Den tanken slo restaurantørene Marko Josef Charles Pütz og Abid Chowdhury, som tidligere drev hver sine steder i Hønefoss.

Pütz laget tradisjonell europeisk mat, mens Chowdry som drev byen indiske Taj Mahal, tok med seg maten fra sin region.

Da lokalene der City Fusion ligger nå, ble ledige, lot de ikke denne muligheten gå fra seg og slo seg sammen, og laget et helt nytt konsept.

- Vi skal ha en stor meny med mat fra hele verden, erklærer de.

Variert meny

Og menyen bør inneholde noe for enhver smak. Både de som liker eksotiske retter med aromatiske krydder, og de som rett og slett vil ha en god biff.

Det er lagt mye arbeid i å gjøre lokalene stilfulle. Både møbler, veggmaleriet, det bølgende stoffet i taket som gjentas på veggene, gir et unikt preg.

Det er flere soner i lokalene. Her er det en lounge for de som vil ta en drink og prate, det er et større siderom for selskaper, og selve restauranten, som er hoveddelen av stedet, får deg til å føle at du sitter i en eksklusiv hotellrestaurant - som tanken er, hvor som helst i verden.

Bortsett fra det store veggmaleriet da, som tar deg tilbake til Hønefossen.

Fresende jernfat

Og med en stor terrasse på utsiden, blir stedet komplett.

Den ligger også strategisk plassert like ved revyteltet, og vil med det, garantert få en solid sommersesong i år.

Venninnegjengen på fire som sitter utenfor, og nyter sommeren er skjønt enige i at stedet har en fortreffelig beliggenhet, og atmosfære.

Venninnegjengen Margareth Wiik, Therese Knoph Sulland, Monika Sik Holm og Elisabeth Østvang Gundersen koser seg en sommerkveld på terrassen til City Fusion.

Det er også flere større grupper ute og spiser i kveld, kokker og servitører takler godt alle de besøkende. Det som sannsynligvis er den største utfordringen for de som bare kommer inn for å ta en drink, er å måtte sitte og kjenne på duften av asiatiske retter på glovarme jernfat, som kommer fresende ut med en eksplosjon av aroma i farvannet.

Man bør egentlig ikke komme hit med intensjon om å stå imot noe som helst. Den eventuelle selvdisiplinen man har brytes gradvis ned, og før man aner det, sitter man der med noe fristende og velsmakende foran seg.

Kornbindersken utenfor restauranten minner om at det foregikk ølbrygging under jorden, hvor City Fusion nå ligger.

 

 

City Fusion

Søndre Torv 2, 3510 Hønefoss

Tlf. 321 26 006

www.cityrestaurant.no

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev