En aktivitetspark bestående av en fullverdig Tuftepark og seks frittstående treningsapparater. Flott anlagt med kunstgress under som glir nydelig inn i resten av Søndre Park. Her kan store og små i alle aldre komme og trene eller bare leke i de nye apparatene, åpent for alle og helt gratis.

– Det som er fint med Tufteparken er at den kan brukes av alle, uavhengig av alder og funksjonsnivå, sier Lasse Tufte som er den som fikk bygget den første Tufteparken. Nå finner du over 40 Tufteparker spredt over hele landet.

 

Et lavterskel tiltak for uorganisert idrett og folkehelsen, sier Lasse Tufte
 
Et lavterskel tiltak for uorganisert idrett og folkehelsen, sier Lasse Tufte 

 I tillegg til Tufteparken er det seks frittstående treningsapparater om er valgt ut av frisklivskoordinator i Ringerike kommune. Disse apparatene er spesielt tiltenkt for de som ikke har så mye treningserfaring. Her finner du skilt ved hvert apparat med gode instruksjoner på bruk av apparatene både i form av tekst og video.

 

Aktivitetspark Hønefoss

 Under den offisielle åpningen 20.august  imponerte gjengen i fra Team Physix de fremmøtte.De ønsker å gjøre verden til et bedre sted med egenvektstrening og mestringsfølelse. De jobber for å inspirere og motivere folk ved hjelp av sporten de  utøver. De ønsker å gi folk noe som noen en gang ga oss; En ny livsstil, et godt samhold, nye venner og familie over hele verden! Og at de inspirerte mange den dagen var helt klart.

 Team Physix i aktivitetsparken i Hønefoss

Team Physix imponerte under åpningen

 Søndre Park er forøvrig et fint utgangspunkt for jogge/gåturer i nærområdet. Det er flere merkede turstier elvelangs, og kort vei ned til idrettsparken i Schongslunden med fotballarena, stor flerbrukshall, ishall, sandvolleyballbaner og friidrettsstadion.

Søndre Park, Hønefoss

  • Etablert juli 2015
  • Et resultat av et lokalt spleiselag i tillegg til tippemidler.
  • Bidragsytere er Kreftforeningen, Sparebankstiftelsen Ringerike, Ringeriksdagen, Hønefoss Sparebank og Ringeriks-kraft

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev