Her kan du oppleve storbyfølelsen midt i Hønefoss.

Utenfor sitter det noen som nyter en kaffekopp i solen. Inne går praten i lyddempet nivå, og på et rom i bakgrunnen sitter en venninnegjeng med hver sin baby.

– Hadde du spurte meg for ti år siden, så hadde jeg ikke visst hvor Hønefoss var engang, sier Charlotte Rapp. Hun og barselgjengen, sitter på Eger & Co. sitt «Chambre separee». Et eksklusivt værelse man kan bestille til eget bruk.

De setter stor pris på at man kan booke seg et rom hvor man kan sitte i ro og fred, og skravle, spise, drikke. Og amme. Normalt er rommet dimensjonert for opptil 15 gjester, men med barnevogner og babyutstyr er maksgrensen på rundt ti. Gjengen i barselgruppen ser ut til å stortrives. Anne-Marthe Hille er helt enig med Charlotte. Som innflytter fra Bærum, setter hun pris på kvalitetene Hønefoss har å tilby.

– Det er en omstilling, men det er mye deiligere her. Men det som er litt rart for oss, er at det virker mye lenger fra Bærum og hit enn omvendt! Venninnene er enige.

Fornuftige boligpriser, nærhet til skog og mark, og likevel, alt det en moderne by kan by på, gjør det enkelt å trives.

Lokale leverandører og gode produkter

I disken hvor man bestiller maten sin, er det mange søte fristelser. Blant annet Rockslide (en sjokoladekake som blant annet Kate og William serverte sine bryllupsgjester), hjemmelaget smoothie, yoghurt med fersk frukt, luksus-sjokolader, og ikke
minst; kanelbollene som innehaveren Jan Tore Eger-Heed selv har utviklet.

Ett viktig aspekt ved konseptet, har vært å jobbe tett med lokale leverandører.

På menyen står det både burgere med lokalt kjøtt, og lokal spekemat fra Ask gård ved Jevnaker. I tillegg finner man, litt mer langreist, osten Kraftkar fra Tingvoll.

– Vi samarbeider også med Røyse Frukt og Bærpresseri. Det er gode produkter som selger seg selv. Og vi jobber hele tiden med å få inn flere lokale produkter, forteller Eger-Heed, med innlevelse.

Opplevelsen - like viktig som maten

Opplevelsen er viktig. Ikke bare
maten i seg selv, men også alt rundt
som er med på å gjøre cafébesøket
til en hyggelig stund.

De som husker det første prosjektet hans, caféen «Din» som lå rett rundt hjørnet, med kaffesekker og nye smaker, har fulgt med på reisen til Storgaten, og sett utviklingen. – Noe av det viktigste for meg er å gjøre dagen litt bedre for folk. Opplevelsen er viktig. Ikke bare maten i seg selv, men også alt rundt som er med på å gjøre cafébesøket til en hyggelig stund.

Innehaveren kan også røpe at de har ansatt en ny kjøkkensjef, som begynner til sommeren. Silje Skogstad Lysaker skal løfte maten, og menyen, enda et par hakk. Til nå, har Eger-Heed funnet inspirasjon på reiser til blant annet New York og København.

– Jeg reiser ikke til New York for å spise, det ville blitt feil. Man
kan ikke gå og bevisst se etter spisesteder heller. De beste stedene,
er de man bare snubler over».

Framsnakke hverandre

De fløyelsmyke sofaene, det dempede interiøret, den følelsen, av å være i en lobby på et eksklusivt hotell, understreker utsagnet.

– Det er viktig å framsnakke hverandre, og se mulighetene på et såpass lite sted. På Eger & Co. treffer vi et bredt snitt, fra treåringer til hundreåringer. De siste to årene har vi dessuten blitt et sted hvor folk kommer for å feire anledninger.

For oss som jobber her også, er det hyggelig å være i en atmosfære som man trives i og som gjør at man koser seg på jobb. Vegg i vegg med caféen ligger frisørsalongen Olav Tryterud Studio. Og er du hos frisøren, har du mulighet til å bestille en rett fra menyen der også.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev