Og med en hovedsponsor som er minst like stolt og opptatt av bredde, er det kanskje ikke så rart da, at sykkel og Ringerike nesten er det samme. I fjor fikk TV2`s seere virkelig øynene opp for noen hvite og blå trøyer fra regionen. For de kom fort. De blå og hvite trøyene altså. Og jaggu var de ikke først i feltet i en rekke av etablerte og velrennomerte syklister fra hele kontinentet.

Arctic Race: Herlige bilder fra Nord rett hjem i stua på Ringerike. Logoen til Ringeriks Kraft ble, om ikke et nasjonalsymbol (her hjemme hvor vi satt), så i hvert fall godt presentert for landets sykkelinteresserte og de som tilfeldigvis var i nærheten og ikke helt var klar over at de også ble bergtatt av syklistene fra Ringerike.

Team Ringeriks Kraft (i stua på Ringerike)

”Team Ringeriks Kraft” gjallet det ut av undertegnedes TV-høyttalere. Folk satt som tente lys i det ganske land og fikk se regionens stolte merkevare på fargefjernsynet. Det er ikke rart en stakkars TV-titter blir litt stolt da, og mumler beskjedent til sidemannen:

”De der er gode altså, laget fra Ringerike mener jeg. Kult navn på laget også.”

Makkeren ved min side hadde hørt om Thor Hushovd, Lance Armstrong, Gabriel ”Gabba” Rasch og Knut Knutsen (!) Nå ble plutselig navn som Michal Olsson, Frederik Wilmann, Petter Theodorsen og Marcus Fåglum, sammen med kommentarer som: Brudd, klatrepoeng, spurtpoeng og aktiv kjøring plutselig noe vi snakket om! Eller mer korrekt: nærmest ropte vi i det vi begge satt, ramlet og stod halvveis i hver vår stol.

Hva skjedde egentlig der oppe i Nord? Hvor kom dette Ringeriks Kraft laget egentlig fra? Hva var det laget av, og hvordan har de kommet seg dit? Og sist, men ikke minst: Har de mer å by på?

Rytterne til Ringeriks kraft er viden kjent for sine blå og hvite trøyer. Her fra Ringerike grand Prix ved passering Søndre torg. Ringeriks kraft laget var, ikke uventet i tet.

Rytterne til Ringeriks kraft er viden kjent for sine blå og hvite trøyer. Her fra Ringerike Grand Prix ved passering Søndre torg. Ringeriks kraft laget var, ikke uventet i tet.

Å være med og skape en region

Vi møter en engasjert og hjertelig interessert administrerende direktør for Ringeriks Kraft, Ole Sunnset i Fossveien 7, midt i hjertet av Hønefoss sentrum – der du selvsagt også kan lade el-bilen din..

– Utgangspunktet er å bidra inn i miljøet. At Ringeriksregionen er en god plass å bo – som er attraktiv både for de som bor her og de som kan tenke seg å komme hit som innflyttere. Vi ønsker å være med å skape en region, et område som har aktivitet der det er mulig å drive med sine hobbyer og interesser uavhengig av hva det er, forteller lederen for det stolte kraftverket oss. Og vi tror på det han sier. Vi stoler på en sivilingeniør fra selveste NTNU med 125 ansatte kraftarbeidere – det er klart vi gjør. Det er bare å snu seg litt rundt i nærmiljøet, så er det det fort gjort å oppdage merkevaren han snakker om.

Hos idrettslag og foreninger, på kulturarrangementer og i attraktive stillingsannonser og selvsagt på sykkeltrøyer rundt omkring i hele distriktet, og i Tromsø! På TV. Kraftverket er synlig og med i regionen. Om det er  Continental-laget som viser seg fram på TV, eller om det er en ti år gammel jente som sykler sitt første Ringerike Petit Prix spiller ingen rolle. Kraftverket er med og det er selvsagt bevisst.

Natalie Irene Midtsveen

Natalie Irene Midtsveen i fint driv.

– Hovedsatsingen er regionen, forteller Sunnset videre. Vi må gjøre oss attraktive både for de som bor her – og for de som arrangerer for eksempel Tour of Norway. Som Johan Kaggestad sa en gang han var her og holdt et foredrag: Ringerike er en av de få plassene som har ”hel ved” i fra de som er små og helt opp til Continental lag og satsingen på U-23 laget. Det er jo en selvfølge at Tour of Norway skal være på Ringerike, siterer en smilende Sunnset.

Administrerende direktør og Ole Sunnset, er med rette stolt av samarbeidet med sykkelmiljøet og på Ringerike. Han er tydelig på at bredden i klubben er vel så viktig som topplaget.

Administrerende direktør Ole Sunnset, er med rette stolt av samarbeidet med sykkelmiljøet på Ringerike. Han er tydelig på at bredden i klubben er vel så viktig som topplaget.

Det er mange som gjerne vil ha et slikt arrangement til sin by. At vi har hatt både målgang på Eggemoen og start på Hvervenmoen er morsomt for oss som bor her. Litt stolte ble vi faktisk, var jo på TV og greier. Litt stas det da... Å værra fra Hønefoss da… Eller å være innflytter hit. Bekrefter jo at man har tatt et riktig valg: Å flytte hitover... Skjer jo litt her da. Bare å se på TV det...

Ryttere fra hele landet

Eller dra til en av de nedlagte militærleirene her. De er det flere av, men nå skjer det helt andre ting der. Sykkel og Kraft der og. Og Hotell med militærrangen: General! Og badeanlegg, verksteder, galleri, produksjon av lokale kortreiste matretter, bryggeanlegg, Elvebåten Dronning Tyra, pizzaovner som selveste gourmet Jan Vardøen misunner oss og. Vent litt. Fort gjort å spore av her. Det skjer jo en del her mener jeg.

Sykkel var det. Og Kraft. Pedalkraft og Ringeriks-Kraft. Og breddeidrett og barn og unge med sine egne lokale helter som Thea Thorsen, Frode Lafton, Anders Jacobsen og mange flere. Hva har de til felles da?

Logoen i hvert fall. Selveste merkevaren. Den har de alle båret på brystet en eller annen gang. Stolte og gode ambassadører! Som landslaget har flagget på sine drakter, har de fleste av regionens idrettsutøvere logoen til kraftverket på samme sted.

Tools Ringerike Petit Prix er også en del av det. Det er et årlig sykkelritt for syklister opp til og med 16 år. Du skulle sett når ti år gamle Emma Østby tråkket seg inn i publikums hjerter på lørdag. Det var moro det. Et eneste stort smil under en hjelm over en blå og hvit sykkeltrøye. Du skjønner sikkert hvilken... Det var litt av et syn! Herlig var det!

Sykkel er Ringerike

Ole Sunnset var inne på noe sentralt da han snakket om Johan Kaggestads foredrag: ”Hel Ved”. Ryktene sier at han skal ha sagt noe sånt som: ”Hønefoss var den eneste byen i Norge med et fotballag i eliteserien hvor sykling hadde mer fokus”... Om det er sant vet jeg ikke, men det sier litt om sykkelsportens posisjon på Ringerike. RingeriksKraft roser samarbeidet med sykkelklubben:

– Det er jo en gjeng med ordentlige mennesker, som jobber seriøst og målrettet. Og ikke minst med adferd. Det ligger mye alvor i det.

Du vet jo det; når snøen smelter så tyter det jo ut sånne i blått og hvitt i alle størrelser og aldre

 

Sykkelklubben gir oss umåtelig god profilering... Du vet jo det; når snøen smelter så tyter det jo ut sånne i blått og hvitt i alle størrelser og aldre, avslutter Ole Sunnset, mens vi får bilder av sikre vårtegn og lengter til mai og smeltet snø, løvetann, fossen som bruser og syklister i blått og hvitt..

Fra starten i Ringerike Petit Prix

Og hvem sin skyld er det da? Ikke min, du får spørre Ole Sunnset… Han vet kanskje noe om det. Han bidrar i hvert fall til at fokuset på regionen ikke blir noe mindre framover, og godt er det.

Ringerike sykkelklubb

  • Stiftet i 1975 
  • Sportslig tilbud til alle aldre – både bredde og elite.
  • Eget kontinentallag,Team Ringeriks-Kraft. 

www.ringerikesykkelklubb.no 

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2018 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev