I kjelleren på det som nå er Kuben kjøpesenter snurret discokulene i takt med 90-tallets Brit-pop over et fullstappet dansegulv på Discoworld. Og på Nor’sia har man vært gjennom ulike discokonsepter som Frankenstein, Millers og Roxanne, mens man
midt i byen kunne forlyste seg over tre etasjer på Alfred.

Danseflater og glinsende discokuler er blitt erstattet med kafébord og smakfullt dempet ”clubmusic” – som tillater gode samtaler.

Disse utestedene er alle i dag kun en del av byens historie. Dette betyr imidlertid ikke at Hønefoss nå står uten uteliv; Nye konsepter er kommet til på veien, mens andre er under etablering. Så byutviklingen har utvilsomt også nådd byens uteliv. Utelivstrenden generelt har snudd fra enorme lokaler til mindre og mer intime utesteder. Danseflater og glinsende discokuler er blitt erstattet med kafébord og smakfullt dempet ”clubmusic” – som tillater gode samtaler, og ikke bare utveksling av blikk og en og annen høylytt dialog servert rett i øret. Slik er utelivet nå forlengst også blitt på Hønefoss.

Nabolagsbrygg på Kooperativen

Det er lunt, det er uformelt, det er fyr på peisen. Det er rariteter og snurrepiperier fra gulv til tak – og det er en uforskammet velfylt bar. Trivselsfaktoren på Kooperativen på Norsia’ er særdeles høy, det går rett og slett ikke an å ikke kose seg her!

Tine Bøhler trakterer tappetårn og flaskeservering med stø hånd. Fagkompetansen og kunnskapsnivået er høyt. Ikke bare har hun oversikt over de drøyt 60 ølmerkene som finnes bak bardisken, hun vet også hva de er brygget på – hvordan de er brygget, pluss mye, mye mer. – Det er veldig morsomt å kunne diskutere ulike bryggeprosesser, humle og malt med gjestene, sier hun.

Kooperativen Hønefoss
Foto: Morten Edvardsen

Eger - en trendsetter

Da Eger åpnet dørene til sine superkule lokaler midt i gågata, skjedde det noe med utelivet i Hønefoss; Eger er utvilsomt byens mest ”trendy” utested – med sine tidsriktige, mørke farger, fløyelssofaer og med et eget ”chambre separée” for mindre grupper. Og publikum – de viste straks å sette pris på nykommeren. Kombinasjonen av kafé, restaurant og konsertlokale har gjort Eger til en hyggelig og populær møteplass.

Eger Hønefoss
Foto: Trude Berg Hauge

"Vannhullet" Lloyds

Etter mange år på Bybrua, har det populære ”vannhullet” Lloyds pub flyttet på seg. Med seg på flyttelasset fulgte ”sjelen” og det helt særegne inventaret fra en vaskeekte engelsk pub med et ikonisk glasstak, som i sin tid ble plukket ned i Leeds og flyttet til Hønefoss.

Lloyds er viden kjent for sin ekte, gjestfrie og engelske pubfølelse. Da vi besøkte puben, hadde den kun vært åpen to helger på sin nye adresse – to svært bra helger, ifølge Anders Berling. – Våre stamgjester har trofast fulgt oss over brua, og tilbakemeldingene er utelukkende positive. I tillegg har det jo også dukket opp mange nye og nysgjerrige pubgjester, forteller en svært så fornøyd pubvert.

Köfte & kelim på Rumi

Atmosfæren i det intime lokalet preges både av deilige dufter fra det åpne kjøkken der klassiske bulgarske retter tilberedes – og av tepper og antikviteter på vegger og hyller.

Med beliggenhet midt på Søndre torv er det lett å stikke innom for et treff over bare et glass – eller en liten rett til hvis man ønsker det. Her kan du sitte ved et oversiktlig vindusbord og få med deg alt som skjer – eller mer bortgjemt i en lun krok hvis du er mer i humør for det. Det meste av inventaret her er til salgs, så faller du for en fargerik kelim på vei ut kan den bli din!

 

Rumi Hønefoss
Foto: Trude Berg Hauge

Kulinarisk kulturmiks i Fengselet

Det gamle Fengselet har et todelt konsept bestående av en hyggelig restaurant og et intimt ”kulturhus”. Innimellom kombineres også disse gjennom spesielle arrangementer og ulike samarbeidsprosjekter hvor man kan nyte et utsøkt måltid i Brasserie Fengselet etter for eksempel forfatterkveld, foredrag, utstilling – eller en av de mange huskonsertene som enten foregår inne i Fengselets gamle rettsal, ute i luftegården – eller i fengselshagen.

Kulturstiftelsen Fengselet
Foto: Trude Berg Hauge

 

 

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev