Vi har litt ulike ambisjoner når det kommer til pianospillingen, men vi synes det er veldig morsomt å kunne være sammen på kulturskolen. Nå er det sjette året vi går her og har absolutt ikke planer om å gi oss, forteller bestevenninnene Kristin Kittelsbye Søyland og Dina Hammer Tunes, som litt improvisert prøver seg på en firhendig. – Dette var morsomt jenter, smiler en noe overrasket pianolærer Tatiana M. Johansen.

Hole kulturskole har hele 325 elever, et imponerende elevtall for en kommune med snaue 7.000 innbyggere. Dette har for lengst gitt kulturskolen en velfortjent, høy status som bygdas kreative samlingspunkt.

Hole kulturskole

Med stor iver klippes, limes og males det på kulturskolens kunstverksted. Her får barn i aldersgruppen 1. til 4. trinn boltre seg innen flere kunstformer under samme tema.
Hole kulturskole

Olga Alexandra Holter har i løpet av sitt første år som rektor ved Hole kulturskole kunnet glede seg over en økning i elevantallet på imponerende 40 prosent. – Vi har utvidet tilbudet dette skoleåret med ulike grupper innen musikk, dans og visuell kunst. Dette er
kurs som har slått bra an, og de ble raskt fylt opp. Selv er Olga utdannet pianist, men hun har jobbet ved og drevet ulike kulturskoler i en årrekke. Det at hun havnet i Hole, var vel egentlig en ren tilfeldighet – Kulturskole er livet mitt, så denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, som hun selv sier.

Vi har utvidet tilbudet dette skoleåret med ulike grupper innen musikk, dans og visuell kunst. Dette er kurs som raskt har blitt fylt opp.

Hole kommunale musikkskole ble etablert allerede i 1984, og den ble i 2004 gjort om til Hole kulturskole. Siden den gang har både elevtallet og bredden på tilbudet vokst sakte men sikkert. I dag gis det individuell undervisning og nybegynner gruppeundervisning i
instrumentene fiolin, bratsj, cello, slagverk, gitar, orgel og piano. I tillegg kommer sang, dans, teater, musikal og kreative kunstfag. Felles for de alle, er at det legges stor vekt på å tilpasse undervisningen etter de ulikes behov og utvikling.

Hole kulturskole

Timevis med øving gir resultater. Gitarlærer Aslak Fjalestad er svært fornøyd med innsatsen til sin elev Thomas Lilleland. Dermed kan han fornøyd konstantere at – Nå sitter´n!

Gleden ved å opptre er også en viktig del av undervisningsopplegget. I høstsemesteret er
det den store julekonserten på Sundvolden Hotel som er det store høydepunktet.

Korsang gleder

Korsang gleder – og det publikum så vel som sangerne selv. I Hole har korsang fått en sterk posisjon, og rekrutteringen er det ingen ting i veien med. Dette kan kommunen langt på vei takke dirigent og sanglærer Hilde Dahlen for. Hun har for lengst satt Hole på
”kor-kartet”. Fjellstøtt svinger hun dirigentstaven for både Stretto-Lino og StrettoGrosso, som er kortilbud for henholdsvis 1. til 5.trinn, samt fra 6. trinn og oppover. Sistnevnte har et noe høyere sanglig nivå enn tilbudet til de minste. Felles for de begge, er sangglede
og gleden ved å opptre – noe begge korene til stadighet gjør, enten hver for seg eller sammen med resten av kulturskolen.

Hole kulturskole

Dans er nytt av året, og ikke overraskende kunne danseinstruktør Ingvild Lunde raskt notere seg fulle lister. Dansesalen er som tatt rett ut fra filmen Fame eller fra High School Musical. Sorte heldekkende gardiner og sceneteppe, speil fra gulv til tak og knirkefri gulv. I motsatt ende er tribunen.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev