Det er ikke vanskelig å la seg begeistre, eller bli revet med, når man kommer innenfor dørene til Den Gylne Fe. I snart syv år har denne hyggelige og personlige butikken kastet sin glans over handelsbyen Hønefoss, med sitt brede utvalg innen klær, interiør og gaveartikler. Først i Arcaden, før den i 2014 flyttet et lite steinkast lenger ned i Storgaten, vis á vis Fengselet.

 Gylne FeTone og Anne Kathrine garanterer stemning i tråd med årstidene innenfor dørene hos Den Gylne Fe. Butikken og utstillingsvinduene er stylet etter det, og hver dag pakkes det ut nytt fra kjente merkevarer som Marlene Birger, Gestuz, Katrine Hammel, Colmar, Replay, Hunkydory, Riviera Maison og Lexington, for å nevne noen.

Her føler folk seg hjemme

Kombinerte butikker er en butikkform som er kommet for å bli. Det er Den Gylne Fe et svært godt eksempel på. Og kundene elsker det … Det å kunne kjøpe festantrekk og vertinnegave på et og samme sted, eller ta med noe hyggelig til både seg selv og til hjemmet fra én og samme butikk, har vist seg å være en gullkantet kombinasjon.

”Den Gylne Fe er en butikk hvor folk føler seg hjemme. Det er også for mange et stort pluss å finne et så bredt spekter av varer på én flate, uten å gå fra butikk til butikk”, forteller butikksjef Tone Hæhre Fossum.

Det foregår store endringer innen varehandelen som påvirker folks handlemønster. Gode varer og flott butikk er ikke nødvendigvis nok. Dette kan by på utfordringer, men åpner samtidig opp for nye muligheter. ”Netthandelen har i møtet med økt konkurranse vært en nyttig kanal for oss, både via vår egen nettbutikk og gjennom samarbeid med Miinto.

Ingen ting som kan erstatte den personlige servicen, skal vi tro våre faste kunder.

Allikevel er det ingen ting som kan erstatte den personlige servicen, skal vi tro våre faste kunder. Og de er vi heldige som har mange av”, forteller Tone og legger til at aktiv bruk av sosiale medier er svært viktig i denne forbindelse.

Faste kunder kommer innom

Våren har for lengst nådd Den Gylne Fe, og butikken formelig bugner av fristelser i duse farger, florlette stoffer, delikate blomsterprint, jeans med de rette detaljene, gensere med tidsriktig print for å nevne noe. Og selvsagt er alt det riktige tilbehøret på plass …

En som tok turen innom, og som virkelig gleder seg over denne våren, er Patricia Lopes. Som nybakt førstegangsmamma nyter hun å endelig ha tid til å rusle rundt i Hønefoss - og ikke minst handle lokalt. Da er det kjærkomment at Tone og Anne Katrine formelig sloss om å få være ”trillepike” for to måneder gamle Philip.  

”Vi har så mange flotte butikker i Hønefoss, så det føles godt å endelig ha tid til å benytte seg mer av de. I dag ble jeg dradd inn av de fristende vindusutstillingene til Den Gylne Fe. Det blir ikke vanskelig å fylle opp handleposene her, merker jeg. Og siden jeg har så gode barnevakter, benytter jeg like gjerne anledningen til å få prøvd flere antrekk”, forteller Patricia i det hun rundet hjørnet på vei inn igjen i prøverommet.

Gylne Fe

”Her er det jo noe for alle. Til og med en barneavdeling. Se her, Philip, denne bamsen bør få bli med deg hjem. Den passer jo perfekt til rommet ditt”, sier Patricia i det Philip får et saftig grep om pysjamasbamsen fra Lexington.

Levebrød og kjærkommen hobby

At Den Gylne Fe i hele tatt eksisterer, er mer eller mindre basert på tilfeldigheter, ifølge butikkens innehaver, Aud Espelund. ”Jeg hadde lekt en stund med tanken om å åpne en klesbutikk i Storgata. Så da nabolokalet til frisørsalongen min plutselig stod tomt, var det bare å slå til.

Vi startet i utgangspunktet opp en klesbutikk med et lite utvalg av gaveartikler. Men da vi ble introdusert for merket Riviera Maison, ble vi umiddelbart begeistret. Da vi i tillegg fikk tilbud om å utvide butikklokalet, ja, så ledet det ene til det andre”, forteller Aud.

I dag utgjør klær og interiør en 50/50-fordeling på årsbasis, og Riviera Maison en fremdeles butikkens største merkevare. ”De to varegruppene hviler godt på hverandre og utfyller hverandre i forhold til sesongsvingninger”, bekrefter Aud.

 

Aud har drevet frisørsalongen ”Hårtrollet” i Hønefoss siden 1995. Butikkdrift ser hun først og fremst på som en kjærkommen hobby.

”Det er så utrolig morsomt med Den Gylne Fe, at det er blitt både min vin- og syklubb”, forteller Aud energisk. Det er ikke tvil om at den opprinnelige vestlendingen har et stort bankende hjerte for begge sine foretak. Men suksessen med Den Gylne Fe takker hun først og fremst sine dyktige medarbeidere for. ”Jentene står på og gjør en kjempejobb. Det daglige ansvaret for butikken og innkjøp overlater jeg til Tone og de andre flinke jentene i butikken. Men jeg må ha mine daglige turer innom og tar gjerne et par vakter i løpet av uka”, avslutter Aud.

Den Gylne Fe

Storgata 10
3510 HØNEFOSS

Nettside

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev