Det er blitt nedlagt betydelig mengder av både arbeid og kostnader for å få i stand en bystrand i dette populære rekreasjonsområdet. Bunnen er renset, og trær er blitt hugget for å gi plass til gressvollen som omgir sandstranda. Så har heldigvis heller ikke responsen latt vente på seg; Den idylliske og rolige elvebredden, som tidligere kun ble oppsøkt av joggere, turgåere og hundeeiere, fylles nå på solfylte dager med badegjester, solsenger og picknick-kurver.

Bystrand Hønefoss

Alanna Kingsrød og Lavrans Sanderød med barna Brage og Elia nyter late ettermiddager på bystranda i Hønefoss.

Sandstrand i byen

”Vi er en familie hvor alle elsker å bade. Før har vi pleid å reise ut til Tyrifjorden for å bade etter jobb, men i år har vi benyttet oss mye av bystranda”, forteller Lavrans Sanderød.

 

Bystrand Hønefoss

Badegleden er det ikke noe å si på her!

Det passer jo helt perfekt for meg. Resten av familien henter meg når jeg er ferdig på jobb, så er det bare å rusle bort hit.

Sammen med kona Alanna Kingsrød og barna Brage og Elia, tilbringer de ofte late ettermiddager i Schjongslunden. De lar seg ikke skremme av badetemperaturer ned mot 17 grader.

 

Bystrand badeliv

Disse lar seg ikke skremme av badetemperaturer ned mot 17 grader...

For Alanna, som jobber på Stadion Treningssenter, er bystranda en strålende løsning; ”Det passer jo helt perfekt for meg. Resten av familien henter meg når jeg er ferdig på jobb, så er det bare å rusle bort hit. Vi merker at stadig flere oppdager denne muligheten, noe som jo er veldig bra for Hønefoss by”.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev