Denne arenaen har vi skapt sammen, og den skal vi være stolte av, var det tydelige budskapet fra gründer Aage Thoresen, mens stadig nye skuelystne presset på for å se den nye idrettsarenaen ved Hønefoss`og Schjongslundens elvebredder. Og rekorder ble til og med satt før åpning: – Vi har fått over 40 millioner i spillemidler, fortsatte Thoresen. Han omtales av mange som visjonæren og pådriveren for et av landets flotteste idrettsanlegg.

Fra før har Hønefosspatrioten også stått bak fotballstadion AKA Arena, også det et anlegg å sole seg i glansen av. – Bare nevner at etter at den ble bygd, da rykket jaggu fotballaget opp i eliteserien, så hva skjer nå da? sier Thoresen og hinter til de andre idrettene som nå får Hønefoss Arena.

Og rett bortenfor der igjen, i Schjongshallen, skal Ringerike Ishockeyklubb ruste opp sitt anlegg for 8 millioner dette året. Og de er ikke mer beskjedne enn at det er NHL standarder som gjelder når en ishall skal rustes opp.

– Jøje meg, tenker du kanskje? Hva er det med idrett og Hønefoss da? For hva er det egentlig som skjer der nede på Schjongslunden? Vi snakker rett og slett om Hønefoss idrettspark – et totalanlegg som vil bli lagt merke til langt utenfor Ringerikes grenser.

Alle driver med klatring

Dan Halvorsen, er tindeveileder (tindeliv.no), og selvsagt godt fornøyd med at klatreklubben endelig har fått sin plass å boltre seg på.

– Nå slipper de å reise til Bærum eller Oslo for optimale treningsforhold. Det er bare å slenge rep og kalk på ryggen og rusle ned til Hønefoss Arena. Når du åpner dørene, er det første som møter deg den 15 meter høye klatreveggen. Og selvsagt finnes erfarne klatrere som sikrer og instruerer alle som vil prøve seg.

– Det er en allsidig trening, hvor vi vektlegger mestring, forteller Halvorsen. – Jeg har klatret siden jeg var 17 år, nå er jeg 60 og klatrer enda.

Dette er den klart beste klatreveggen i Buskerud, og den kommer til å avlaste anleggene i Oslo fremover.

– Alle driver jo egentlig med klatring, og så er det jo noen av oss som aldri slutter, smiler den erfarne klatreren, samtidig som publikum bare må prøve. Og klatrere vil det nok komme i hopetall. Nybegynnere og de mer erfarne. – Dette er kjempeflott. Det er den klart beste klatreveggen i Buskerud, og vil avlaste anleggene i Oslo fremover. Vi har hatt hjelp av Norges beste ruteskruer for å få til dette, så det er helt klart kvalitet på anlegget, avslutter han fornøyd.

Ønsker velkommen

– Jeg må bare berømme HR Prosjekt AS, som har vært med hele veien fra planlegging og under utbyggingen, forteller sportslig leder i Heradsbygda Håndballklubb, Trond Henriksen. Henriksen er hall-vert for dagen og ønsker publikum hjertelig velkommen til den nye hallen, som for mange er så overdådig at det faktisk er behov for egne hallverter som viser vei innover og oppover og bortover i det som virker som uendelige idrettslige muligheter. For håndballen i regionen er det også fantastisk nytt og det planlegges også for landskamper her!

– Regionen har vært litt u-landspreget i forhold til haller, men se nå da? Dette er fantastisk, fortsetter Henriksen og viser oss veien videre opp til turngruppa og deres nye anlegg – en egen turnhall proppet av apparater og pommes-frites-groper og heve- og senke-muligheter, og vi vet ikke hva.

Turnforeningen er kjempestolte av sitt nye anlegg
Turnforeningen er kjempestolte av sitt nye anlegg

Ringerike Turnforening er selvsagt sprekkeferdige av stolthet. – Dette var bedre enn vi hadde håpet. Nå får vi flere partier, og enda flere turnere får prøve seg. Det er klart vi er stolte, sier leder Ole Jørgen Myhre og går mot døren hvor det strømmer på med turnere og stolte trenere.

På veien dit har vi passert et par håndballbaner, en 60-meter løpebane, basketbaner og mange smilende, spente og stolte Ringeriksutøvere.

Hønefoss Arena er fantastisk nytt for håndballen, med tre håndballflater, hvorav to kan omgjøres til kamparena med plass til 2500 tilskuere .
Hønefoss Arena er fantastisk nytt for håndballen, med tre håndballflater, hvorav to kan omgjøres til kamparena med plass til 2500 tilskuere .

Unikt samarbeidsprosjekt

Innendørs 60-meter løpebane!
Innendørs 60-meter løpebane!

I tillegg til å bli et uvurderlig tilbud for idretten, er hallen også viktig for skolene i regionen. Med 12 000 kvadratmeter under tak har Buskerud fylkeskommune, som en av de største leietakerne, unike muligheter for sine elever. I to haller, hvorav den største har plass til 2500 tilskuere, finner vi inntrukne teleskoptribuner som kan dele den største hallen i to. Begge hallene har hev- og senkbare skillevegger tilpasset skolebruk. Ikke rart elever i den videregående skolen også har gledet seg lenge til dette.

I Hønefoss Arena finner du læringssenteret for voksne, idrettslinjen til Ringerike vgs, Stadion treningssenter, helsesenteret Aktiv helse, klatrevegger, turnhall, løpebaner, basketbaner, håndballbaner og topp moderne garderobefasiliteter. Spleiselaget på 180 millioner kroner, fordelt mellom AKA-gruppen og kommunene Ringerike, Hole og Jevnaker har gitt regionen et fantastisk anlegg – godt plassert i naturskjønne friluftsområder.

Morten Sjaamo er fornøyd med fasilitetene på Stadion treningssenter!
Morten Sjaamo er fornøyd med fasilitetene på Stadion treningssenter!

Det vil ikke overraske mange om ikke effekten av dette også etterhvert vil gjøre seg gjeldende, som det gjorde da fotballen fikk sin arena.

Martin Boork, trener for ishockeylaget Ringerike Panthers, har tidligere uttalt at han ønsker å samle idretten på tvers av grener og grenser, for å lære av hverandre og utvikle utvikle hverandre uavhengig av sportslige referanser. Grunnlaget kan vel sies å være lagt for nettopp det nå.

Vi gleder oss, og gratulerer selvsagt hele Ringeriksregionen med dagen som var – og idrettsdagene som kommer.

 

FAKTA 

  • 11 900 kvadratmeter 
  • Tre håndballflater, to kan omgjøres til kamparena med plass til 2500 tilskuere 
  • Egen turnhall 
  • 15 m høy klatrevegg samt buldrevegg 
  • 60 m løpebane 
  • Kafé 

Egen næringsdel med: 

  • Aktiv Helse, www.aktivhelseas.no 
  • Stadion Treningssenter 
  • Ringerike vgs – idrettslinje 
  • Læringssenteret for voksne 

www.honefossarena.no 
Hønefoss Arena, Ringeriksgata 35

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev