Fra mandag til fredag myldrer det av barn og unge i Storgata 24, der Jevnaker kulturskole holder til. Skolen har totalt 200 elever – med syv instruktører innen kategoriene musikk,
teater, kunst og dans.

– Uansett om du deltar i individuell- eller gruppeundervisning, legges det stor vekt på samspill gjennom felles prosjekter. Det å kunne få opptre er også en viktig erfaring. Vi arrangerer derfor jevnlig store og små samarbeidsprosjekter på tvers av gruppene, forteller rektor Kristin Krogvold Eriksen.

Jevnaker kulturskole med saksofonist Syver Hoelsveen

Det repeteres og finpusses når saksofonist Syver Hoelsveen øver inn et nytt musikkstykke.
Jevnaker kulturskole
Her er Katrine Natedal i samspill med gitarlærer Rune Haukum. Hun har lang fartstid på Jevnaker kulturskole, og tar sangundervisning i tillegg til gitar.

Den driftige kulturskolerektoren har selv en diplomutdannelse innen klassisk- og samtidsmusikk fra Musikkhøgskolen. Stillingen på kulturskolen fordeler hun 60 prosent som rektor og 40 prosent som musikklærer. Hovedsakelig underviser hun i piano, men hun er spesielt fornøyd med at hennes hovedinstrument trekkspill i år har fått plass på timeplanen. Dermed er musikktilbudet på Jevnaker blitt ytterligere styrket.

Det legges stor vekt på samspill gjennom felles prosjekter. Vi arrangerer derfor jevnlig store og små samarbeidsprosjekter på tvers av gruppene.

I tillegg til individuell undervisning i en rekke instrumenter tilbys det også band og musikkmix for de yngste.

Fellesforestilling på Byscenen

Høydepunktet for de aller fleste er, kanskje ikke så overraskende, den årlige fellesforestillingen på Byscenen. Da presenteres det et forrykende sceneshow med en herlig miks av sang, musikk, drama og dans, mens kunstgruppa bidrar med kunstutstilling.

Jevnaker kulturskole

Visuell kunst. Det er stille konsentrasjon rundt bordet, når kreative, unge «kunstnere» får utfolde seg fritt i ulike fargeteknikker.

Kunstgruppa arbeider kreativt med forskjellige kunstformer som tegning, maling, tre og keramikk. De får også utfolde seg med digitale verktøy som foto, film, grafisk design og bildebehandling. Som en del av den pedagogiske planen, legges det en temaplan for hvert semester. Denne høsten er temaet ”I dyrenes rike”.

Jevnaker kulturskole

Rimas S. Almatala smiler fra øre til øre når hun kan få boltre seg med farger.

God rekruttering

Barne- og ungdomsteatret har for lengst etablert seg på Jevnaker og står bak store oppsetninger som Robin Hood og Charlie og sjokoladefabrikken. Rekrutteringen er det ikke noe å si på – det er barneteatergruppa et godt tegn på. Her er det mange skuespillerdrømmer som endelig får fri utfoldelse, under kyndig veiledning av lærer og teaterinstruktør Heidi Trettøy Simonsen.

Jevnaker kulturskole

Barneteatergruppa byr på stor innlevelse fra små skuespillere i oppsetningen Hakkebakkeskogen.

Og allerede i oktober fikk de sitt store gjennombrudd på scenen, med sin egen versjon av Hakkebakkeskogen. – Jeg går på teaterskole fordi jeg er så flink til å gråte uten at jeg er
lei meg… Jo da, det finnes mange gode grunner til at barn vil lære å spille teater.

Her er det rom for lek og moro, improvisasjon og kreativ utfoldelse, samtidig som man får innføring i grunnleggende teaterteknikker.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev