Han og kona Mari eier Storgata 9. Leietaker flyttet ut og lokalene trengte oppussing. – Skulle jeg gjøre noe selv, måtte det bli nå.

Storgata 9 Landhandleri og Delikatesse AS åpnet dørene 1. juni 2012. Når en trer inn i butikken kommer den nostalgiske følelsen.

– Vi fant 52 eplekasser på finn.no, som ble beiset. I kjelleren til nabo’n, som tidligere var kolonial, fant vi mye rart, forteller Ola Freitag og byr på landhandlerens store rømmevafler og kaffe med navnet sigarblanding.

– Sigarblanding?

– Ja, det er mange originale navn. Vi maler kaffen her. Jeg har virkelig fått smaken på god kaffe.

Hyller og eplekasser er fylt med lokale produkter fra nært og fjernt.
– Vi får produkter fra lokale produsenter som Annes Hage, Villfisken, Hadeland Viltslakteri, Rørosmat og Gudbrandsdalsmat. Også de utenlandske produktene er fra små nisjeprodusenter. For eksempel har den franske roqueforten sin opprinnelse fra 1500-tallet.

Produkter fra lokale produsenter

Peke ut pålegg

Freitag mener at mange av produktene han har er konkurransedyktige på pris. Men det er kvalitet som er hovedpoenget:  – Dette er ordentlige produkter tvers igjennom, med minimum av tilsetningsstoffer. Mat en ikke får på dagligvaren.
– Går landhandleren på dagligvaren?– Jeg må ha melk og dopapir, ler Freitag. Catering og kafé er også en del av virksomheten.

– Folk kan velge pålegg på rundstykkene – det er bare å peke. Vi har prøvd ut landhandlerinnens fristelse. Det er skinke, salat, ost og hjemmelaget foccaciabrød. Vi skal også lage landhandlertallerken – det blir litt grøvere mat.

Ost går det mye av. I løpet av to og en halv måned har det gått 50 kilo pultost fra Løten.

Jeg jakter på lokale produsenter til enhver tid og er åpen for tips

– Det kan være jeg må utvide ostedisken. Målet er å ha en ny ost hver uke.

Butikken er fylt med fristelser for dem med interesse for mat og drikke. Og mer skal det bli. Freitag har mange ideer og planer og vil hele tiden utvikle forretningen.

– Jeg jakter på lokale produsenter til enhver tid og er åpen for tips.

Storgata 9 Landhandleri og Delikatesse

  • Storgata 9, 3520 Jevnaker
  • Tlf: 455 00 556

Følg oss på facebook

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev