skal helst gjøres løpende.

– Dette er et tilbud som er åpent for alle, og vi blir stadig flere som er med her, forteller Johansen. Selv er han innflytter fra Nord - Norge, og har altså funnet sin oase i en gammel nedlagt militærleir.
– Vi er i gang med en ny rigg her også. Vi har fått støtte fra blant annet DNB og Sparebankstiftelsen. Noe som gjør at vi kan utvide anlegget. Nå er vi i gang med
å bygge en ”Ninja Warrior Rigg”, dèt blir moro å klatre i det, nærmest bobler han over i ren glede.

Chickenrace Hønefoss

– Og enda mer moro blir det denne sommeren. Da skal det arrangeres Chickenrace Hønefoss her. Det er Norges største hinderløp for hele familien.
– Det blir stort! Vi har allerede 500 påmeldte fra hele Norge. Det er også svenske løpere som har meldt seg, og det er veldig stas, fordi denne idretten er mye større der enn her.

– Men vi er i ferd med å bli lagt merke til langt utover regionens grenser. Det er ikke så veldig stort i Norge enda, men det kommer og vi er tidlig ute og på god vei her på Helgelandsmoen.

– Det blir kjempeartig med Chickenrace. Da blir det svømming i elva, klatring og løping her oppe og vi regner med stor folkefest i den gamle militærleiren,
smiler han bredt.
– Ringeriksbadet og Actic treningssenter stiller også opp under arrangementet. Det er stas, forteller han videre. Og frister med festivalstemning med levende
musikk, salgsboder og servering.

Bootcamp Hønefoss

Tydelige spor på ryggen etter bakkekontakt.

Litt vondt også

Det er kjempelett i begynnelsen, så begynner det å bli litt og litt mer vondt etterhvert virker det som. Selv en hinderløypeinstruktør med iver og engasjement som overgår det meste kommer med innrømmelser underveis:
– Jeg må ta bort mikrofonen litt, så dere ikke hører hvor andpusten jeg er, ler han idet vi rusler ut av anlegget og tenker at dette, dette skal prøves.

Det må jo være moro. Og så kommer jeg plutselig på det der med mikrofonen igjen. Som han også bruker relativt aktivt. Det er en grunn til det, utover at det er praktisk å kunne gi informasjon da selvsagt.
For som de selv sier på hjemmesidene:
Vi legger opp alle treninger slik at de passer alle deltakere uansett fysikk, erfaring og innsats. Dog vil du bli pushet...

 

For mer informasjon:
www.bootcamphonefoss.no

 

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev