Søstrene Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval hoppet i det, og ga Ringeriksregionen en helt egen arena for show.

Showskolen Hønefoss

Søstrene Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval startet Showskolen i 2012.

Bak dørene til Showskolen vrimler det av barn, ungdom og voksne med stjerner i blikket. Det danses, synges, spilles og showes. Her får nærmere 500 elever være del av regionens helt egne showskole. Hårbørster som mikrofon hjemme foran speilet på barnerommet, er byttet ut med ekte utstyr på Showskolens scene. Her blir drømmen om å være en stjerne til virkelighet.

Flott tilbud for barn og unge

– Vi har det så gøy! Vilde (12) og Marie (9) Brennhovd har gått flere kurs på Showskolen. Mamma, Linda Vik Brennhovd, mener det er veldig lærerikt å stå på en scene. – Jeg syntes showskolen er et flott tilbud for barn og unge som liker sang, dans, musikal og teater. Inspirerende og dyktige instruktører og ledere, sier Vik Brennhovd.

Vilde og Marie synes det er kjempegøy på Showskolen. – Vi lærer mye innen sang og dans, og instruktørene er veldig flinke. Vi får mange nye venner og det er et godt miljø, sier Vilde, som har gått på Showskolen siden det startet opp for seks år siden. Hun var da med i oppsetningen Jul i Blåfjell. Hun har også vært med på Jonas i jungelen, Putti Plutti Plott og Hakkebakkeskogen.

– Det er veldig gøy å opptre, og man får være med på mye morsomt, mener Marie, som var med på Minidans da hun var 4-5 år. Hun har også vært med på musikalen Reisen til julestjernen. Begge jentene er nå med på Showkompaniets oppsetning, Showstopper,
som de måtte gjennom audition for å være med på.

Showskolen Hønefoss

Har man vært så heldig å få med seg forestillinger som Rockefroskene og Jailhouse Rock, har man sett elever fra Showskolen på scenen.

– Showstopper er en forestilling satt sammen av flere musikaler. De har to forestillinger på Byscenen i februar 2018, forteller mamma Vik Brennhovd. Vilde går også nå på Dansekompaniet og et eget danseteknikk-kurs, Tøying og teknikk.

– Jentene har fått oppleve mye gjennom Showskolen. For å nevne noe; Hver gang vi møtes på TV2, Stjernekamp på NRK, og The Stream på TV 2. Og de har sunget med Ravi på Miniøyafestivalen . Det siste de var med på var Rockefroskene og Jailhouse Rock her i Hønefoss, forteller Vik Brennhovd.

God hjelp fra Ringerike Etablerersenter

Det var for fem år siden at de driftige søstrene tok mot til seg og startet Showskolen. – Å starte en musikk-, dans og teaterskole i Hønefoss har vært en tanke som har ligget og ulmet i noen år, men aldri blitt tatt tak i. Men påsken 2012 falt alt litt på plass og plutselig føltes det riktig, sier daglig leder og medeier av showskolen, Guro Helleseter.

De to søstrene fikk mye hjelp på veien av Svein Eystein Lindberg fra Ringerike Etablerersenter og gode tips fra Gry Spone på Art musikal og ballettskole i Oslo, hvor begge har jobbet. – Vi fikk råd om å gå ”all in”, og det gjorde vi, sier Guro. Etter et halvt
år med masse jobbing, både oppussing og forberedelser av kursene, var de klare til å starte i august 2012.

– Vi laget nettside i mai, påmeldingen begynte og ved høsten 2012 var hele 11 kurs
i gang. Allerede til jul hadde vi våre første forestillinger, minnes Guro. – Vi hadde ikke greid det uten en veldig hjelpsom familie. Alle bidro med maling, snekring og med legging av parkett-gulv.

Showskolen Hønefoss

Instruktørene har utdannelse innenfor sang, dans eller teater

For Guro og Marte er det viktig at instruktørene ved skolen har utdannelse innenfor sang, dans eller teater. – Noen har også pedagogikk, forteller Guro, som i tillegg til å være eier
og daglig leder underviser i musikalkurs, musikklek og Showakademiet, som er Showskolens skolefritidsordning. Hun er i tillegg ansvarlig for kostymer, manus, singback og timeplan.

– Jeg har vokst opp med sang og musikk. Jeg er utdannet allmennlærer med musikk som fordypning. Jeg har også lang erfaring fra scenen gjennom lokale oppsettinger med Hole-korene og Art musikal & ballettskole, forteller Guro.

Vi har også større forestillinger med musikaler og shownummer som krever at elevene må igjennom en audition for å være med. Veldig mange syns det er ekstra gøy.

I bagasjen har hun bakgrunn med seks år som pedagog på Art musikal & ballettskole i Oslo. Marte er i tillegg til eier, instruktør i sang på Showskolen. Hun er også dirigent for Showkoret som er for voksne. Marte er et kjent fjes her i distriktet fra blant annet Hønefossrevyen og Jailhouse Rock. Hun har jobbet som utøvende artist og pedagog i mange år. Hun har utdannet seg som sanglærer innenfor Complete Vocal Technique, og er også utdannet artist fra Liverpool Institute for Performing Arts og Bårdar Akademiet.

Nærmere 500 elever

Denne høsten har rekordmange meldt seg på de mange kursene skolen tilbyr, nærmere 500 elever i alderen ett til seksti år. Har man vært så heldig å få med seg forestillinger som Rockefroskene og Jailhouse Rock, har man sett elever fra Showskolen på scenen.

Showskolen Hønefoss

Også i TV-programmer har vi kunnet se lokale fjes med stjerner i blikket. Selv om ikke alle elevene får være med på dette, vitner det om at de vet hva de driver med på Showskolen.

– Vi setter opp forestillinger hvor alle elevene får være med på vår egen scene. Vi har også fire elevforestillinger i året hvor elevene får prøve seg på byens største scene, Byscenen. Det er i hovedsak foreldre og foresatte som kommer for å se bredden av
hva vi lærer bort her. Vi har også større forestillinger med musikaler og shownummer som krever at elevene må igjennom en audition for å være med. Veldig mange syns det er ekstra gøy, forteller Guro.

Kulturakademiet og Musikalkollektivet

Det finnes flere liknende tilbud i Hønefoss. Både Kulturakademiet og Musikalkollektivet viser muskler i distriktet, med store flotte oppsetninger og bred variasjon av kulturtilbud for barn, ungdom og voksne.

– Det er sunt med konkurranse. Det gjør at vi skjerper oss. Jeg mener det er viktig at vi har et ryddig og fint forhold til hverandre. Det er faktisk også en del elever som er med på kurs både hos oss og hos andre aktører.

Et bredt tilbud med mange aktører på banen, fører mest sannsynlig til at enda flere får øynene opp for denne type aktivitet, avslutter Guro.

Showskolen Hønefoss

Informasjon

  • Tilbyr et bredt tilbud innenfor sang, musikk, dans og drama
  • Adresse: Søndre Torv 1, 3510 Hønefoss

Hjemmeside

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev