Det er ikke tvil om at våren allerede er kommet til Stua Fjeld Blomster. Den populære blomsterbutikken på torget formelig bugner av løkplanter av krokus, påskeliljer, perleblomst og snøklokker. På kjølerommet står roser, ranukler, anemoner,  vakre tulipaner i vårens fargepalett og så mye, mye mer og bare venter på å bli bundet sammen i buketter. Blomster er i seg selv en stor gledesfaktor. Når man i tillegg blir møtt med et smilende ”hva kan jeg hjelpe deg med i dag?”, ja, da rører det ved noe i deg. Det er ikke tvil - personlig service er den aller beste suksessfaktor.

Fra gårdsbutikk til sentrumssuksess

Suksesshistorien startet da ekteparet Silvana Lopes og Jørn Ullern i 2001 åpnet sin første, helårs blomsterforretning på Eikli. Etter å ha drevet sesongbutikk hjemme på gården på Røyse i en årrekke, begynte kundene å etterlyse en helårsbutikk. ”Vi hadde så mange trofaste kunder på Røyse som synes det var så trist da vi stengte butikken etter endt sesong. Etter nøye overveiing, ble løsningen å åpne blomsterbutikk i Hønefoss. Det har vi aldri angret på”, forteller Silvana.

 Fra Eikli gikk veien videre til det nyåpnede Sentrumskvartalet i 2005, hvor mye av grunnlaget ble lagt. Etterhvert ble imidlertid interiørbiten så stor, og de så at potensialet krevde større plass. Så, da lokalene etter skobutikken på Søndre Torg ble stående tomme i 2013, falt de siste brikkene på plass. Den populære blomsterbutikken var nok en gang på flyttefot. Vareutvalget ble utvidet, mens profilen heldigvis forble den samme.

Faghandel med suksessoppskrift

Stua Fjeld Blomster sitt varemerke er kvalitet, personlig service og stabilitet - og ikke minst deres blide og imøtekommende blomsterdekoratører. Kristina Hubert kunne i fjor feire sitt 15-årsjubileum i butikken, de siste årene som daglig leder. Ellen Frøshaug kom etter i 2005 i forbindelse med åpning av butikken i Sentrumskvartalet, mens siste tilskudd, Inger-Helene Johansen, allerede har rukket å være der i tre år.

Mange av kundene våre kjenner vi så godt at de bare ringer og ber oss lage noe vi vet at de liker.

Sammen utgjør de et trekløver av erfarne og dyktige blomsterdekoratører som gjør alt for at kundene skal være godt fornøyde, og ikke minst - holde fagkompetansen i hevd. Det har skapt en stabilitet og forutsigbarhet som kundene vet å sette pris på.

Stuafjeld blomster

Pernille Ruud var en av de som tok seg god tid til å la seg inspirere denne fredagen. ”Jeg må alltid innom her når jeg er i byen. Her blir jeg møtt av smil og får god hjelp. Dessuten vet de etter hvert akkurat hva jeg liker. Det er rett og slett utrolig vanskelig å gå tomhendt ut herfra”, forteller Pernille, som har både avskårne blomster og nyankomne, trendy vaser på ønskelisten.

Selv om butikken byr på mange, spennende fristelser, er det på bakrommet at selve ”blomstermagien” utføres. Med sin høye kompetanse innen blomsterbinderi, skaper de tre damene de vakreste buketter, borddekorasjoner, sorgbinderi og brudebuketter - for å nevne noe. Kvalitet er viktig, så her legges både hjerte og sjel i arbeidet. ”Mange av kundene våre kjenner vi så godt at de bare ringer og ber oss lage noe vi vet at de liker. Det er en tillitserklæring som vi vet å sette pris på, og vi strekker oss langt for å etterkomme kundenes ønsker”, forteller Kristina.

Et spennende mangfold

At Stua Fjeld Blomster seiler i medvind, er det ikke tvil om. ”Det er hyggelig å observere at stadig flere unner seg å pynte opp med blomster også i hverdagen. Blomster og planter har blitt en viktig del av interiøret, samtidig som det bringer liv inn i hjemmet. Etter at vi flyttet butikken til torget, har vi også opplevd en enorm økning av ”drop-in-kunder” som handler mer på impuls. Det er tydelig at blomstene på utsiden både oppmuntrer og inspirerer, og det er jo selvsagt veldig hyggelig”, forteller Kristina.

Stuafjeld blomster

”Vi må passe på å bruke sentrumsbutikkene dersom vi ønsker mangfold i den lokale varehandelen. Det å ha tilgang på en faghandel med kvaliteter som Stua Fjeld Blomster, er viktig for byen vår”, forteller Ragnhild Berg. Hun har tatt turen innom for å sikre seg noen ”vårtegn” til å pynte opp med hjemme.

Foruten å være en kvalitetsbevisst blomsterbutikk med høy kompetanse innen blomsterbinderi, er Stua Fjeld Blomster også en spennende gave- og interiørbutikk med et bredt utvalg av vaser, blomsterpotter, lykter, kopper og kar, puter, lys og servietter samt mye, mye mer.

Her kan du hente inspirasjon til eget hjem og finne det perfekte gavetips, uansett om det er lite eller stort. Butikken er under stadig forandring, så her oppdages stadig nye ”funn”. ”Vi er prisgitt det å både ha blomster og gave- og interiøravdeling, og det å ha flere ben å stå på”, avslutter Kristina. Sammen med sine kolleger, nyter hun hver dag på jobb blant vakre blomster og hyggelige ting. Dét synes og merkes!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev