Mannskapet er hentet til regionen av daglig leder ved Tyrifjord Golfklubb, Derek Crawford. Den tidligere storspilleren og golfentusiasten fra Skottland har funnet sitt paradis i Hole kommune, og sammen med sin svenske kone Anna er de levende opptatt av å legge til rette for golf- og naturopplevelser for alle som ønsker å prøve seg.
– Golf er jo egentlig en folkelig sport, og er for alle, understreker Crawford, i det vi setter bena på den frodige gressmatta, og snur oss i retning av barnelatter.

Fokus på lek og undervisning

For tredje året på rad har Tyrifjord Golfklubb og IL Holeværingen arrangert golf for de aller minste. Barnegolf er tydelig populært og samler hver mandag 30–35 deltakere fordelt på to grupper i alderen fire til tolv år.

Barnegolf på Storøya

Moro: Trener Torgeir Nilsen er en av trenerne som har gjennomgått opplæringen til Norges golfforbund.

– Vi har fire lokale gutter som trenere her, og vi har fokus på kvalitet – og å ha det gøy, smiler den sjarmerende skotten.

– Dette er en blanding av lek og undervisning, forteller han, mens barna leter etter pigger, køller og baller som straks flyr rundt hodene på smilende foreldre trygt plassert på sidelinjen denne gangen.

– På vinteren kommer mange av dem tilbake for å gå på ski her, forteller den glade skotten videre. Med all grunn stolt av fasilitetene som han ønsker at flere skal ta i bruk. Derfor er også samarbeidet med Holeværingen verdifullt.

– De kan bruke denne delen av anlegget til hva de måtte ønske, og han forteller videre om både fotball og allidrett som viktig for å skape liv og røre rundt på øya. Barnegolf-opplegget er utviklet og godkjent av Norges Golfforbund og samtlige trenere har vært igjennom kurs og videreutdanning rettet inn mot de aller yngste golferne.

Barnegolf på Storøya

Fulltreffer: Oskar Henriksen (10 år) treffer perfekt.

– Her kan ungene ta Golfmerket, og til høsten skal vi også prøve oss på noen hull på den store banen, forteller han videre i det han sender ungene ut på gressmatta for litt oppvarming.
– Dere behøver ikke bronsemerket, dere kan bare gå for gull, ler han til de smilende og forventingsfulle barna.

All ære til Anna og Derek

Jeanette Henriksen får ikke fullrost tilbudet godt nok. Hun sitter i styret for IL Holeværingen og roser golfklubben for tilbudet.
– Dette er et flott anlegg og et glimrende aktivitetstilbud for de yngste. Ikke alle spiller fotball eller går på ski, så all ære til Anna og Derek som legger så godt til
rette for oss, forteller hun engasjert.

– Her kan barn låne utstyr eller bare komme innom. Vi er opptatt av bredden og det folkelige. Her finner du en liten fin gruppe hvor det er trygt og godt å være.

Variasjon, vegetasjon og idyll

På Storøya er det smil og latter den neste timen, og Tyrifjorden ligger idyllisk foran oss. Da er det lett å finne roen enhver golfer ønsker seg for å finjustere putten i den 18 hulls store banen.

Når vi vet at vegetasjonen på Storøya ikke bare er frodig, men også variert, ved hull 6 står f.eks. en tusenårs eik som er hul inni med plass til flere personer,
aner vi at vi nærmer oss et grønt paradis og lar oss lett begeistre av mulighetene som finnes her ute. Ikke så rart at selveste Suzann ”Tutta” Pedersen snakker i varme ordelag om anlegget.

Barnegolf på Storøya

Idylliske rammer: Avslappet, uhøytidelig og behagelig stemning på greenen.

Den rolig og trygge atmosfæren på Storøya får fler og fler øynene opp for. Og at golf er for alle, har vi til de grader fått oppleve i det vi kjører over broen mot fastlandet – med de hvite fritidsbåtene liggende som perler på en snor.

Happy Golfing!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev