Jeg kom hjem fra et folkemøte om fremtidens Hønefoss en dag sent i mai. Tronrud gruppens visjoner om et fremtidig Hønefoss var tema. Byscenen
var altfor liten til å kunne ta imot alle som ville inn å høre om mulighetene vi står ovenfor, en hel ny bydel utformet av Snøhetta arkitekter.

Stemningen endret raskt fra et noe avventende og skeptisk – lett tilbakelent
kroppsspråk, til anerkjennende nikk, spontan latter, applaus, stolte smil og tilløp til jubel blant tilhørerne.

Sånn kan det faktisk være når vi setter fokus på tingene vi bryr oss om. Vi som lytter strekker oss litt i setet, hever hodet mer og mer, og så med rak rygg sitter vi der kry og stolte over å bo nettopp her vi bor .Og vi gleder oss til tiden som kommer. Kan nesten ikke vente. Blir så kry. Kiler i magen.

Men først de nære ting. Som gjør det så bra å være nettopp her. Vi lar byplanlegging og fremtidsvisjoner ligge, puster dypt, smører de snart solbrente skuldrene altfor sent, og finner frem badebuksa fra i fjor. For nå er
det endelig sommer. Sommer i byen. Sommer i Hønefossbyen.

Er’e mulig?

– Glede seg!! Har jeg ofte hørt fra Jonas Rønning. Eller nærmest ropt er vel mer korrekt. Av pur glede. Han har sagt mye annet også altså, veldig mye annet. Nå er han nok en gang aktuell i årets Hønefossrevy. Sammen med skuespillerne Marie Risan, Eivind Lien, Anne Sem-Jacobsen og Morten Grøtnes, stiller de i kjente og kjære roller i revyteltet midt i Hønefoss.

Jonas Rønning og revygjengen er klar i revyteltet med årets Hønefossrevy "Er'e mulig"

Med premiere den 26. mai, forestillinger to ganger per dag, fem dager i uken frem til 26. juni er det bare å kjenne sin besøkelsestid, skal vi tro kritikerne. Og det skal vi. Så rett har de hatt, og så populært har det blitt at det år etter år blir satt opp ekstraforestillinger etter ekstraforestillinger.

Men ingen grunn til å vente på det. Hønefossrevyen er sommerens «snakkis» på Ringerike, og jeg skal være den første til å innrømme at er det et år jeg ikke har sett den, da føler jeg meg litt utafor. Har liksom ikke så mye å bidra med når alle andre snakker om gårsdagens forestilling.
– Var du der, eller!? Så du den sketsjen eller..?!
– Når han var Kim Jung!? Er’ e mulig?
– Jeg lo så jeg dævva…
Jeg kan ikke vente på ekstraforestillinger i hvert fall. Billett er bestilt. Men nok om sommerrevyen. For det er så mye annet som skjer også.

Jailhouse Rock, takk

«Mesterlig og tidvis magisk», skrev kritikerne i fjor. For tiende gang rigges det opp scene og telt i bakhagen til det gamle Fengselet i Hønefoss. Fra 28. juli til 20.
august koker det hos enhver med rockefot som ikke kan få nok av Bjørnar Reime, Marte Helleseter, Henriette Bjertnæs Brørby og Alf Bretteville-Jensen.
– Fantastisk show som rocker sokkene av deg!
– Stemmeprakter av en annen rang.
– Fantastiske entertainere.

Jailhouse Rock

Henriette Bjertnæs Brørby, Bjørnar Reime, Marte Helleseter og Alf Bretteville-Jensen i Jailhouse Rock fra 28.juli.

Superlativene er ikke få. Disse uttalelsene er hentet fra noen av fjorårets publikummere. Det er heller ikke til å komme bort i fra at det er en meget erfaren gjeng på scenen som vet hva de driver med. At de har et drivende,
forrykende og lekent band i ryggen, gjør heller ingenting.
Som de selv sier, og vi også oppfordrer til:
– Koordiner vennegjengen, naboer, familie eller kollegaer, slipp rockefoten løs og sikre dere billetter til sommerens store rockeshow.

Pelvis, Pingla og Padda

Og når vi først snakker om Rock. Hvorfor i all verden skal det være forbeholdt

Rockefroskene. Det er trøkk det! På Glatved brygge, ved elvebredden.

godt voksne med gyldig legitimasjon, og som hadde sin storhetstid for noen ti-år siden? – Nei, bra da at det også er Rock for ungene i sommer. Rockefroskene. Det er trøkk det! På Glatved brygge, ved elvebredden. Fra 10. juni kan du ta med ungene og bli med på eventyr når Pelvis, Pingla og Padda treffer rompetrollene Kvikk, Kvakk og Kvekk. Det er duket for underholdning for store og små ved Storelva og fossen i Hønefoss sentrum.

Rockefrosker
Rockefroskene på Glatved brygge. Foto Trond Løland.

Midtsommer

Ønsker du heller å rusle litt rundt i byen, sitte på en og annen benk, slenge innom Tufteparken, sitte ved fontenen på Søndre Torg, ta en kopp kaffe på en av byens kafeer, spise en ekte Leiv Vidar pølse (From Hønefoss With Love), eller bare shoppe litt, er det selvsagt muligheter for det også.

Kuben og Sentrumsbutikkene inviterer også i år til midtsommerfeiring i Hønefoss sentrum. Gjennom tre dager (torsdag til lørdag) er det duket for
gratis konserter, sommeraktiviteter og barnas dag, som en herlig avslutning akkurat i det sola er i ferd med å ta skikkelig tak og sommerferien nærmer seg for alvor.

Lasse Tufte i Hønefoss

Lasse Tufte i den flotte Tufteparken i Søndre Park i Hønefoss.

Og det skal løpes

Ringerikinger løper. De løper hele tiden virker det som. Overalt. Uansett alder. Er du fire år. Da løper du. Er du åtti år. Ja, da løper du da også. På asfalt, i skogen, i motbakker og i null-løp, i Hank Williams minneløp, i Nordmarka Halvmaraton, i Hytteplanmila, i Schjongs5er’n, Eggemomila og selvsagt løpes det i det som har blitt Norges største maratonfest, Ringeriksmaraton.

13. august. Bare å sette av datoen, melde seg på, knyte lissene, bli med på etappetreninger, hente startnummer, fullføre og avslutte med maratonfest på Sundvolden hotell. Gjør du det, er du med på det som siden starten i 1995 har blitt en løpefest uten sidestykke. For de yngste er det Barnas Ringeriksmaraton som gjelder.

Barnas Ringeriksmaraton

Masser av løpeglade barn klare til start i Barnas Ringeriksmaraton

Sommerbyen Hønefoss har med andre ord vokst seg ganske så stor. I hvert fall når vi ser på tilbudet byen etter hvert har. Det er, med all beskjedenhet å melde:
En storby verdig. Akkurat det trenger ikke byplanleggerne bekymre seg over.

Det er ivaretatt. – Glede seg! God sommer!

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev