Selv om det kanskje er flest barn som gir fra seg gledeshyl når små kropper lager store sprut nederst i vannskliene, kan til og med mor og far kjenne det deilige suget i magen når de får fart i en av Ringeriksbadets vannsklier. Daglig leder ved Ringeriksbadet, Cecilia Perup, beskriver badeanlegget som familiens samlingssted.

Sklie Ringeriksbadet

Det er Petter (5) og Marie (9) Brennhovd helt enig i. Petter har vært på svømmekurs, og da får Marie og pappa, Anders Brennhovd, seg også litt tid i Ringeriksbadet. – Det er veldig fint å være her. Jeg har også gått på svømmekurs her. Jeg lærte ordentlig å svømme da vi var i Italia en gang. I tillegg har jeg vært her hver uke i perioder sammen med klassen min, forteller Marie. Petter tripper og vil aller helst ta en ny tur i vannsklien. – Den er veldig morsom, kom da pappa!

Midt i høysesongen

Det har vært en god høst for Ringeriksbadet. De er midt i sin høysesong, som varer fra skolestart til påske. – Vi kan merke på besøkstallene når det er regnvær ute. Da trekker familiene inn hit for å ha det gøy og være sammen. Det er jo en veldig fin familieaktivitet, mener Perup.

Cecilia Perup, leder Ringeriksbadet

Cecilia Perup har jobbet som daglig leder av Ringeriksbadet i to år. Der trives hun som fisken i vannet.

Eller er du en av dem som liker å ta en rolig svømmeøkt alene, eller en effektiv treningsøkt? Eller trenger du eller barna et svømmekurs? Ringeriksbadet har alt sammen. Svømmekursene er alltid fulle med ventelister. – Vi har kurs for baby og helt opp til voksne. Svømmekursene er veldig populære. I tillegg har også skolene og noen barnehager i Hole og Ringerike også svømmeundervisning her, forteller Perup.

Svømmeinstruktør Mona Gåsholt forklarer Johanna Bjerke (6) hvordan hun kan flyte på ryggen.

Svømmeinstruktør Mona Gåsholt forklarer Johanna Bjerke (6) hvordan hun kan flyte på ryggen.

Aller helst kunne Perup ønske de kunne utvide med enda et basseng. For det er så populært å besøke Ringeriksbadet, at behovet for større plass er der. – Vi ser at behovet for et varmtvannsbasseng til er til stede. Det er mange som bruker det vi har. Blant andre brukes bassengene våre av Actic, Stamina, Frisklivsentralen og flere andre aktører. Varmtvannsbassenget egner seg godt for fysioterapibehandling, sier Perup.

Vi har kurs for babyer og helt opp til voksne. Svømmekursene er veldig populære.

Helsefokus

Hun syns det er positivt at Ringeriksbadet har et helsefokus, og at de sammen med andre helseaktører på Helgelandsmoen kan dra nytte av hverandre. I ukedagene er det mange eldre mennesker som svømmer og spiser lunsj sammen i Ringeriksbadet. – Vi har fikset litt på menyen nå. Folk etterlyser sunn mat, men de kjøper det ikke, så det er en utfordring å finne noe alle blir fornøyd med. Men «Fish & chips» har blitt utrolig populært. I tillegg er økologiske pannekaker og drikker fra Røyse Frukt- og Bærpresseri forholdsvis nye innslag på menyen.

Så, da er det vel bare å ta seg et bad da? Hoppe i det, sette utfor en av skliene eller finne varmen etter svømmeturen i badstuen?

Ringeriksbadet

Ringeriksbadet

Mer informasjon

  • Idrettsbasseng med  internasjonale godkjente mål
  • Barnebasseng med sklie,  32-34°C, dybde: 30 cm
  • Terapibasseng, 32-34°C, dybde: 70 cm – 160 cm

www.ringeriksbadet.no

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev