Fremdeles er cellene der, med tilhørende solide dører, men maten i dag kommer ikke gjennom et lite hull i en boltet luke, men på bordet, og i kompetent fremtoning.

Kokkene her tar faget sitt på alvor. Menyen er sesongbasert, og brasseriet er stolte av råvarene sine, som de selv sier er «i hovedsak basert på norske råvarer blandet med det beste fra det kontinentale kjøkken».

Brasserie Fengselet

Kokker som konkurrerer

Og det er en kjent sak at flere av kokkene på Brasserie Fengselet gjør det bra, også på frifot. De både deltar i, og havner på pallen i flere store konkurranser. Og de kniver ikke med hvem som helst, men med deltakere fra Kulinarisk Akademi og Statholdergaarden. Sist under Årets Grønne kokk, som ble arrangert av Opplysningskontoret for Frukt og Grønt. Der havnet laget til Brasseriet på en hederlig tredjeplass.

Hos oss finner du hjemmelaget mat laget fra bunnen av, med kjærlighet og kunnskap til faget.

En av stedets løslatte kokker, ble kapret til -nettopp- Kulinarisk Akademi, og kom i tillegg på en femteplass i Bocuse D’Or. Odd Ivar Haglund, en annen av stedets kokker, har også vært med på NM i kokkekunst, og har sølv fra VM for juniorer.

Mer enn gode mat- og vinopplevelser

Restauranten produserer også sin egen honning, men det er mer med Brasseriet, enn bare gode mat- og vinopplevelser. I rettssalen finner det ofte sted konserter, oppvisninger, kunstutstillinger og fremføringer. Man kan booke den store salen til private arrangementer, hvis ikke man heller foretrekker en «Chambre separee» i form av en egen fengselscelle.

Fengselet Hønefoss

Torun Aschim og Hanne Lien sitter ved vinduet og spiser scampi salat.  - Jeg kommer hit med jevne mellomrom. Det er veldig hyggelig her, og scampi salaten er så god! Og så er det så godt brød ved siden av fra «Det Øde Bakeri» i Hole. Røper hun.

- Og denne dressingen er bare … smask! Kommer det fra venninnen på den andre siden av bordet.

Det nevnte brødet kan også kjøpes til hjemmekonsum.

Brød fra Øde Bakeri

Også uteservering

Om selve bygningen, kan man lese på Wikipedia, at den er i sen empirestil, med innflytelse av tidlig sveitserstil. Det ble bygget på ved et par anledninger ettersom behovet vokste. Den siste fangen ble sluppet ut derfra i 1995. Fra 2009, har det altså vært helt andre motiver bak et opphold der.

Ute i bakgården er det nylig anlagt en flott uteservering med mulighet til å sitte trygt under tak i luftegården hvis det skulle komme en regnskur.Her har de også et eget utekjøkken og bar som serverer sommergjestene mens de kan nyte livet ute i Fengselshagen.

Uteservering Fengselet

Fengselshagen

 

 

 

Brasserie Fengselet

Storgaten 9, 3510 Hønefoss

Hjemmeside

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev