Helt siden gatekjøkkenet åpnet sine luker her langs E16 i 1956, har stedet gledet lokalbefolkning, håndverkere, turister - og om sommeren, båtfolket …

Garntangen

Garntangen må vel sies å være et godt innarbeidet begrep som er kjent langt utenfor Hole og Ringerike. Om dette skyldes stedet i seg selv, eller maten som serveres her, kan man bare spekulere i. Det som imidlertid er en ubestridt realitet, er at gatekjøkkenet, stranda og brygga i årevis har vært et yndet samlingssted i sommermånedene. Dette er et sted for å se - og bli sett … Og har du ikke båt selv, ja, så er det her muligheten er størst for å bli invitert med ut på en tur.

Garntangen

Blir ikke bedre enn dette 

Når Herman Bonde Aslaksrud kommer hjem på ferie, har han slett ikke hastverk med å flytte båten sin til familiehytta på Hvaler; Sommer, båtliv på Steinsfjorden, wakeboard, kjæresten, kompiser og verdens beste hamburger på Garntangen, holder i massevis når studenten endelig kan ta seg litt fri fra studier i England.

Båtliv ved Garntangen

Herman fyller mer enn gjerne opp båten med kameratene Håkon Grønvold, Magnus Liland, Jørgen Tangen Jakobsen – og selvsagt, kjæresten Tine Høgsaas Dalen.

 

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev