Denne cafeen kjørte en ny stil som hittil var ukjent i Hønefoss da den åpnet for 10 år siden. Med byens eneste sitruspresse, lekkert porselen og en heftig espressomaskin, tok den kundene med storm.

Stor uteservering

Den er definitivt mest attraktiv om sommeren, nettopp på grunn av det store og luftige utearealet, som forsterkes av at man sitter på en stor åpen plass. Dette er vel det nærmeste man kommer en italiensk piazza i Hønefoss.

- Det går veldig bra her. Spesielt når det er fint vær, det er veldig populært å kjøpe seg god mat, og noe kaldt å drikke, og sitte her ute, forklarer servitør Mohammed Hatab.

Mange av de ansatte er fra Palestina. En er tyrker, en iraner og to nordmenn. - Vi har en god mix her, sier konstituert daglig leder, Ahmed Khalalayli.

Populær Meze

Og innehaverne har tatt vare på sine røtter fra områdene rundt Middelhavet. Her serveres det «Mixed grill» og «Meze», eller en tallerken med småretter fra det arabiske kjøkken. For den som liker autentiske smaker og sunne råvarer er dette en hit. I tillegg får man ferskt brød og kaffe eller te, for 99 kroner.

Da vi er på besøk, skinner solen, og ingen av kundene har valgt å innta noen av fløyelsmøblene innendørs. I stedet sitter de og nyter en svært velkommen maidag, som aspirerer til sommer, i solen.

Trives ute

Skotske Raymond Cowan er en av dem. Han er stamgjest, og stikker innom i hvertfall to-tre ganger i uken for å drikke kaffe. Gjesten er en kjent skikkelse i byens cafeliv, og burde vite å sette pris på kvalitet.

-Dette er et koselig sted å sitte ute. Men jeg liker meg best ute, og det er litt for mange møbler her, synes jeg. Muligens er ikke skotten så mye innom på kveldstid, for da er stedets møbler tatt i bruk i høyeste grad.

I ettermiddagssolen sitter en gjeng på tre damer, med cafèbrillene på og ser ut til å storkose seg. Latteren sitter løst, og de er tydelig fornøyd med valg av treff. For dette er en barselgruppe som har hengt sammen i 12 år.

- Nå er vel ungene ute på vift sjøl, ler de.

De venter på fjerdemann, og gleder seg til å oppdatere hverandre på store og små nyheter i livet. - Det er føste gang vi er her i år. Vi er veldig glad for at det har åpnet igjen. Vi var her mye før det stengte, og kommer til å fortsette med det, erklærer de.

Gleder seg til revystart

Den egentlige daglige leder Nader Khalayli, er opptatt på annet hold, så i dag er det pappa Ahmed som er sjef. Familien tok over driften og gjenåpnet i mars 2017. - Vi har ikke noe å sammenligne med, sier den ferske restaurantøren.

Hver dag er en prøvedag. Når revyen er i gang blir det ekstra gøy. Hvis det er fint vær, så er det mye folk her. Så vi er avhengige av været.

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev