Her får du muligheten til å prøve ulike instrumenter på veien, i søken etter ”ditt” instrument. Det gis i kunstfaget fritt spillerom under kyndig veiledning, mens du finner din egen kunstneriske uttrykksform.

Det er et pulserende liv ved Ringerike kulturskole, som holder til i samme hus som Ringerike kultursenter i Hønefoss. Små og store elever kommer og går. Instrumenter og skolesekker står pent plassert i gangene. Dører åpnes og lukkes. Og ut fra de mange øvingsrommene strømmer musikken ut i ganger og fellesarealer – som i skjønn harmoni med arbeider fra kunstfagklassen som er utstilt på vegger og i montre, skaper en helt
spesiell stemning.

Ringerike kulturskole med lærer Børge Brekke og elev Iver

Børge Brekke, her sammen med Iver, vil at elevene selv skal bestemme hva de skal jobbe med. – De har alle ulike interessefelt innen kunstfaget – som både må respekteres og opphøyes.

Utvikle sine kulturelle interesser og ferdigheter

Målet er at barn og unge her kan få utvikle sine kulturelle interesser og ferdigheter. Men dette er også et sted hvor de skal lære å opptre innenfor trygge rammer – og få kjenne litt på den gode mestringsfølelsen som de oppnår ved å stå foran et publikum, enten det er alene eller sammen med flere. Elevene ved Ringerike kulturskole får stadig forespørsler om å opptre ved ulike anledninger, i tillegg til skolens egne konserter.

Rekrutteringen skjer fortløpende gjennom hele skoleåret, og vi har verken audition eller opptakskrav.

Rektor Dagny Krogness er veldig stolt av kulturskolen! Dette skyldes i stor grad det høye nivået på lærerne og ikke minst alle de flotte og dyktige elevene. Her passer du inn om du stiller med skyhøye ambisjoner, eller rett og slett bare ønsker å gjøre det for moro.

Ringerike kulturskole med Therese Jennie Hæhre

Åh, det er så vakkert! Det er ikke vanskelig å la seg rive med i vakker fiolinmusikk. Therese Jennie Hæhre har vært elev ved kulturskolen i mange år og får stadig forespørsler om å opptre. I disse dager er hun i gang med å øve inn Beethovens Romance i F-dur, sammen med sin fiolinlærer Julie Prestmo.

– Skolen har stor kapasitet, og rekrutteringen skjer fortløpende gjennom hele skoleåret. Vi har verken audition eller opptakskrav. Skulle du være litt i tvil om dette er noe for deg eller ditt barn, så la for all del ikke det være noe hinder. Her får du nemlig tilbud om tre gratis test-timer. Man vet jo ikke alltid om det passer eller faller i smak før man har prøvd, forteller Dagny.

Herlig blanding av kreative arbeider

Innerst i gangen, hos lærer i kunstfag, Børge Brekke, er det stor aktivitet. Vegger, hyller, bord, skuffer og skap – over alt er det fylt med en herlig blanding av kreative arbeider i alle farger og fasonger. – Jeg er ingen tilhenger av å bestemme hva elevene skal jobbe med. De har alle ulike ønsker og interessefelt innen kunstfaget som jeg mener både må respekteres og opphøyes.

Det som imidlertid er felles for de alle, er kreativiteten og arbeidsviljen, forteller kunstneren mens han hjelper en av sine elever med å få de siste detaljer på plass.

”Korps i skolen”

"Korps i skolen" ble etablert som en del av kulturskolen i 2016, som et samarbeidsprosjekt med lokale barneskoler. Hønefoss Sparebank og Sparebankstiftelsen Ringerike står bak finansieringen av prosjektet som retter seg mot 3. klassinger. Disse får
i musikktimene muligheten til å lære seg noter, prøve ulike instrumenter og ikke minst, øve seg på samspill.

Nytt i 2017 er Splash, et gratis lavterskeltilbud til elver i 5.–7.klasse. Dette er et 12-ukers kurs, hvor elevene skal innom temaene kunst, teater/film, musikk og kor. Denne høsten er det barneskolene Veien, Hønefoss og Ullerål som har fått det populære tilbudet, men
intensjonen er å kunne videreføre prosjektet til flere skoler.

Det er ikke tvil – Ringerike kulturskole er et bra sted å være, her er det kultur for alle!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev