Kajakk og kano er blitt et vanlig syn på biltak og i hager, de nye lette typene er enkle å ta med seg rundtomkring. Padling er en fantastisk aktivitet, man legger lista der man vil – det handler aller mest om naturopplevelse og bevegelse. Og det er sosialt – og lett å lære for alle!

I tillegg til å være en super avkobling, er padling også ypperlig trening for rygg, skuldre, armer og mage. Mange som blir rammet av ulike funksjonshemninger, for ekspempel kne- og hofteproteser, og har måttet gi opp andre sportsgrener, har funnet stor glede gjennom kajakkpadling.

Vi i Ringeriksregionen er her særdeles heldige. Med fire store innsjøer, flere kilometer med velegnede elveløp og et utall skogsvann, er regionen et eldorado for denne nye folkesporten.

Kajakk padling Randsfjorden

Alle kursene blir raskt fulltegnet

Kajakkgruppa i Brandbu IF er blant de som har merket den økende interessen for padlesporten. Utviklingen siden en liten gruppe padleentusiaster startet en egen kajakkgruppe på Randsfjorden på 1970-tallet og frem til i dag, har vært formidabel,
i følge leder, Ove Nordberg. Antall medlemmer har i løpet av disse årene økt fra 10 til 96!

– Vi startet med kursene våre for tre år siden. Alle kursene blir raskt fulltegnet, så her er det kun egen kapasitet som er begrensningen. Både nybegynnere og viderekommende finner veien til kursene våre her på Ulsnestangen, mange av disse kommer fra Ringeriksregionen.

Vi ser også at stadig flere melder seg inn i klubben i etterkant av kursene. Da har de tilgang på lånekajakker og mulighet til å bli med på fellesturer, fortsetter Nordberg.

Perfekt vær for padling

Denne kvelden var det 12 ivrige padlere som verken lot seg skremme av de tunge regnskyene som lå lavt over Randsfjorden, eller av den lave temperaturen. Det gjorde heller ikke instruktør Johnny Hundershagen. Vestlendingen som er vant med både rufsete vær og brott sjø, kom med følgende melding til de fremmøtte kursdeltakerne. – Dette er perfekt vær for padling. Våte skal vi jo bli uansett …

Padling med kajakk på Randsfjorden

Noen entret en kajakk for aller første gang denne sommerkvelden, mens andre allerede var bitt av basillen og hadde som formål å finpusse litt på teknikken. Etter en enkel introduksjon til kajakken og utstyret på land, var det tid for sjøsetting og innføring i
grunnleggende padleteknikker.

En viktig del av kurset handler om sikkerhet. Vi anbefaler ingen å legge ut på langtur før man klarer å komme seg opp i kajakken etter en velt. Derfor er redningstrening en viktig del av kurset.

Enkelte var umiddelbart på stø kurs mot instruktør Johnny Hundershagen, mens andre måtte tåle noen omveier og en tur i vannet før de fikk farkosten på rett kjøl og kunne slutte seg til resten av gruppa.

Kajakk Randsfjorden

En viktig del av kurset handler om sikkerhet, og samtlige kursdeltakerne blir utstyrt med redningsvester, våtdrakter og nødvendig sikkerhetsutstyr. – Vi anbefaler ingen å legge ut på langtur før man klarer å komme seg opp i kajakken etter en velt. Derfor er redningstrening en viktig del av kurset – både egenredning og kameratredning, forklarer Ove Nordberg i det kursdeltakerne kaster seg ut i det og ligger strødd i vannet.

kajakk padling Randsfjorden

Men med god veiledning og med et og annet puff bak, kom alle seg trygt tilbake i kajakkene og etter hvert også på land.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev