I 2014 leste jeg i lokalavisen at Ringkollen Alpinsenter skulle selges. Ok, greit nok. Det jeg stusset over var at kjøperen var dansk. For å klargjøre en vesentlig ting først: Jeg er ikke godt kjent i snowboard- eller Twintip-miljøet hverken her på Ringerike eller ellers. Jeg har knapt stått på brett, selv om jeg har eid opptil flere, har det liksom aldri blitt det helt store for min del. Da er det tryggere med to vanlige alpinski på bena. Det er mer stødig, for å si det sånn. I hvert fall for meg. Og så er det jo det vi er født med, ikke sant?

Hvorfor jeg nevner dette, er for å sette det hele litt i perspektiv og dermed prøve å rettferdiggjøre det at jeg ble overrasket over at det var en danske som skulle kjøpe anlegget. Fordommer handlet det om. Rett og slett – og det beklager jeg.

Ikke typisk dansk

For «Dansken» som kjøpte anlegget var ikke det jeg typisk forbinder med en person født og oppvokst i Danmark. Jeg har faktisk en viss erfaring når jeg her uttaler meg: Min far er dansk. Jeg har familie i Danmark, men ingen av dem, og da mener jeg faktisk ingen, har noensinne vært med meg på skitur. Fetteren min har aldri hatt ski på bena, og min gamle tante ble svimmel 300 m.o.h på vei til hytta. Om jeg har stått mye på ski med min danske far? Nei, det har jeg ikke. Han kjøpte en gang noen treski. De ble aldri brukt, men er pene å se på der de henger på veggen i boden min.

Og med det som referanse, ble jeg altså litt overrasket da jeg leste om salget av Ringkollen Alpinanlegg. Men heldigvis: Hovmod står for fall. For maken til feil skal jeg lete en stund etter. Feil i den forstand at jeg antok at en danske kanskje ikke hadde forutsetninger til å jobbe med snø, og i hvert fall ikke over en viss høydemeter. Da var det bra at jeg omsider fikk truffet mannen som har kjøpt anlegget. Christoffer Hove. Utdannet jurist, som reiser til Bali om sommeren hvor han blant annet jobber med gatebarn. Og nå som du sikkert har forstått, eier av Ringkollen-parken.

– Jeg har alltid drømt om et eget sted. Jeg har stått på ski siden jeg var guttunge og mine foreldre tok meg med til Norge i vinterferiene. Første gang jeg stod alpint var jeg vel 10 år og en liten «knekt», forteller han.

Eskil Korneliusen, leder i Hønefoss Brettklubb ønsker deltakerne velkommen til norgescup i snowboard 2015

Eskil Korneliussen, leder i Hønefoss Brettklubb ønsker deltakerne velkommen til norgescup i snowboard 2015.

Muligheter

Det var tilfeldigheter som gjorde at han havnet på Ringerike. Han jobbet som parksjef på Kvitfjell da han ble oppmerksom på at anlegget på Ringkollen skulle selges. Med lang erfaring også fra snowparken på Vierli, så han plutselig en mulighet på Ringkollen.

– Jeg kjente litt til anlegget og visste at det var en meget god beliggenhet med tanke på sol og lys. Samtidig er det kort vei til Hønefoss og sentralt i forhold til Oslo. Gjennom min jobb på Kvitfjell og Vierli kjente jeg til mange brettkjørere fra Ringerike og de syntes det var «fett» om jeg tok over på Ringkollen. Det er mange gode brettkjørere herifra. Det er vel tre stykker på rekruttlandslaget og et par andre som er sponset, så det finnes et fantastisk miljø her. Men jeg visste ingenting om Ringerike, smiler han videre.

– Jeg har vært med i Innovasjonsløft Ringerike og sånn sett fått utvidet nettverket mitt noe, men det er også noe jeg skal jobbe mer med. Men foreløpig har jeg hatt fokus på anlegget og driften der, så det har ikke blitt så mye tid til noe annet.

Vi skal bygge et anlegg vi håper folk vil like. Det er vårt fokus nå, og så håper jeg vi blir kjent for nettopp det i lokalmiljøet, understreker han. Altså et anlegg som setter Ringerike på kartet, rett og slett. Et anlegg mange vil benytte seg av og reise til. Et anlegg som også vil profilere Ringerike som et sted med en enestående skiog snowboard-park.

Marius Schafferer fra Hønefoss i et godt svev

Marius Schafferer fra Hønefoss i et godt svev

Mange tilbud

I 2015 arrangerte de Dansk Mesterskap på Ringkollen. Da kom det en buss fra Danmark lastet med 80 utøvere som ble innlosjert på Comfort Hotell Ringerike. Hove er tydelig på at parken også vil bidra til turisme og besøk utenfra. Han håper å få til et busstilbud slik at når ungdom eksempelvis har fri fra skolen kan komme å besøke anlegget.

– Det er jo også mange andre tilbud der oppe, forteller han videre. Vi samarbeider med Ringkollstua, Skiforeningen og Turistforeningen.

Hove har et unikt nettverk innad i miljøet. Takket være dette skal det i 2017 arrangeres norgescup for både freeski og snowboard.  I februar arrangerer vi norgescup i freeski, samt hovedlandsrennet, i regi av Norges skiforbund, for barn under 13 år. Dette er et slags uoffisielt NM for barn. I mars blir det norgescuprenn i snowboard. – I tillegg blir det  mange andre events, blant annet jule- og nyttårshopp. 

 – Kvalitet, gode aktiviteter og events er noe vi skal tilby forteller han videre. Det kan du blant annet se i filmen «Ticking Bomb 2015»  med flotte bilder fra herlige Ringerike.

Det er selvsagt ikke bare snowboard- og twintip-kjørere som er velkomne i parken. – Anlegget er for alle og vi ønsker å skape et godt miljø, understreker mannen som i hvert fall har tatt livet av alle mine fordommer når det kommer til snø, dansker og skikjøring.

Som halvt dansk og med to ski på bena, gleder i hvert fall jeg meg stort til å besøke Ringkollen-parken!

Ringkollen Parken

Christoffer Hove

  • Ringkollen alpinanlegg AS
  • Eier: Christoffer Hove
  • Telefon: 483 49 501
  • Veibeskrivelse: Kjør mot Ringkollen ved Klækken Hotell, fortsett langs Ringkollveien ca 10 min til du har parken på høyre hånd.
  • www.facebook.com/Ringkollenparken

Magasinet Ringerike

Magasinet Ringerike

Utgave #2 2019 er nå tilgjengelig!

Last ned Se eldre utgaver i arkivet

Hold deg oppdatert

Få ukentlige oppdateringer om hva som skjer i Ringeriksregionen, blogginnlegg med mer rett i din inboks.Meld på nyhetsbrev